Nieuw

Asielactivisten dumpten 24 ton gevaarlijk afval in de Middellandse Zee

Screenshot YouTube.

De Italiaanse autoriteiten hebben besloten het schip Aquarius in beslag te nemen, dat door Artsen zonder Grenzen werd ingehuurd om grote aantallen immigranten uit Afrika naar Italië te smokkelen. Volgens de aanklagers dumpten asielactivisten grote hoeveelheden potentieel gevaarlijk afval in Italiaanse havens, zo meldt The Local.

Volgens het onderzoek heeft Aquarius in verband met zijn zogenaamde reddingsoperaties in de Middellandse Zee in 2017 en 2018 in totaal 24 ton gevaarlijk afval gedumpt in elf verschillende havens in Italië.

Het gaat onder meer om medisch afval en “gecontamineerde kleding”, die als gewoon afval werden gerapporteerd.

Artsen zonder Grenzen (MSF) en SOS Mediterranee – de twee organisaties achter de omvangrijke mensenhandel – hebben ook hun bankrekeningen geblokkeerd zien worden door de Italiaanse autoriteiten.

De aanklagers in de stad Catania op Sicilië hebben nu opdracht gegeven tot inbeslagname van Aquarius.

Artsen zonder Grenzen verzekert in een verklaring echter dat al hun activiteiten in havens, inclusief afvalbeheer, “volgens de geldende normen zijn beheerd”. De organisatie beschouwt zichzelf als blootgesteld aan een “meerjarige smeercampagne”.

– De enige misdaad die we vandaag de dag in het Middellandse Zeegebied zien is de totale ontmanteling van het reddingssysteem”, aldus de Italië-chef Gabriele Eminente.

Sinds 2015 heeft Artsen zonder Grenzen vijf verschillende schepen in het Middellandse Zeegebied gehad en meer dan 80.000 illegale immigranten uit de derde wereld geholpen om naar Europa te reizen.

Bron:

Aquarius rescue ship seized: NGO accused of dumping dangerous waste at Italian ports

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Asielactivisten dumpten 24 ton gevaarlijk afval in de Middellandse Zee

 1. Henk der Niederlander // november 21, 2018 om 09:18 //

  Niet alleen dat ze 24 ton afval hebben gedumpt in de zee maar ook nog eens ongeveer 6400 ton menselijk afval aan land hebben gebracht.

  Like

 2. “De enige misdaad die we vandaag de dag in het Middellandse Zeegebied zien is het ondemocratisch binnensmokkelen van potentiële terroristen door NGO’s, waaronder wijzelf.”

  Met uw links gelul!

  Like

 3. Henk der Niederlánder // november 22, 2018 om 15:30 //

  Waarbij Ik dus bedoelde het menselijk afval van ongeveer 80 kg per stuk.
  Dus zo links is dat nou niet bepaald.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s