Nieuw

Rechter stopt het asielverbod van Trump

Een rechter heeft tijdelijk het bevel van Donald Trump opgeschort dat asielzoekers die de Verenigde Staten illegaal binnenkomen geen asiel mogen aanvragen, schrijft RT.

Vorige week kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij nieuwe immigratieregels heeft ondertekend die het voor immigranten die het land illegaal binnenkomen onmogelijk maken om  asiel aan te vragen.

“Immigranten die via de zuidelijke grens illegaal de Verenigde Staten binnenkomen is in strijd met deze proclamatie en zullen geen asiel krijgen”, schreef de president op de website van het Witte Huis.

Maar nu wordt dit in ieder geval tijdelijk gestopt door rechter Jon S. Tigar in San Francisco.

De president “mag de immigratiewetten niet herschrijven om een voorwaarde op te leggen die het Congres uitdrukkelijk heeft verboden”, schrijft hij.

De regels van Trump worden beschouwd als “onverenigbaar” met bestaande wetgeving.

De rechter is dus van mening dat mensen het recht hebben op asiel in de Verenigde Staten, ongeacht hoe ze in het land zijn binnengekomen, terwijl Trump eist dat ze gebruik maken van een legale grensovergang.

Bron:

US judge temporarily blocks Trump’s order refusing asylum to illegal migrants from Mexico

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Rechter stopt het asielverbod van Trump

 1. John Peters // november 20, 2018 om 11:13 //

  Je ziet hier duidelijk 2 zaken.

  1. De wetgeving en interpretatie van een rechter kan een land besturen, en zelfs onherstelbaar
  beschadigen.
  2. Deze uitspraak kan gevolg hebben voor de erkenning van deze ongewenste vreemdelingen. Ze zouden als status “invasoren” kunnen krijgen, waarmee Trump het leger opdracht kan geven om ze dood te schieten op het moment dat men de grens oversteekt.

  Like

 2. Henk der Niederlánder // november 20, 2018 om 14:07 //

  San Francisco.
  Gewoon vergelijkbaar met Amsterdam en waar het stikt van rechters die het gedachtengoed van een soort van Amerikaanse D66 aanhangen.
  Het is eigenlijk het hol van de leeuw van de democraten (lees socialisten) van de USA

  Nou zal het wel zo zijn dat deze uitspraak van deze rechter dus aangevochten gaat worden en de rechter in kwestie binnen enkele jaren een andere baan moet zoeken.

  Like

 3. Wie is nu eigenlijk de machtigste man op de wereld? Donald “small hands” of Judge ” i gotta jar of bellybutton fluff in my cupboard”…

  Like

 4. tim pietersen // november 20, 2018 om 17:58 //

  kommunistische neprechters

  Like

 5. Kan me vergissen maar het enige wat Trump niet doet is volgens mij catch and release, hij laat ze niet gaan als ze als illegaal in de vs gepakt worden, ze moeten het proces dan in gevangenschap afwachten en dat geldt ook voor de asielzoekers die zich bij de grens melden. Er schijnen gigantische tentenkampen te staan, hij wil ook versnelde procedures bewerkstelligen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s