Nieuw

Leraren worden geadviseerd om geen hoofdletters te gebruiken in opgaven – kan studenten van streek maken

De oproep werd gestuurd naar de journalistenafdeling van de Leeds Trinity University. Naast de waarschuwing voor hoofdletters werden er ook tips gegeven over hoe leerkrachten hun leerlingen kunnen aanspreken, waaronder het gebruik van een vriendelijke toon en het vermijden van een negatieve taal.

De reden voor de oproep is dat woorden in hoofdletters “hen kunnen afschrikken en doen falen”. Critici geloven dat dit weer een andere manier is om de generatie van “sneeuwvlokken” te verpesten.

Bovendien wordt gezegd dat ondanks hun beste pogingen om taken uit te leggen, het gebrek aan duidelijkheid tot bezorgdheid kan leiden en zelfs studenten kan ontmoedigen om de taak op zich te nemen.

Een werknemer van Metro, zei dat sommige woorden in hoofdletters nodig zijn om ervoor te zorgen dat de studenten geen belangrijke delen van een taak missen.

Aan de Universiteit van Manchester werd recent applaus verboden en in plaats daarvan vervangen door zogenaamde “jazz hands”, ook dit om angst en bezorgdheid van de studenten te voorkomen.

Bron:

Lecturers banned from using capital letters to avoid upsetting students

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Leraren worden geadviseerd om geen hoofdletters te gebruiken in opgaven – kan studenten van streek maken

 1. Zwarte letters op wit papier, dat heeft me zwaar getraumatiseerd waar ik nooit overheen ben gekomen besef ik nu en eis schadevergoeding in de vorm van herstelbetalingen.

  Like

 2. Journalisten opleiding. Het wordt dus nog veel erger met MSM.

  Like

 3. ‘Jazz-hands’ heeft in elk geval niets te maken met: “Wat is het geluid van één klappende hand?” Het doet me denken aan de ‘Afrikaanse Gospel’; blij en uitgelaten. Ben even gaan ‘neuzen’ om tot de ontdekking te komen dat het fenomeen afkomstig is uit de theater- (en muziek)wereld.

  https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/jazz-hands
  https://www.macleans.ca/culture/arts/a-brief-history-of-jazz-hands/
  ‘and that there’s some kind of special magic in the palms facing outward.’ Zodat in later stadium de chiplezer erop gezet kan worden? Of een chipaanvalswapen wellicht? De ‘dingen’ moeten een ‘meervoudige functie’ hebben, vermoed ik.

  Er is in elk geval en uiteraard een ‘stevige’ belangengroep werkzaam aangaande de introductie van dit ‘new-age-overgave-(Bonobo)apengedrag’:
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-3010872/Students-told-wave-jazz-hands-conference-speakers-whooping-clapping-scary.html

  ‘The tweet requesting consensus hands in place of applause was an important measure to establish an inclusive environment at Women’s Conference. I am not diminishing its value. But honing in on this detail and homogenising us as pedantic, petty, and ignorant of the ‘real’ issues ironically obfuscates the fact that this measure is just a tiny part of the work we are doing at Women’s Conference. The twitter trolls will not stop this work, and we will not let them derail our movement.’
  https://www.oxfordstudent.com/2015/03/25/jazz-hands-clapping-twitter-trolls-the-unsuccessful-derailing-of-nus-womens-conference/

  Like

 4. @Dick, is het wellicht ook nog eens andersom?
  “Zwarte letters op wit papier, dat heeft me zwaar getraumatiseerd waar ik nooit overheen ben gekomen, en ik besef nu dat ik een eis mag/kan neerleggen voor schadevergoeding in de vorm van herstelbetalingen.”

  Like

 5. Die zogenaamde ‘feministen’ van daar kunnen die ‘jazz-hands’ dan wel opeisen als iets ‘exclusive’, maar iets in deze trend, wel is waar minder ‘occult’, is al heel gewoon in bepaalde settings:

  Like

 6. “It’s a beautiful thing, the destruction of words … By curtailing frivolous and “fighting” words, the Party seeks to narrow the range of thought altogether, such that eventually, thoughtcrime will be literally impossible.”

  Like

 7. Je hebt nog 3 andere opties: Italic, Underline en bold. Lijkt me duidelijk. 😉

  Like

 8. O, italic, underline en bold. Geen hoofdletters.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Leraren worden geadviseerd om geen hoofdletters te gebruiken in opgaven – kan studenten van streek maken – JE GELOOFT HET NIET HÈ | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s