Nieuw

Italië gaat schepen in beslag nemen die “vluchtelingen” helpen

De Italiaanse regering heeft deze dinsdag besloten het schip Aquarius, dat al lange tijd wordt gebruikt om zogenaamde vluchtelingen in de Middellandse Zee te helpen, in beslag te nemen. De formele reden hiervoor is het vermoeden van infecties aan boord.

Het Aquarius schip is lange tijd ingehuurd door de hulporganisaties Artsen Zonder Grenzen (MSF) en SOS Mediterranée om mensensmokkelaars te helpen de indringers de Middellandse Zee over te smokkelen en Europa binnen te komen. Aquarius is het laatste grote particuliere reddingsschip dat in deze dubieuze reuring wordt gebruikt.

In de afgelopen zes maanden heeft de Italiaanse regering geprobeerd Panama te dwingen het schip uit te schrijven. Dit gebeurde op 29 oktober, toen het schip al enkele weken in de haven van Marseille lag.

Nu is de Italiaanse regering ook van plan het schip in beslag te nemen, met als formele reden dat de behandeling van afval aan boord het risico van gevaarlijke besmetting met zich meebrengt.

De MSF heeft krachtig op het besluit gereageerd. “Wij veroordelen het besluit van de Italiaanse juridische autoriteiten om de inbeslagname van ‘Aquarius’ te eisen wegens vermeende onregelmatigheden bij het beheer van afval aan boord”, aldus de MSF op dinsdagochtend.

Italië heeft eerder ook de bankrekeningen van MSF in het land geblokkeerd en Siciliaanse aanklagers voeren een vooronderzoek uit naar soortgelijke vermeende mistoestanden op een ander MSF-schip, Vos Prudence.

Bron:

Italien ska beslagta fartyg som hjälper flyktingar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Italië gaat schepen in beslag nemen die “vluchtelingen” helpen

 1. Een goede zaak dat Italië die ‘mensensmokkelaars zonder fatsoensgrenzen’ het werken onmogelijk maakt.

  Like

 2. gewoon die omvolking schepen torpederen want het zijn vijandelijke invasieschepen.

  Liked by 2 people

 3. @Lisa, dat hebben ze met dat schip op het bovenstaande plaatje volgens mij ook precies zo gedaan.

  Like

 4. Jack vanderVeen // november 20, 2018 om 18:58 //

  Desinfecteren kan men goed in zout water opeen 100meter diepte.
  Afzinken die handel (Aquarius en vos Prudence)!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s