Nieuw

Frankrijk en Duitsland beloven de nationale soevereiniteit van de Europese staten te vernietigen

Frankrijk en Duitsland hebben beloofd om door te gaan met plannen om de nationale soevereiniteit op financieel gebied in de eurozone in te perken, terwijl ministers van de 19 landen de komende dagen gesprekken zullen beginnen over het creëren van een gemeenschappelijke begroting.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie, zei dat de besprekingen “in de goede richting gaan” om te komen tot een gemeenschappelijke begroting voor de eurozone, om “meer convergentie” in het hele muntblok te bevorderen, tegen 2021.

De voormalige diplomaat, wiens curriculum vitae posities in het gouverneurschap van verschillende internationale banken en het lidmaatschap van de door George Soros gesteunde Europese Raad voor Buitenlandse Betrekkingen (ECFR) omvatte, verwelkomde een “grote politieke doorbraak” na een bijeenkomst met Europese ministers op maandag.

“Iedereen is zich bewust van de noodzaak om de eurozone te versterken”, vertelde Le Maire verslaggevers, die beweerde dat “het gebrek aan convergentie tussen de nationale economieën op de lange termijn niet houdbaar is voor een gemeenschappelijke monetaire unie”.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Duitse collega Olaf Scholz voegde de Franse minister eraan toe: “Een jaar geleden konden we het woord begroting van de eurozone niet eens gebruiken. En nu is er een Frans-Duits operationeel voorstel. Dit is voor ons een belangrijke politieke doorbraak.

De Frans-Duitse voorstellen, die tijdens de vergadering van alle 27 EU-ministers van Financiën werden gepresenteerd als een pakket maatregelen om de euro te stabiliseren en de veerkracht van de munt tegen crises te versterken, stuitten volgens een verslag in de Financial Times echter op enige bezorgdheid van andere lidstaten, waaronder de Noordse en Baltische staten en Oostenrijk en Finland.

De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra beschreef de plannen als “minder dan overtuigend”, en zei tegen journalisten dat het “onduidelijk was waarom dit zou helpen en waarom dit in het belang van de Nederlandse burgers zou zijn”, alvorens hieraan toe te voegen: “Als dit niet in het belang van Nederland of de Nederlandse belastingbetaler is, dan doen we niet mee”.

Hoewel Scholtz toegaf dat er “nog wat werk aan de winkel was om sommige lidstaten te overtuigen van de noodzaak van een gemeenschappelijke begroting voor de eurozone, drong Scholtz erop aan dat de voorstellen “ons zouden helpen om de convergentie van de eurozone en alle andere zaken die belangrijk zijn voor onze gemeenschappelijke toekomst te ondersteunen”.

De stap zou een belangrijke stap zijn in de richting van de “ingrijpende transformatie” van de eurozone, die wordt geëist door Emmanuel Macron en zijn binnenlandse economische team, die “de druk opvoeren” om de 19 leden van de eurozone onomkeerbaar aaneen te sluiten door verdere convergentie, uit angst voor de opkomst van soevereiniteitsbewegingen in Europa, die een bedreiging vormen voor de plannen voor een federale EU-Superstaat.

De Franse president en zijn Duitse tegenhanger Angela Merkel, die onlangs haar enthousiaste steun gaf voor een EU-leger, verschenen dit weekend samen om een bondgenootschap te begroeten waarin de twee leiders zullen aandringen op de dood van het nationalisme in Europa en om meer macht van de regeringen van de lidstaten over te dragen aan Brussel.

Ondanks een enorme crisis van populariteit op het binnenlandse toneel, gesteund door slechts een kwart van de kiezers in Frankrijk – terwijl honderdduizenden mensen onlangs de straat op gingen om te protesteren tegen enorme brandstofbelastingverhogingen – beweerde Macron dat “het Frans-Duitse echtpaar de verplichting heeft om de wereld niet in chaos te laten afglijden en haar te begeleiden op de weg naar vrede”.

“Daarom moet Europa sterker worden….. en meer soevereiniteit winnen”, zei hij tegen het Duitse parlement, waarbij hij verklaarde dat Brussel de macht moet krijgen over “het beleid inzake buitenlandse zaken, migratie en ontwikkeling, een toenemend deel van onze begrotingen en zelfs fiscale middelen”.

Bron:

France, Germany Vow to Push on with Plans to Curb National Sovereignty in Eurozone

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9565 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on Frankrijk en Duitsland beloven de nationale soevereiniteit van de Europese staten te vernietigen

 1. Real qualifications of migrants to Germany

  Like

 2. antiislamnu // november 20, 2018 om 21:17 //

  Liked by 1 persoon

 3. Kunnen we nu eens die moffen en fransosen de oorlog verklaren. Oost Europa, Zuid-Europa en Noord-Europa kunnen hen omsingelen en de genadeslag geven. Kunnen we eindelijk de fietsen uit Duitsland terug halen en uit Frankrijk wat Napoleon gestolen heeft. Er zijn door de eeuwen heen maar twee landen met de ambities geweest om heel Europa aan hen te onderwerpen. En steeds is het mislukt. En ik denk dat heel wat landen de unie gaan verlaten als dit door zou gaan, al die plannen van die twee failiette landen.

  Liked by 1 persoon

 4. Macron en merkel zijn regel rechte afstammelingen van Hitler was Duitsland niet is gelukt in de oorlog doet nu met Frankrijk samen .
  Twee verraders bij elkaar

  Like

 5. Arnold Schipper // november 21, 2018 om 09:13 //

  1 klik of eigenlijk 2 en dat was het, dan nog een paar in Brussel en wat in Nederland, zo moeilijk kan het toch niet zijn.

  Like

 6. En dan straks weer extra belasting gaan heffen om die steeds verder gaande waanzin te financieren, zoals nu ook al het geval is in Nederland. Immers, dan zal Griekenland wel opeens heel snel schuldenvrij zijn net als Italië.

  Weet je wat, laten we beginnen om de Europese belastingen net zo duur te maken als de Nederlandse. Eens kijken of die Duitsers het dan nog steeds zo leuk vinden als ze opeens
  € 10.000,- meer moeten gaan betalen voor hun Mercedes.

  Like

 7. Henk der Niederlánder // november 21, 2018 om 09:43 //

  Wat Ik me altijd af vraag als die gekken het hebben over het vrede brengen in de wereld waat ze dan op doelen.
  Je kunt eigenlijk wel stellen dat landen waar geen vrede is over het algemeen shitholes zijn en bijna altijd islamitisch.
  Hier in Europa hebben we op dit moment alleen een vrede die door deze twee megalomane gekken op het spel gezet worden.
  De kans op een burgeroorlog groeit met de week en daarom is het ook zo duidelijk dat ze er ook voor pleiten om een Europees leger op te bouwen zodat divisies uit eigen land niet tegen de bevolking gebruikt gaan worden, want dat zou op te grote tegenstand stuiten.
  Mocht het zijn dat er een Europese begroting gaat komen zie Ik de bui al hangen dat de rijkere landen van Europa de begrotingen van de armere mogen gaan betalen, waarbij het niet onmogelijk zal zijn dat nu Italie zijn eigen financiele graf graaft en niet mee wil doen aan alle ander Brusselse idioterie ons geld naar Italie gaat om de blunders van de populisten terug te schroeven want geen makkelijker geld dan geld dat komt van chantage.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Frankrijk en Duitsland beloven de nationale soevereiniteit van de Europese staten te vernietigen – Pardon? WW1,WW2…WW3? Wéér Duitsland voorop? | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s