Nieuw

Denemarken deporteert Deense IS-veteraan naar Arabische wereld

Nieuwe praktijk: Britse agenten deporteren van terrorisme verdachte Abu Qatada naar Jordanië 2012. Deze keer werd het VK door het Europese Hof veroordeeld. Het Europese Hof van Justitie maakte in 2017 een nieuwe beoordeling en stond staten toe om verdachten van terrorisme uit te zetten. © Home Office

Adam Johansen, 28 jaar oud, wordt uitgezet naar Tunesië en is zijn Deense nationaliteit ontnomen sinds het Deense Hooggerechtshof heeft ontdekt dat hij zich had aangesloten bij IS in Syrië, meldt de Jutland-post.

Het Deense Hooggerechtshof maakt hiermee een andere inschatting van de zogeheten mensenrechten van de man dan de twee ondergeschikte rechtbanken voorheen.

Zowel de lokale rechtbank in Fredriksberg als de Östra districtsrechtbank hadden eerder geconcludeerd dat het staatsburgerschap niet kon worden ingetrokken.

Volgens het Deense Hooggerechtshof is het mogelijk om het staatsburgerschap in te trekken omdat de man, wiens moeder van de Faeröer (Deens eilandengroep) is en wiens vader uit Tunesië komt, zowel de Tunesische als de Deense nationaliteit heeft. Maar om de man staatloos te maken, zou volgens het Hooggerechtshof de de Europese Conventie hebben geschonden.

Het was vorig jaar dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens onverwacht verklaarde dat Europese politici het recht hebben om wetten te maken voor het teruggeroepen van burgerschap voor mensen die verdacht worden van sympathie voor terroristische organisaties. In die tijd was het Groot-Brittannië dat een Brits staatsburger van Soedanese afkomst naar Soedan had uitgezet.

“De beslissing om hem het staatsburgerschap te ontnemen is niet disproportioneel tot de legitieme doelstelling om het publiek te beschermen tegen de dreiging van terrorisme”, schreef het Europese Hof van Justitie in zijn arrest.

Aan de andere kant is het zeer onduidelijk of staten het recht hebben om het staatsburgerschap in te trekken van immigranten die bijvoorbeeld verkrachtingen plegen.

Bron:

Danmark utvisar dansk IS-veteran till arabvärlden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Denemarken deporteert Deense IS-veteraan naar Arabische wereld

  1. Henk der Niederlánder // november 20, 2018 om 10:57 //

    Het kan dus wel in tegenstelling wat de burger altijd verteld word.
    Ook in Nederland is het mogelijk om de Nederlandse nationaliteit af te nemen van een twee paspoorthouder, maar omdat de zielige moslimpjes niks in de weg gelegd mag worden volgens de linkse goedmenschjes en D66 rechters gebeurd dat hier niet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s