Nieuw

“Buitenlanders moeten al na één dag werken in België aanspraak kunnen maken op werkloosheidsuitkering”

Pixabay

Als het van de commissie Werkgelegenheid van het Europees Parlement afhangt, zullen werknemers uit andere lidstaten al na één dag in België gewerkt te hebben aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. Momenteel moeten deze werknemers minstens drie maanden in België aan de slag zijn geweest vooraleer ze daar recht op hebben.

De commissie Werkgelegenheid stemde over een herziening van de richtlijn over de coördinatie van de sociale zekerheidsstelsels onder de lidstaten. Een meerderheid van de leden schaarde er zich achter het idee dat werknemers die in andere lidstaten aan de slag waren al na één dag werk in een nieuwe lidstaat aanspraak moeten kunnen maken op een werkloosheidsuitkering.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9565 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on “Buitenlanders moeten al na één dag werken in België aanspraak kunnen maken op werkloosheidsuitkering”

 1. antiislamnu // november 20, 2018 om 23:14 //

  Die Belgen zijn ook niet slim he hier nog een filmpje van de slappe Belgische politie echt lachen dit.

  Like

 2. Herziening van sociale wetten…..let goed op, want hier gaat ALLES wat u heeft gespaard, betaald en waar u op rekent opuw oude dag mee de afvalbak in. En om het echt te latne doordringen, wat denkt u dat er gebeurd als alles weg is en een bepaalde groepin de samenleving op basis van geweld eist dat enkel hun sekteleden pensioen moeten krijgen, kindergeld en al wat meer….

  …eerst worden de wetten herzien, absoluut niet in uw voordeel, dan worden ze weggenomen en dan magu blijven afdragen omdat een bepaalde groep meer geweld in de kast heeft dan uw vrienden met het zogenaamde gewelds monopolie……vanaf dat de wetten worden herzien is niets meer terug te draaien of terug te halen, vanaf dan is het OVER, Finito, Kaputt !

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // november 21, 2018 om 00:14 //

  Het is reeds zover dat we vreemden zijn in eigen stad en in eigen land, nu nog de wetgeving in hun voordeel aanpassen en dan zijn we helemaal klaar om afgevoerd te worden.
  Het verraad weegt heel zwaar , de vernedering nog meer…..

  Liked by 1 persoon

 4. Het is allemaal hoe ver je iets laat komen, verenig u en vecht, dat is de enige optie tegen over knielen of vluchten.

  Liked by 1 persoon

 5. koddebeier // november 21, 2018 om 12:16 //

  Welke krankzinnigen hebben dat verzonnen, deze lieden zo snel mogelijk afvoeren naar een inrichting !!

  Like

 6. Deze nieuwe regeling zou dus gaan gelden voor alle EU-lidstaten, dus ook voor ons land.

  De VVD en het CDA zijn overigens fel tegen dit grensoverschrijdende misbruik van Sociale Voorzieningen. Maar dat onze huidige norm van minimaal 6 maanden werkeloos zijn op de schop gaat voordat men als buitenlander recht heeft op een WW-uitkering moge duidelijk zijn.

  Dit waanzinnige idee komt van de Commissie Sociale Zaken & Werkgelegenheid die men beter kan betitelen als een Bureau voor Welvaartstoerisme, met name voor Roemenen en Bulgaren.

  Een van de andere voorstellen is (hoe verzin je het?) dat de aanpak van mogelijke fraude geen prioriteit zou mogen zijn.
  Hebben ze daar in Brussel en Straatsburg werkelijk niets anders te doen dan dit soort krankzinnige voorstellen door het Europees Parlement te jagen?

  Men zou zich druk moeten maken over de mogelijkheden om de honderdduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers uit Europa te verwijderen, het inzetten van blauwhelmen om de buitengrenzen van de EU afdoende te beschermen en de mensensmokkelaars keihard aan te pakken i.p.v. ze de hand boven het hoofd te houden en ze te laten financieren door Soros en consorten.

  Volgend jaar zijn er weer verkiezingen voor het Europees Parlement met als voorspelbaar gevolg dat precies dezelfde linkse creaturen daar de dienst zullen uitmaken ongeacht de uitslag.
  Hoe ze dat klaarspelen mag Joost weten, maar zoals gezegd: mogelijke fraude is in Straatsburg geen topprioriteit.

  Wat dan wel de prioriteiten zijn?
  Het bestrijden van het nationalisme, het populisme en het openlijk collaboreren met de politieke islam.

  Maar ter zake: één dagje tomaten plukken mag niet worden beloond met een WW-uitkering. Dus hopelijk houdt onze regering nu eens de beide poten stijf en wijzen dit werkelijk krankzinnige voorstel radicaal af, ongeacht de gevolgen. Die overigens voorlopig wel mee zullen vallen: het door Frankrijk en Duitsland gedomineerde EU-leger is namelijk nog niet operationeel.

  Een laatste waarschuwing aan Mark Rutte en ter zorgvuldige overdenking:
  Na die werkloosheidsuitkering gaan die ‘werknemers’ naadloos de Bijstandsregeling in.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s