Nieuw

De krant Financial Times heeft een hulpprogramma dat waarschuwt wanneer een artikel te veel mannen citeert

De Financial Times heeft een tool ontwikkeld die haar journalisten automatisch waarschuwt wanneer in hun artikelen te veel mannen worden geciteerd. Volgens de krant is het een poging om schrijvers te dwingen op zoek te gaan naar vrouwen om in hun artikelen te includeren. Zij vinden 21 procent vrouwen van de geciteerden te weinig.

Het is een “bot” die het voornaamwoord en het zelfstandig naamwoord analyseert om te bepalen of de bron mannelijk of vrouwelijk is. Afdelingshoofden worden dan gewaarschuwd als ze vrouwen niet genoeg benadrukken in hun teksten, aldus de Guardian.

Het tijdschrift volgt veel industrieën die door mannen gedomineerd worden en zegt dat ze geïnteresseerd zijn in het aantrekken van meer vrouwelijke lezers. Uit eigen onderzoek blijkt dat vrouwen een hekel hebben aan artikelen die sterk afhankelijk zijn van citaten van mannen.

Real-time analyses in de toekomst
Het personeel werd ervan op de hoogte gebracht dat automatische tekstanalyse in de toekomst haar journalisten kan waarschuwen voor een gebrek aan vrouwen terwijl men het artikel aan het schrijven  is.

Een ander experiment toonde aan dat “vrouwen eerder op een foto van een vrouw klikken en minder vaak op een foto van alleen mannen”.

– Degenen die een hoog percentage citaten van vrouwen gebruiken, hebben ook meer vrouwen op hun foto’s, en hun artikelen worden goed gelezen door  vrouwen, aldus hoofdredacteur Roula Khalaf in een interne e-mail. Ze schreef ook dat vrouwen de neiging hebben om deel te nemen aan artikelen over gezondheid, immigratie en EU’s IT-regelgeving en minder over de Amerikaanse handel, de olie-industrie en het bankwezen.

Gender en etnische quota’s
Ze benadrukte ook dat het aandeel van vrouwen in het tijdschrift tussen maart en augustus van dit jaar is gestegen van 20 naar 30 procent.

– Het opinie gedeelte traceert niet alleen het geslacht van de schrijvers, maar ook hun etniciteit en geografische positie, omdat het deel uitmaakte van het binnenhalen van meer vrouwelijke stemmen, meer minderheden in Westerse landen en meer lokale stemmen elders, zei ze.

De verandering is toe te schrijven aan nieuwsredacteur Peter Spiegel, die naar verluidt begin volgend jaar hoofdredacteur zal zijn en Gillian Tett vervangt, die zich tegen het quotumsysteem verzet.

Bron:

Financial Times tool warns if articles quote too many men

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De krant Financial Times heeft een hulpprogramma dat waarschuwt wanneer een artikel te veel mannen citeert

  1. Republikein // november 19, 2018 om 14:31 //

    Spiegel, als ik me niet vergis..
    Ga es neuzen want conspiracy gloort aan de horizon.

    Like

  2. Riekt naar Joods-Israëlische infiltratie. Paar filmpjes van & artikelen over gezien o.a. hier op Fenixx waarin Joods-Israëlische participanten aan het woord zijn, dus die participatie an sich is niet te ontkrachten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s