Nieuw

Populistische Italiaanse burgemeester belooft zigeunerkamp plat te laten walsen 

Archieffoto van zigeunerkamp in Malmö. © News Øresund - Johan Wessman

De burgemeester Andrea Cassani van de Populistische Liga in Gallarate  heeft beloofd om de kwestie van een Roma- en Sinti-kamp aan te pakken en heeft verklaard dat hij er een bulldozer naartoe zou sturen en de krakers zal laten betalen voor de kosten.

Cassani zegt dat het kamp de stad reeds rond 50.000 euro heeft gekost en 20.000 euro aan boetes heeft openstaan aan onbetaald water en elektriciteit die door de zigeuners zijn gebruikt, rapporteert Il Giornale.

Volgens Cassani wonen er ongeveer 85 personen in het geïmproviseerde kamp. Maanden voordat de populistische coalitieregering aan de macht kwam, probeerde de lokale overheid de situatie ter plaatse te verbeteren door het sturen van ambtenaren van de afdeling stadsplanning, die 25 overtredingen van bouwvoorschriften constateerden en de Roma opdracht gaven om ze te repareren.

Toen ze drie maanden later terugkwamen, ontdekten de inspecteurs dat niet alleen de overtredingen niet waren aangepakt, maar dat het kamp was uitgebreid tot, met wat Cassani beschrijft als, een “volledig dorp”.

Natuurlijk, betaalt er niemand voor de elektriciteit en water, voegt hij toe.

Eerder deze maand nam de leider van de Liga, Matteo Salvini, die dienst doet als minister van Binnenlandse Zaken, een migratie- en veiligheidsdecreet aan dat de ontmanteling van Roma en extreem-linkse kraakkampen mogelijk maakt.

Van de 85 krakers zei Cassani: “Velen van hen bezitten al huizen en land. Sommigen hebben ook openbare woningen toegewezen gekregen, maar die verhuren ze aan andere mensen”.

“Wij in Gallarate willen geen nomadenkampen meer”, zei hij.

“Als we niets terugkrijgen zou ik om twee redenen nog steeds blij zijn: we stoppen met het aanrekenen van de gemeenschap voor hun gebruik van nutsbedrijven en we geven een principe van legaliteit door”, voegde hij eraan toe.

Roma kraakkampen zijn in meerdere Italiaanse steden een groot probleem geworden, waaronder in Rome, waar Salvini beloofde om samen te werken met de Vijfsterrenbeweging burgemeester Virginia Raggi om een groot geïmproviseerd kamp te ontmantelen.

In september, zei Salvini dat hij zou kijken om alle 148 onwettige kampen over het land binnen de volgende vijf jaar te ontmantelen.

De populistische minister van Binnenlandse Zaken heeft in het verleden ook voor controverse gezorgd met zijn opmerkingen over Roma en andere nomadische groepen, waaronder op de nationale Roma-dag, toen hij zei: “Vandaag is de Internationale Dag van de Roma, Sinti en Caminanti. Als velen van hen meer zouden werken en minder zouden stelen, als velen van hen hun kinderen naar school zouden sturen in plaats van hen te leren stelen, dan zou het echt iets om te vieren zijn”.

Bron:

Populist Italian Mayor Promises to Bulldoze Roma Squatter Camp and Make Them Pay For It

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Populistische Italiaanse burgemeester belooft zigeunerkamp plat te laten walsen 

  1. Moeten wij hier doen met die andere zigeuners de ,,MAROKANEN,, het zigeuner volk uit Marokko.Stelen,blazen geldautomaten op,verbouwen wiet en handelen daarin,argressief volk enzv.
    Dat schorem hoort niet in ons land maar in een woestijn en dan zonder tent.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s