Nieuw

Persoon met penis meldt Noorse vrouw bij Discriminatie Ombudsman aan na confrontatie in dameskleedkamer

Foto ter illustratie.

Een Noorse vrouw stuitte op een naakte persoon met penis in de vrouwenkleedkamer in haar sportschool. De persoon was juridisch van sekse naar vrouw veranderd zonder een geslachtsveranderingsoperatie te ondergaan. Toen de vrouw de aanwezigheid van de persoon in twijfel trok, werd ze wegens intimidatie op grond van seksuele identiteit bij de Noorse Discriminatie Ombudsman aangemeld.

Toen Birgitte in de dameskleedkamer van de sportschool kwam en een persoon met een penis zag, vroeg ze hem wat hij daar deed. Het bleek echter dat de persoon juridisch van geslacht was veranderd in vrouw, volgens een Noorse wet op de juridische genderidentiteit, opgesteld in 2016.

Het geschil in de kleedkamer verspreidde zich naar de pers, waar beide partijen commentaar leverden op het recht van transgenders met penissen om te transformeren naar biologische vrouwen. In mei 2017 meldde de travestiet de vrouw bij de Noorse Discriminatie Ombudsman aan.

– Haar woorden waren niet bedoeld om te kwetsen, noch kunnen ze worden gezien als beledigend. U moet verwachten dat u wordt gevraagd of u in de juiste kleedkamer bent als u de kleedkamer van de vrouwen gebruikt en mannelijke geslachtskenmerken hebt, verklaarde de advocaat van Birgitte.

– In een vrouwelijke kleedkamer zullen de meeste vrouwen het als problematisch ervaren als een persoon – ongeacht de genderidentiteit – met mannelijke geslachtsdelen toegang zou hebben, meent haar juridische vertegenwoordiger.

De transseksueel beweert dat Birgitte insinueerde dat hij haar mogelijk bloot kon stellen aan seksueel misbruik en dat Birgitte aanwezigheid in de kleedkamer intimiderend was. Tijdens de confrontatie zou Birgitte hem als een “biologische man” aangeduid hebben, en ervoer het als zeer aanstootgevend dat Birgitte “insinueerde dat ‘ze’ geen vrouw was, en niet gelijkwaardig aan andere vrouwen”.

De pleitbezorger van de transseksueel verklaarde: “als vrouwen die transseksueel zijn en geen geslachtschirurgie hebben ondergaan/willen ondergaan en geen toegang krijgen tot vrouwelijke kleedkamers, hebben zij geen toegang tot dezelfde faciliteiten als andere mensen in de samenleving”.

Oordeel Discriminatie Ombudsman: Transgender kan reacties verwachten

De Discriminatie Ombudsman die de zaak beoordeelde, was van mening dat transgenders een kwetsbare groep in de samenleving zijn, maar zei ook dat zolang de kwestie van kleedkamers voor transgenders onduidelijk is, transgenders “reacties moeten verwachten bij het gebruik van naar geslacht gescheiden kleedkamers”.

Hoewel de commissie had begrepen dat het “lastig kan zijn voor transgenders om te worden blootgesteld aan vragen over wat zij doen in de kleedkamer van de vrouwen, is het niet genoeg om als intimidatie te worden beschouwd”. Het besluit van de raad van bestuur was dat Birgitte de transseksueel niet had lastiggevallen.

Een minderheid in de commissie was een andere mening toegedaan en zei dat Birgitte meer rekening moet houden met de seksuele identiteit van transgenders en dat transgenders een bijzonder kwetsbare groep is met buitengewone behoeften aan bescherming tegen intimidatie.

Bron:

Person med penis anmälde norsk kvinna till DO efter bråk i omklädningsrum

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Persoon met penis meldt Noorse vrouw bij Discriminatie Ombudsman aan na confrontatie in dameskleedkamer

 1. Waarom gaat hij dan in zijn blote lul in een vrouwenkleedkamer staan?
  Dat is provoceren en hysterisch aandacht trekken door deze exhibitionist.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // november 18, 2018 om 10:38 //

  Een flinke trap onder zijn vrouwelijke kloten wil nog wel eens helpen.

  Liked by 3 people

 3. Jack vanderVeen // november 18, 2018 om 10:56 //

  Von Puffelen: niet onder zijn kloten maar snoeihard er tegenaan.
  Wat moet die lul met zijn lul bij vrouwen. Ook al trekt een lul een roze condoom over zijn kop, het blijft een lul. De perverse travestiet.

  Like

 4. Het ingrediënt voor een ‘schuine mop’ in de hedendaagse ‘werkelijkheid’ weergegeven als een ‘tastbaar’ feit en waarvan de ‘uitdagers’ van ‘fatsoen’ eisen dat ‘de ander’ onder alle, mits door henzelf verkozen, omstandigheden stoïcijns zal blijven. Te zot om te (willen) accepteren. Conditioneringsstrategie, onderbouwd met (de mantra) ‘er sprake is van een bijzonder kwetsbare groep met buitengewone behoeften aan bescherming tegen intimidatie.’ Ja, zo lust ik er nog wel een paar; kan zelfs wel wat ‘kwetsbare groepen’ aanwijzen. Waarvoor geen enkele belangstelling blijkt te zijn.. Overigens ken ik niet-hetero’s die het grondig met me eens zijn en gedrag als dit alleen maar kunnen afkeuren. De LGTB+ beweging hoeft dan ook niet te veronderstellen dat ze voor ‘allen’ spreekt. Dat te doen zou van een flinke dosis arrogantie getuigen.

  Ik sluit me dan ook volledig aan bij @Aad: ‘provoceren en hysterisch aandacht trekken door deze exhibitionist.’

  Een volgend experiment welke ik deze ‘lul’ wil aanbevelen, is hetzelfde ‘geintje’ nog eens uit te halen en dan vanzelfsprekend in de kleedkamer waar ‘de lullen’ zich gewoonlijk omkleden. Graag daarvan ook een terugkoppeling. 🙂

  Like

 5. Wel ja, waarom stellen we het niet verplicht om alle bedrijven die kleedkamers en/of toiletten hebben 3 soorten te hebben: man, vrouw, overig.
  Bedrijven zijn toch het grote kwaad, dus die kunnen best verplicht worden om zich wat meer in te spannen voor die arme onbegrepen groepen zoals transgenders etc.

  We zouden natuurlijk ook kunnen kijken naar hoe groep eigenlijk is en dan besluiten dat het als marginale groepering eens op moet houden om de rest van de samenleving te terroriseren

  Like

 6. Pfffff….

  Liked by 1 persoon

 7. Verkrachters maken hier misbruik van. En een ‘transjanet’ kan ook een verkrachter zijn.

  Like

 8. Republikein // november 18, 2018 om 23:12 //

  Cfnm?

  Like

 9. Vrouw klaagde ook al over vent in wijven wc. Je krijgt onderhand een beroerte van de algemene bezopenheid rondom je heen.

  Like

 10. ieznogoedh // november 19, 2018 om 12:41 //

  Meteen van zijn hele zakie ontdoen, dan is hij per direct een stuk vrouwelijker.
  Om misverstanden met dit soort vrouwen te voorkomen, met grote letters vrouw inbranden op zijn voorhoofd.
  Dan is die onzin zo over.

  Like

 11. trebor2110 // november 19, 2018 om 21:51 //

  vrouwenkleedkamer in haar sportschool

  Een vrouwenkleedkamer bestaat dat dan nog is dat nog niet gender neutraal , dan moeten we daar vlug eens wat aan doen als eerst maar eens inschrijven bij een sportschool

  Like

 12. trebor2110 // november 19, 2018 om 21:54 //

  nu was het een man die in ”transvormatie is maar wat nu als er een echte vrouw ( bij geboorte ) is die een piemel heeft laten aannaaien ????

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s