Nieuw

Het wereldwijd migratiepact is nog niet alles: hierna komt het vluchtelingenpact

Voornamelijk besproken in de vrije media: Het VN-migratiepact, dat veel Europese landen niet zullen ondertekenen. Maar dat is nog niet alles. Het wordt aangevuld met een wereldwijd vluchtelingenpact.

De Verenigde Naties (VN) plannen een nieuwe, ontvlambare overeenkomst, zoals de “Tagesspiegel” meldt: het “Mondiaal vluchtelingenpact”. Het nieuwe pact moet onder andere miljoenen mensen toegang geven tot betere gezondheidszorg. Arme landen, die veel vluchtelingen hebben opgenomen, zouden internationale financiële steun moeten krijgen om de last te dragen. Dit zou echter opnieuw een verhit debat op gang kunnen brengen, zoals het debat over het wereldwijde migratiepact.

De VN ziet een enorme behoefte aan actie met het oog op de toenemende wereldwijde crisis onder ontheemden. Ondertussen zijn 68,5 miljoen mensen op de vlucht. Dat was een nieuwe high. De financiële last wordt vaak gedragen door de landen die over de minste middelen beschikken, aldus Filippo Grandi, de Hoge Commissaris van de VN. Deze lasten moeten nu “rechtvaardiger” worden verdeeld. Na twee jaar onderhandelen hoopt Grandi dat de Algemene Vergadering van de VN in New York het vluchtelingenpact voor Kerstmis zal goedkeuren.

In december 2018 zullen daarom twee nieuwe pacten worden aangenomen: Het Global Migration Pact aan de ene kant en het Global Refugee Pact aan de andere kant. Hoewel beide verdragen niet juridisch bindend zijn, doen de ondertekenende staten de politieke belofte dat ze zich aan de eisen zullen houden. Als noviteit in de geschiedenis van de menselijke handtekening wordt gezegd dat het juridisch niet-bindend is, maar zullen alle ondertekenaars zich er wel aan houden.

Dinsdag heeft het Vluchtelingenpact een belangrijke hindernis overwonnen in de beslissende commissie van de Algemene Vergadering van de VN. 176 staten stemden voor het wereldwijde vluchtelingenpact – niet voor het VN-migratiepact. Duitsland en alle andere EU-landen hebben voor gestemd. 13 landen hebben de stemming overgeslagen en drie landen hebben zich van stemming onthouden. Zoals verwacht hebben de VS de resolutie verworpen. Het pact is in tegenspraak met het “soevereine recht” van de VS, verklaarde de Amerikaanse ambassadeur Kelley Currie. De Amerikaanse afgezant gaf echter toe dat de VS veel van wat het wereldwijde vluchtelingenpact voorziet, steunt.

Ondanks de Amerikaanse terughoudendheid ziet Volker Türk, de Hoge Commissaris van de VN voor de vluchtelingen, geen reden tot pessimisme. Hij werd niet ontmoedigd, vertelde Türk aan de Tagesspiegel. Hij hoopt dat de Verenigde Staten van gedachten zullen veranderen voor de eindstemming in de Algemene Vergadering van de VN medio december. Zelfs onder Donald Trump hebben de Amerikanen uiteindelijk het grootste bedrag in de begroting van de UNHCR gestort.

Het Vluchtelingenpact van de VN bevat een aantal concrete doelstellingen voor de wereld. De internationale gemeenschap moet vooral de last voor de ontvangende landen verlichten. Meer dan 80 procent van de vluchtelingen werd tijdelijk ondergebracht in arme staten, waaronder Colombia, Kenia en Bangladesh. In de overeenkomst worden verschillende soorten steun opgesomd die noodzakelijk worden geacht: We hebben het onder andere over de biometrische registratie van vluchtelingen, maar ook over de scheiding van mensen die bescherming nodig hebben en strijders die ook over de grens in arme staten infiltreren.

Het doel is ook om de autonomie van vluchtelingen te bevorderen door hen toegang te geven tot nationale onderwijs- en gezondheidszorgstelsels. Het zoeken naar werk moet gemakkelijker worden. Dit alles moest echter binnen het kader van de respectieve nationale wetten gebeuren. Hervestigings- en opvangprogramma’s in derde landen zullen verder worden ontwikkeld. De VN verzekerde de kritische stemmen dat het pact zich ten doel had gesteld om vluchtelingen in staat te stellen terug te keren naar hun land van herkomst met respect voor veiligheid en waardigheid.

Om de uitvoering van het pact te sturen, lanceert de VN een “Global Refugee Forum”. Vanaf 2019 vindt het Forum indien mogelijk om de vier jaar plaats in Genève. De staten moeten daar financiële en andere verplichtingen aangaan. Dit alles moet gebaseerd zijn op vrijwilligheid. Verplichtingen en bijdragen zouden door elke staat zelf worden bepaald, zo wordt gezegd.

De CDU/CSU-fractie in de Bondsdag heeft nog geen verklaring afgelegd over het geplande vluchtelingenpact. In de groepsvergadering over het migratiepact was er alleen een verzoek aan de verantwoordelijke rapporteurs om toezicht te houden op het thematisch gerelateerde vluchtelingenpact en om de groep tijdig te informeren voordat er besluiten worden genomen.

Het is de vraag of het AfD het vluchtelingenpact ook zal gebruiken om een dreigend gevaar op de muur te schilderen. Christoph Matschie van de SPD verwacht dit niet. Hij heeft de indruk dat het AfD zich concentreert op het migratiepact omdat het zich beter laat benutten voor zijn campagne. De sociaaldemocratische afgevaardigde in het Europees Parlement roept echter op tot beter onderwijs dan in het geval van het migratiepact. Matschie was van mening dat de federale regering meer offensief zou moeten informeren.

Het AfD had zich de afgelopen maanden geconcentreerd op het migratiepact. Markus Frohnmaier, voormalig hoofd van de AfD-jongerenorganisatie en ontwikkelingspoliticus van de AfD, bekritiseerde niettemin het feit dat de federale regering – net als bij het migratiepact – van plan was om zonder publiek debat in te stemmen met het vluchtelingenpact. Daarmee heeft de federale regering opnieuw haar informatieplicht geschonden. Frohnmaier vreest dat de hervestiging van vluchtelingen naar derde landen waarin het pact voorziet, vooral welvarende landen in Europa en Noord-Amerika zal treffen. Een openbaar debat over het VN-vluchtelingenpact is onontbeerlijk. Hoe de AfD dat voor elkaar wil krijgen, legde hij niet uit.

Bron:

Globaler Migrationspakt ist noch nicht alles: Flüchtlingspakt kommt als nächstes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9556 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

17 Comments on Het wereldwijd migratiepact is nog niet alles: hierna komt het vluchtelingenpact

 1. Like

 2. Dat ‘vluchtelingenpact’ moet NL absoluut ondertekenen.

  Reden, wanneer het huidige beleid in NL mbt de multiculti chaos in het algemeen en de ongebreidelde import van armoedzaaiers uit alle windstreken in het bijzonder niet drastisch op de schop gaat, zal de autochtone Nederlander als vluchteling zijnde, voornoemd pact nog goed te pas komen………….

  Like

 3. We hebben decennia lang geld gebracht naar ontwikkelingslanden. Hiervan is nooit echt iets goed terecht van gekomen. En nu komen ze deze kant op. Dat kan NOOIT goed gaan.

  Like

 4. Gaan we dan met alle mensen ook alle dieren uit Afrika importeren?

  Like

 5. Of moeten de dieren zichzelf maar zien te redden in dat “shithole” ?

  Liked by 1 persoon

 6. F1802, het was neukgeld.

  Like

 7. Republikein // november 19, 2018 om 10:47 //

  Axel heeft gelijk, if you can not beat it join it.

  Like

 8. ieznogoedh // november 19, 2018 om 12:48 //

  Dat krijg je als je bemoeit met leven en dood in andere landen.
  Er is geen eten maar elk jaar wel een nieuw kind. En omdat de westerse wereld steeds weer voedsel stuurt en daarenboven haar stinkende best doet om door gezondheidszorg zoveel mogelijk mensen en kinderen in leven te houden, komen ze vanzelf deze kant op.
  Organisaties als artsen zonder grenzen die de mensen daar in leven houden (ok vrouwen moeten daarvoor wel in natura betalen, maar toch) doen niets anders dan meewerken aan de ondergang van de westerse wereld.

  Liked by 1 persoon

 9. Migratiepact, vluchtelingenpact en wat staat ons nog meer te wachten?
  Maakt u zich echter vooral geen zorgen: het omvolkingspact is uiteraard bij de prijs inbegrepen.

  Alleen de volgende humane oplossing kan nog wat problemen opleveren:
  Het verplicht opvangen van vluchtelingen als men wat woonruimte overheeft volgens plichtsgetrouwe ambtenaren die dit nauwgezet komen controleren, stapelbedden worden gratis verstrekt.

  Men denkt alle problemen in deze overbevolkte wereld op te kunnen lossen door letterlijk alle grenzen wagenwijd open te zetten en miljarden over te maken naar corrupte regimes die daar al decennialang stevig misbruik van maken.

  Saoedi-Arabië zien wij nog geen prominente rol spelen in dit scenario. Die baardmannen hebben totaal andere prioriteiten: namelijk het financieren en stimuleren van bloedige onlusten en burgeroorlogen in het Midden-Oosten om zodoende alsmaar nieuwe vluchtelingenstromen richting Europa op gang te brengen.

  Als de landen in Afrika er bewust een puinhoop van maken op ieder denkbaar gebied worden ze nog beloond ook en wij betalen met zijn allen de rekening.
  En met zijn allen bedoelen wij de werkende bevolking en de gepensioneerden die onze verzorgingsstaat hebben opgebouwd en dus niet de voormalige gastarbeiders die al jarenlang in WAO en de Bijstand zitten en er in hun thuisland stiekem nog wat onroerend goed op nahouden.

  In de nabije toekomst dus een slordige 100 miljoen vluchtelingen op weg naar de VS en West-Europa en wie protesteert is een populist of een extreemrechts sujet en komt in aanmerking voor een deportatie naar Groenland.

  De Ontwikkelingshulp heeft alleen maar overbevolking en talloze burgeroorlogen opgeleverd en nu wil men deze structurele problematiek importeren naar de landen die wel een zekere mate van discipline en orde weten te handhaven.
  Met blijkbaar de bedoeling het scheppen van soort aards paradijs waar het voor iedereen goed toeven is. Dus ook voor de georganiseerde criminaliteit, de radicale islam en talloze exotische culturen, hoe naïef kan men zijn…

  Maar volgens Rutte en Buma hoeven we ons niet ongerust te maken: het gaat slechts om wat goedbedoelde ‘intentieverklaringen’ waar we op de langere termijn allemaal de vruchten van zullen plukken.
  Een onbezorgde oude dag waar we liefderijk worden verzorgd en verpleegd door de kennismigranten en waar iedere religie en cultuur zal worden gerespecteerd.

  Of de orde tegen die tijd wordt gehandhaafd door de bromsnorren of de religieuze politie is van latere zorg.
  En wordt het echt te vol in ons land dan kan men altijd nog emigreren naar Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.

  Verhip! Dit doet ons denken aan de Troonrede van Juliana ergens begin jaren 50 toen tien miljoen inwoners te veel waren voor ons kleine Nederland.
  Nu kunnen we binnenkort emigreren naar de binnenlanden van Donker-Afrika, hoewel het leren van de taal wat problemen kan opleveren maar dat is van latere zorg.

  Rutte zorgt intussen nu voor ons en zet zonder blikken of blozen zijn handtekening.
  Een kniesoor die zich druk maakt over de talloze bijlagen en de kleine lettertjes.

  Daar weten de asieladvocaten en de linkse rechters wel raad mee.

  Like

 10. Joey France // november 19, 2018 om 15:15 //

  Het Mondiaal vluchtelingenpact en het VN-migratiepact, komen niet toevallig quasi tegelijk aan bod: ze zijn doelgericht ontworpen om elkaar te versterken en dienen de verradelijke globalistische verborgen agenda van een kleine elite.
  Wie zich daartoe verbindt kiest doelbewust voor oorlog.
  Uiteraard verplichten ze niemand tot iets, het was maar een (uitermate kostelijke) gedachtenuitwisseling nietwaar.

  Like

 11. Pacten werden vroeger alleen door communisten met elkaar gesloten.
  O wacht,VN…

  Like

 12. “De financiële last wordt vaak gedragen door de landen die over de minste middelen beschikken, aldus Filippo Grandi, de Hoge Commissaris van de VN.” Hoezo? De VS dragen de grootste financiële last en dat is niet bepaald een land met de minste middelen. Marionet.

  Like

 13. Wie nog meer vluchtelingen dan wel migranten naar hier willen halen neemt ze zelf maar in huis. Dan zijn ze
  snel uit het pact. En weten ze ook het verschil tussen vluchteling en gelukszoekers met hoge eisen.

  Like

 14. Ik wacht nog steeds op een sociale huurwoning, ben nu dakloos geworden en moet nu toekijken hoe gelukszoekers uit Afrika wel een woning krijgen en ik mag lekker verrotten op straat..Want woningtekort van 200.000

  Like

 15. Ik ben er wel een beetje helemaal klaar mee dat je mijn vertalingen pikt en dan verwijst naar het Duitse origineel i.p.v. van mij de credits te geven. . . Laat ijkhet zacht uitgedrukt “achterbaks” noemen.

  E.J. Bron

  Like

 16. @E.J. Bron // november 21, 2018 om 21:31

  Ik denk dat je een beetje in de war bent, Bron. Onze vertaling, versie, van het betreffende artikel stond een dag eerder (18 november) op onze site dan die van jou op jouw site (19 november). Verder wordt het eens tijd dat je accepteert dat je niet de enige op deze planeet bent die Duits kan vertalen.

  Liked by 1 persoon

 17. Er zijn belangrijkere zaken dan jullie ego, dat denk ik

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Het wereldwijd migratiepact is nog niet alles: hierna komt het vluchtelingenpact | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s