Nieuw

Facebook creëert nepnieuws

Reeds in 2014 waren er cartoons van Mark Zuckerberg als gierige octopus. Deze karikatuur werd gepubliceerd in de Süddeutsche Zeitung en was voor het Simon Wiesenthal Centrum aanleiding om te klagen. De karikatuur zou bewijzen dat de auteur antisemitisch is, zo beweerde rabbijn Abraham Cooper. De krant verontschuldigde zich bij de Joden. Beeld: Facebook.

Ook al heeft Facebook het op zijn schouders genomen om zogenaamd nepnieuws krachtig te bestrijden, gebruiken ze zelf juist nepnieuws om critici en concurrenten te demoniseren.

Een rapport gepubliceerd op woensdag in de New York Times onthult dat Facebook de persfirma Defers heeft ingehuurd om critici tegen Facebook zwart te maken en artikelen te publiceren die de concurrerende technologiebedrijven Apple en Google aanvallen.

De artikelen werden gepubliceerd op een campagnepagina die het PR-bedrijf heeft gemaskeerd om eruit te zien als een echt nieuwsportaal. Het heet NTKNetwork.com.

NBC nam de kwestie ook op met een voormalige medewerker van het PR-bedrijf, dat NTKNetwork “onze interne fabriek voor nepnieuws” noemt.

Facebook beweert dat dit nieuwsbericht nepnieuws is. Volgens het bedrijf heeft het nooit opdracht gegeven aan het in Washington DC gevestigde PR-bedrijf om artikelen te schrijven of desinformatie te verspreiden.

De Joodse eigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg zegt dat hij zich niet bewust was van de relatie van Facebook met Definers, ondanks het feit dat het bedrijf de contacten met het PR-bedrijf probeerde glad te strijken door te beweren dat deze relatie “bekend is bij de media”.

De hoogste verantwoordelijke van Facebook, Judge Sheryl Sandberg, ontkent ook kennis over de relatie tussen Definers en Facebook. Niettemin weet Sandberg zeker dat Facebook geen nepnieuws heeft besteld.

– Wij hebben absoluut niemand betaald om nepnieuws te creëren, vertelde Sandberg op vrijdag aan het CBS News.

– En nogmaals, we voeren een grondige evaluatie uit van wat er is gebeurd, maar ze hebben ons verzekerd dat we niemand hebben betaald om iets te schrijven of op de markt te brengen dat nep is geweest, vervolgde Sandberg.

Kritiek op Facebook

Het rapport van de New York Times heeft een storm van kritiek op Facebook veroorzaakt. Volgens RT is een grote meerderheid van de commentaren op sociale media gericht op Facebook zeer kritisch over het bedrijf en vertrouwt niet op de woorden van Zuckerberg en Sandberg na de onthulling van de New York Times.

Ironisch genoeg komt dit laatste schandaal voort uit de poging van Facebook om een eerder schandaal glad te strijken; toen Facebook gebruikersgegevens verkocht aan het bedrijf Cambridge Analytica, die werden gebruikt om de mening in Groot-Brittannië te beïnvloeden om tegen te stemmen voor een exit uit de EU.

De onthulling van Cambride Analytica werd gevolgd door enkele maanden met verdere schandalen en integriteitsinbreuken. Zuckerberg werd opgeroepen om verschillende congresvragen te beantwoorden.

Critici tegen Facebook zijn antisemieten

Tijdens een hoorzitting in juli hielden protesterende demonstranten borden omhoog die Zuckerberg en Sandberg afbeelden als reusachtige octopussen met tentakels die de aardbol omringen. Vanwege deze opinie klaagde Facebook bij de joodse lobby en dictatoriale organisatie ADL, die de posters “klassieke antisemitische troep” noemde.

Facebook beschuldigde de demonstranten openlijk van antisemitisme en bereidde zich in het geheim voor om met dezelfde munt terug te betalen. Facebook gaf het PR-bedrijf Defenders de opdracht om materiaal te verspreiden dat een aantal anti-Facebook-activisten aan de joodse multi-miljonair George Soros koppelde. Soros, die zelf “tentakels” in veel activiteitengebieden omarmt, is ook zeer kritisch over Facebook.

Het is waar dat een anti-Facebookgroep genaamd Color of Change van George Soros geld heeft ontvangen om Facebook te bestrijden, maar de meeste critici zijn van mening dat het zwart maken van Facebook met behulp van het “boze icoon” George Soros hypocriet klinkt. Dit omdat Facebook insinueert dat de rijke joodse donor het verzet tegen hen controleert en de huichelarij wat dit inhoudt wanneer men tegelijkertijd dezelfde oppositie van antisemitisme beschuldigd

Zuckerberg heeft steeds minder vrienden

Volgens RT heeft Zuckerberg niet veel vrienden meer over. De rechterflank van de VS, die de wind in het zeil heeft gekregen onder de Republikeinse regering, staat “meedogenloos” kritisch tegenover het linkse privébeleid van Facebook, dat met zijn nauwe monopoliepositie conservatieve stemmen in het netwerk agressief censureert.

In plaats van de censuur op gebruikers die conservatieve opvattingen of een rechts perspectief hebben te versoepelen, is Facebook in plaats daarvan onlangs ook begonnen met het afsluiten van linkse nieuws- en discussiegroepen. De censuur neemt in het hele spectrum toe.

Voorafgaand aan de verkiezingen die begin november in de VS werden gehouden, sloot Facebook 800 alternatieve nieuwspagina’s. Dit waren linkse groepen zoals The Anti Media, maar ook Right Wing News en Nation in Distress. Zelfs grotere nieuwsagentschappen zoals RT kregen enkele pagina’s gecensureerd omdat Facebook beweerde dat sommige berichten “gebruikers misleiden”.

Andere groepen die werden gesloten waren onder andere politie-onderzoekers, Filming Cops en Policing the Police.

Investeerders in Facebook hebben hun ongenoegen geuit over het ontoereikende leiderschap van Zuckerberg. Het kan gebeuren dat hij een uitbrander krijgt voor hoe Facebook zich ontwikkelt, schrijft RT.

Bron:

‘In-house fake news shop’ – Facebook facing new scandal and losing friends

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Facebook creëert nepnieuws

 1. Daarom heb ik geen Facebook die dient een andere partij New world order.
  Daar wordt Facebook ook door gesponsord
  Mensen hebben het nog niet door .

  Like

 2. Arnold Schipper // november 19, 2018 om 07:37 //

  Facebook terwijl c.i.a of Mossad book, ik heb het ook niet meer en wil het ook nooit weer, de geheime diensten hebben via social media miljoenen agenten bij en dat zonder dat ze het weten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s