Nieuw

The CIA has concluded that the Saudi crown prince ordered Jamal Khashoggi’s assassination

Mohammed Bin Salman

The CIA has concluded that Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman ordered the assassination of journalist Jamal Khashoggi in Istanbul last month, contradicting the Saudi government’s claims that he was not involved in the killing, according to people familiar with the matter.

The CIA’s assessment, in which officials have said they have high confidence, is the most definitive to date linking Mohammed to the operation and complicates the Trump administration’s efforts to preserve its relationship with a close ally. A team of 15 Saudi agents flew to Istanbul on government aircraft in October and killed Khashoggi inside the Saudi consulate, where he had come to pick up documents that he needed for his planned marriage to a Turkish woman.

In reaching its conclusions, the CIA examined multiple sources of intelligence, including a phone call that the prince’s brother Khalid bin Salman, the Saudi ambassador to the United States, had with Khashoggi, according to the people familiar with the matter who spoke on the condition of anonymity to discuss the intelligence. Khalid told Khashoggi, a contributing columnist to The Washington Post, that he should go to the Saudi consulate in Istanbul to retrieve the documents and gave him assurances that it would be safe to do so.

It is not clear if Khalid knew that Khashoggi would be killed, but he made the call at his brother’s direction, according to the people familiar with the call, which was intercepted by U.S. intelligence.

WaPo >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on The CIA has concluded that the Saudi crown prince ordered Jamal Khashoggi’s assassination

  1. Like

  2. Dat betekent volgens hun eigen wet maar een ding voor de kroonprins : het kromzwaard. Ben benieuw of het recht in S A zal zegevieren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s