Nieuw

Israël sluit Sri Lankaanse vluchtelingen op om ze te deporteren

Het Yahalom concentratiekamp in Zuid-Israël waar vluchtelingen opgesloten worden.

Dertien Sri Lankaanse tegenstanders van het regime zitten volgens een rapport van KAN Bet al twee weken gevangen in Israël en zijn van hun rechten beroofd. De 13 vluchtten naar verluidt naar Israël op toeristenvisa nadat ze met de dood bedreigd waren na de Oktoberrevolutie in hun land en waren van plan om asiel aan te vragen in Israël.

Na ondervraging op de luchthaven van Ben-Gurion, bij gebrek aan een vertaler en met één lid van de groep die namens hen allen sprak, werden de 11 mannen en twee vrouwen naar het detentiecentrum van Yahalom gebracht.

Een week lang, meldde KAN Bet, werd ze de toegang tot de buitenwereld ontzegd, verboden om telefoongesprekken te voeren, de toegang tot hun eigen bezittingen ontzegd en konden ze niet van kleding veranderen. Bovendien werd hun de toegang tot medicijnen ontzegd. Een van de groepsleden, die lijdt aan nieraandoeningen en diabetes, werd in het Kaplan Medical Center in Rehovot in het ziekenhuis opgenomen. Later werd de groep overgebracht naar de Givon-gevangenis.

Voordat ze naar Yahalom waren gebracht, slaagde een van de groepsleden erin om vanuit zijn mobiele telefoon een bericht te sturen naar de Sri Lankaanse gemeenschap in Israël. De gemeenschap wendde zich tot de Hotline voor vluchtelingen en migranten, die vervolgens advocaten stuurde om hen te ontmoeten.

Na onderhandelingen mochten ze kortstondig de Yahalom-faciliteit binnengaan om hun verhaal te horen en een volmacht te krijgen om de groep te vertegenwoordigen.

Van daar, zei Hotline voor Vluchtelingen en Migranten procureur Tal Steiner, raceten de advocaten naar de rechtbank omdat de staat dreigde om hen onmiddellijk uit te zetten.

De staat, zei Steiner, beweerde dat Yahalom extraterritoriaal grondgebied is, en de wetten van de staat daar niet van toepassing zijn, en de staat daarom het gezag heeft om hen daar ‘in bewaring voor onbepaalde tijd en zonder gerechtelijke controle te houden’.

Het Immigration Detention Review Tribunal in Givon oordeelde dat de detentie illegaal was en dat de groepsleden onmiddellijk hadden moeten worden vrijgelaten, maar de staat ging in beroep tegen de beslissing bij de rechtbank. De hoorzitting wordt op maandag gehouden.

De Dienst Bevolking en Immigratie van het Ministerie van Immigratie zei in antwoord daarop dat het Tribunaal voor de beoordeling van de vreemdelingenbewaring niet bevoegd is om zaken te behandelen van personen wier binnenkomst in Israël werd geweigerd, en om deze reden werd er beroep aangetekend bij de districtsrechtbank.

“Dertien passagiers kwamen aan bij de grensovergang van Ben-Gurion Airport, en toen ze werden ondervraagd, gaven ze expliciet toe dat ze waren aangekomen voor werk in Israël,” zei de autoriteit. “Het onderwerp asiel werd op geen enkel moment aan de orde gesteld, zelfs niet toen hun de toegang werd geweigerd, maar pas nadat zij een vertegenwoordiger [advocaat] hadden ontvangen, werd het onderwerp voor het eerst aan de orde gesteld – wat natuurlijk vragen oproept”.

The Jerusalem Post >>

En het bleef oorverdovend stil bij al die organisaties die pleiten voor immigratie naar blanke landen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (516 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

1 Comment on Israël sluit Sri Lankaanse vluchtelingen op om ze te deporteren

  1. Ik geef ze gelijk. Israël heeft een punt. Oprotten. Maar dan ook hier. Haar regering is uiteraard crimineel – welke niet – maar gooit dit gespuis er wel uit.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s