Nieuw

Buiten in de kou – 10.000 oudere Zweden dakloos

Linkse activisten organiseerden onlangs een bluf-manifestatie om de gemeente Solna ervan te overtuigen om luxe-migranten voorrang te geven in de wachtrij sociale huurwoningen. Tegelijkertijd groeit de zwijgzame groep Zweedse oudere daklozen.

Onlangs werd in Solna een bluf-manifestatie gehouden waarbij luxe-migranten voor lege tenten poseerden om druk uit te oefenen op de gemeente met betrekking tot de huisvestingsproblematiek.

De manifestatie was georganiseerd door linkse activisten, zoals de media blijkt te hebben geweten, maar ervoor kozen om volledig te negeren. Integendeel werden, geheel kritiekloos, de huilverhalen van luxe-migranten en de eisen op onmiddellijke ter beschikking stelling van woonruimte breeduit in de media opgetekend.

Tegelijkertijd blijkt uit een rapport van de Nationale Gezondheidsraad dat Zweden vorig jaar 10.121 dakloze Zweden ouder dan 50 jaar telde.

Charlotta Fondén is onderzoekster bij de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn:

– Wat we nu zien is dat de groep die alleen maar behoefte heeft aan huisvesting is gestegen, elke vijfde persoon in de daklozenenquête zegt geen behoefte te hebben aan iets anders dan huisvesting. Het weerspiegelt de huisvestingssituatie in het land. Het gaat over mensen die nog nooit op de woningmarkt zijn geweest of mensen die binnen zijn geweest maar om verschillende redenen zijn uitgezet en niet zijn teruggekeerd naar de woningmarkt, zegt ze tegen de gratis krant Metro.

De kwetsbaarheid is groot onder de Zweedse daklozen. Het risico om beroofd en mishandeld te worden is enorm.

Adolf Arbelius, 61, is een van degenen die zwaar heeft geleden. Hij werd dakloos door werkloosheid na een beroerte. Hij vertelt Metro over een mishandeling:

– Ze vielen me aan, beroofden me van de medicijnen die ik na de beroerte voor mijn zenuwen had gekregen. Het is een recept dat de dokter heeft uitgeschreven en is als narcotica geclassificeerd.

De daders werden later tot twee jaar en vier maanden gevangenisstraf en schadebetaling veroordeeld. Dankzij dit geld hoopt Adolf nu zijn gebit in zijn bovenkaak te kunnen herstellen, die na de aanval in principe geheel verdwenen is.

Adolf’s huidige “thuis” is sinds twee jaar terug het dak van een boothuis. Daar slaapt hij in een slaapzak:

– Het ergste is de kou, in het boothuis ook. Maar het is nog steeds vast land, dat is prima, zegt hij.

Bron:

Över 10 000 äldre är hemlösa – Adolf, 61: ”Det värsta är att det är kallt”
UPPGIFTER: Media kände hela tiden till att tältlägret i Solna var en bluff

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Buiten in de kou – 10.000 oudere Zweden dakloos

 1. In 2016 , waren er hier in Nederland alleen al 14.000 jongere daklozen , het cijfer van de”gewone daklozen weet ik niet ,wel herinner ik mij de uitspraak van Rutte ,met betrekking tot asylz ,”in Nederland laten wij niemand buiten slapen ,er was toen onrust over Dijkhof ,die het plaatsje Oranje er boven op de 750 asylz waar zij al mee opgezadelt werden ,er nogmaals 750 bij kregen ,”noodsprong volgens K .Dijkhof ,maar waarom had het COA dan 1800 plaatsen ingehuurd bij Henny de Mos ? Oranje zelf telde 135 inwoners ! PS “Like en beoordeling verschijnen nog steeds niet ,bij J.Bron wel ? Dwarszitten door Twitter ? zijn daar meer reacties over ?

  Liked by 1 persoon

 2. Er lopen nog steeds massa’s jongeren dakloos zonder kansen. Wanneer je geen politieverordening aan je broek hebt, wil (kan?) de jeugdopvang en/of daklozenopvang niet opnemen of in het meest ‘hulpzame’ geval biedt men een jongere van een jaar of dertien, veertien, vijftien een plekje in de opvang voor volwassen drugsverslaafden.. (?!!) Dus wanneer je voor opvang in aanmerking wilt komen, dien je in NL eerst vanwege criminaliteit te worden opgepakt. Maar dit verhaal is eigenlijk al weer een aantal jaren oud en heden ten dage zijn praktische alle organen overloaded met diverse, en inmiddels toegenomen, problematiek dat men nog eerder geneigd is om je ‘van het kastje naar de muur te sturen’ of simpelweg slechts naar de eigen uitgang onder het mom dat men niets kan doen. Dus Rutte .. lult.

  @Zwartschakel, omtrent de mogelijkheid tot het liken van een artikel; die functie is door Fenixx uitgeschakeld. 😉

  Like

 3. Het zal niet lang meer duren en ze gebruiken als “argument”; ‘dan weten ze ook eens hoe het voelt’, m.a.w. eigen schuld dikke bult. Tot zover ging de tolerantie, empathie, inclusiviteit, etc..

  Like

 4. Het is verschrikkelijk hoe er met eigen bevolking wordt omgehannest. En dan kunnen er ook nog
  duizenden migranten bij met hun vergaande eisen.

  Like

 5. Zie de positeve nu nog fictionele kant, straks hebben alle asiel ratten een auto en huis en slapen ze s’nachts niet omdat arme autochtonen anders hun huis leegroven en hun auto affikken….wie niets meer te verliezen heeft kan het zich veroorloven om met niets meer rekening te hoeven houden, en dus is de rem eraf met alle gevolgen die daarmee komen….. en dat mensen is dan weer de fictieve positieve kant, waarom buiten slapen als er een warm huis is en slechts Ali en Alientje met wat kids die jou warme nachtrust in de weg staan. Vastbinden in het schuurtje en je kunt een weekje logeren zonder rekening en de koelkast leegvreten. Dan zet je Ali en co in hun bed en laat de rode haan kraaien, zo zou de toekomst voor onze gasten ook kunnen verlopen…. de zegeningen van de welvaart….

  fictief scenario van een arme autochtoon in 2025…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Buiten in de kou – 10.000 oudere Zweden dakloos | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s