Nieuw

Merkel: Nationalisme zal nooit meer voet aan de grond krijgen in Europa

“Tolerantie” bevindt zich in het DNA van de Europeanen, verklaarde de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag aan het Europees Parlement. Nationalisme daarentegen, mag echter nooit meer voet aan de grond krijgen.

Het was een duidelijke anti-nationalistische toespraak die de Duitse leider Angela Merkel dinsdag in het Europees Parlement hield.

– Tolerantie is de ziel van Europa en een fundamentele waarde in de Europese gedachte. Maar onze ziel is de afgelopen jaren onder druk komen te staan door verschillende uitdagingen zoals staatsschuld, terrorisme, oorlog, immigratie, digitalisering en klimaatverandering, legde ze uit.

Net als de Franse president Emmanuel Macron pleit Angela Merkel ook voor een eigen EU-leger.

Het creëren van een Europees leger zou “de wereld laten zien dat er nooit meer oorlog zal zijn tussen Europese landen”, beweerde ze en ontmoette zowel applaus als boegeroep van de overigen in het parlement.

– Europa is onze beste kans op vrede, welvaart en een goede toekomst. We mogen deze kans niet laten liggen. Wij zijn beiden schuldig aan onszelf, maar ook aan de vorige en toekomstige generaties. Nationalisme en egoïsme mogen nooit meer de kans krijgen om in Europa tot bloei te komen. Tolerantie en solidariteit zijn onze toekomst. En deze toekomst is het waard om voor te vechten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

25 Comments on Merkel: Nationalisme zal nooit meer voet aan de grond krijgen in Europa

 1. We zitten inmiddels wél vol met nationalisten uit andere landen, daar wordt een uitzondering voor gemaakt?

  Liked by 2 people

 2. De Merkel moet het gekke gesticht in en nooit meer los laten die vrouw is totaal de weg kwijt ze heb nog een gepe kop.ook wat een lelijk wijf is dat ik denk dat haar moeder de moederkoek heeft gehouden en het kind weggegooit

  Liked by 1 persoon

 3. scherpschutter1943 // november 16, 2018 om 10:03 //

  weg met merkel

  Like

 4. Von Puffelen // november 16, 2018 om 10:13 //

  Ze is geboren met een missie die volbracht moet worden, het zit letterlijk in haar DNA.

  Like

 5. @Aad Spijker, kop, raak, au!! Inderdaad, wij hoeven hier in Europa en Nederland niet meer nationalistisch te zijn of worden want we importeren het gewoon. En hoe kan het dan vervolgens dat wij zelf ook Nationalistische gevoelens ontwikkelen als wij al die Afrikaanse bendes het land zien binnen komen die zorgvuldig dreigen te vernietigen wat onze vaders en moeders na WO 2 hier hebben opgebouwd? Snap jij daar wat van?

  Like

 6. Misschien bedoelde Merkel het nationaalsocialisme maar wij moeten vrezen dat ze het nog meende ook: de nationale identiteit moet worden vervangen door Tolerantie & Verdraagzaamheid dus een vrije toegang voor de nobele wilde en de vredelievende moslim.

  En hoe zit het met de solidariteit met haar eigen bevolking die dagelijks wordt geconfronteerd met moord, roof en verkrachting?

  En wat zijn de prioriteiten van het Europese leger? Waarschijnlijk de kop indrukken van ieder verzet tegen de islamisering, het intimideren van de voormalige Oostbloklanden als ze niet mee willen werken aan de herverdeling van de nepvluchtelingen en in de toekomst het bewaken van de reservaten bewoond door opstandige autochtonen.

  ‘De nationale identiteit is de ziel van Europa’ en daar zal rekening mee moeten worden gehouden anders breekt op zijn Hollands gezegd de pleuris uit.

  Liked by 1 persoon

 7. scherpschutter1943 // november 16, 2018 om 11:17 //

  te wapen

  Like

 8. Eigen volk eerst // november 16, 2018 om 12:42 //

  Merkel heeft het mis. Nationalisme oftewel liefde voor het eigen volk, land, cultuur leeft nu meer dan ooit. Door haar, door het hele EUgebeuren.
  Mensen willen hun leven, hun land en vooral hun eigen tradities terug. Rutte en dit kabinet denken dat de Zwarte Pieten discussie niets is, maar eindelijk laten Nederlanders zien dat het genoeg is. Als de rechter anders had beslist was eindelijk de volkswoede uitgebroken. Dat is waar het kabinet zo bang voor is….

  Like

 9. @Eigen volk eerst Ik ben het met je eens maar ook Macron maakt een onderscheid tussen Nationalisme en patriottisme. Kennelijk is het een niet het ander. Voorbeelden:

  https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/heeft-nederland-meer-patriottisme-nodig-ik-denk-het-wel~a269116e/

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationalisme

  10 a 15 jaar geleden vond de politiek nog dat buitenstaanders moesten integreren in onze cultuur. Naderhand moest men toegeven dat die integratie was mislukt, totaal zelfs. Ik ken genoeg voorbeelden waarbij de politiek nooit zal toegeven dat zij het bij het verkeerde eind hebben gehad, sterker nog, als dat al zo is dan gaat men proberen om het eigen ongelijk alsnog te bewijzen en dat is wat er in mijn ogen nu bezig is. Het mislukken van de integratie noemt men nu cultuurverrijking, het binnen halen van vluchtelingen en andere cultuurverrijkers / migranten alsmede het ondertekenen van dubieuze verdragen en resoluties (Straatsburg, Barcelona en Marrakesh) noemt men nu sociaal en nationalisme past niet in dat plaatje. Dat men daarbij de eigen bevolking totaal verraadt is een detail. Politiek correcte wetsovertreders worden anders behandeld dan niet politiek correcten. Wilders wordt met zijn minder, minder, minder uitspraak anders behandeld dan politiek correcten die hetzelfde doen. De snelweg blokkerende politieagenten worden anders behandeld dan onze blokkeerfriezen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Welkom in een politiek correct Nederland!!

  Like

 10. Merkel heeft helemaal gelijk, gebieden met een grondwet, vlag, munt, volkslied, leger, volk, zullen nooit meer voet aan de grond krijgen. Oohhww…. maar dat is precies wat ze met europa wil. Isn’t that weird!!

  Like

 11. Eigen volk eerst // november 16, 2018 om 14:47 //

  Voor mij is nationalisme en patriottisme 1 pot nat. Het is liefde de voor de eigenheid van je volk, land, cultuur en tradities.
  Dat is bij beide zo.
  Kan me niet schelen wat een zgn “deskundige” zegt.

  Like

 12. Het is in ieder geval een feit dat nationalisten c.q patriotten hun cultuur niet aan anderen opdringen. terwijl we wel gedwongen worden om in een multiculturele samenleving te leven.

  Like

 13. “Nationalisme daarentegen, mag echter nooit meer voet aan de grond krijgen.”

  Terwijl zij een EU nationalist pur sang is, ze denken écht dat we achterlijk zijn.

  Jahaa.. dat krijg je als je het volk iets meer verheft dan goed voor je is, dus snel overstappen op achterlijke culturen.

  Like

 14. Kijk wat tolerantie ons gebracht heeft. Ook in Nederland waren/zijn we tolerant. Ondertussen wordt onze cultuur om zeep gebracht en viert criminaliteit door buitenlanders hoogtij. Ik ben wel klaar met het tolerant zijn. ons land wordt leeg geroofd en incapabele overheid staat er naar te kijken. Want het is zo makkelijk een hardwerkende Nederlander aan te pakken die er genoeg van heeft dan brandstichtende, populisten dood schietende linkse klootzakken.

  Like

 15. van Dalden // november 16, 2018 om 17:57 //

  Nationalisme (prisma woordenboek) is liefde voor eigen volk. Als dit verbonden is met trots
  of egoisme is dit fout want je valt eraan ten prooi.Volgens hetzelfde boek is patriottisme vaderlandsliefde, dat lijkt me veel onschuldiger.

  Like

 16. van Dalden

  Toch een vraagje puur uit nieuwsgierigheid.

  Als jouw kind (als je kinderen hebt, anders hypothetisch) in het water ligt samen met een wildvreemd kind, welk kind red je als eerste? Ik neem aan je eigen kind, dat zou ik namelijk doen, is dat dan egoïstisch en dus kwalijk? en over trots, het is toch niet kwalijk trots te zijn op je kind, daardoor ga je toch geen rare dingen doen. Waarom is trots op je volk/land dan kwalijk?

  Begrijp me niet verkeerd, ik val je niet aan maar ik begrijp de manier van redeneren af en toe niet meer, wat aan mij kan liggen.

  Like

 17. koddebeier // november 16, 2018 om 22:40 //

  Nee maar het Nationaal Socialisme wat zij vertegenwoordig samen met haar Brusselse vrienden is volop aanwezig !!

  Like

 18. Liefde voor je land zit niet in je voet maar in je hart
  Merkel heeft geen hart daarom begrijpt ze dit niet
  Een vrouw brengt 540 miljoen europeanen naar de rand van de afgrond
  Niet te geloven gewoon

  Like

 19. van Dalden // november 17, 2018 om 02:22 //

  Dick
  In jouw voorbeeld zou ik een seconde naar die noodsituatie kijken vervolgens een diepe blik
  in de bron van mijn hart werpen en in het water springen om die beide kinderen te redden.
  En geloof me nou maar echt want ik flik het! Egoisme is een beetje bekrompen en staat de persoonlijke ontwikkeling in de weg. Van de Turken zegt men dat ze nationalisten zijn, trots in relatie met nationalisme vind ik negatief. Als je zoon een diploma haalt dan dient zich een gevoel van trots aan maar daar doorheen zou ik hem gewoon joviaal feliciteren, ik hou gewoon niet van trots het is een bijkomend gevoel.

  Like

 20. Ik loop naast mijn schoenen van trots op mijn Vaderland, mijn Nederland, heerlijk toch
  Mijn moeder liep hier in haar bloemetjesjurk, nu zou ik respect moeten hebben voor zwarte boerka s…. je raadt het al, nooit van mijn leven!!

  Like

 21. van Dalden // november 16, 2018 om 17:57
  Nationalisme (prisma woordenboek) is liefde voor eigen volk. Als dit verbonden is met trots
  of egoisme is dit fout
  ——————–

  Hier ga ik maar niet met argumenten tegenin.

  Het is dit soort pap, of moet ik zeggen poep, die in mensen hun hersenpan geduwd is, die er voor zorgt dat we ons land weggeven aan barbaren, die hier helemaal niets te zoeken hebben.

  Wie heeft/hebben dit land gebouwd ? Het Nederlandse VOLK, WIJ !

  Als enige hebben wij ons eigen land gebouwd. Wij zijn het meest bijzondere volk op deze wereld. Niemand, helemaal niemand heeft dat gedaan.

  En dat is maar één dingetje. Ik kan hier wel 4-A4-tjes volpennen (maar ik besteed mijn tijd beter aan de ‘voorkant’ van de site).

  Voel u vrij onze prestaties aan te vullen zou ik zeggen 😉

  Er is geen volk ter wereld zo als het onze.

  Like

 22. van Dalden
  “Van de Turken zegt men dat ze nationalisten zijn”

  Een in Turkije woonachtige turk die van zijn land en volk houdt is echt geen probleem, good for him zelfs! Het wordt een ander verhaal wanneer ze in NL de turkse nationalist gaan uithangen want dan heb je een bezettingsmacht. Dat is waarschijnlijk een reden waarom globalisten nationalisme verwerpen (terwijl het zelf EU nationalisten pur sang zijn) omdat ze anders heel snel als bezettingsmacht gezien zullen worden want hoezo kan bv merkel voor NL beslissen!!

  Dat je zegt beide kinderen te redden is uiteraard een trucje van je want je weet dondersgoed wat ik bedoel, ieder gezond(!!) mens kiest voor z’n eigen kind boven een wildvreemd kind op het moment supreme. Dat komt omdat de mens en nagenoeg al het leven zo geprogrammeerd is, daar kunnen we niets aan doen, dat is de natuur. Het heeft een overlevingsreden, de drang van zelfzuchtige genen zich te bestendigen. Ik ben geen evolutionist en erken dat altruïsme bestaat maar een wildvreemd kind verkiezen boven je eigen kind bevat totaal geen logica buiten dat het tegen onze natuur ingaat. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat zoiets als ‘eigen volk’ natuurlijk is en een reden heeft. Uiteraard zou het fantastisch zijn als alle mensen op de wereld elkaar als eigen volk zouden zien maar als bv mensen die naar hier komen zich niet identificeren met het autochtone volk dan houdt het op want dan identificeren ze zich blijkbaar met een ander volk, en als ik daar wat van vind ben ik de fascistische trotse nationalist?

  Like

 23. John Peters // november 17, 2018 om 18:09 //

  Wrong.
  Nationalisme is aan een nimmer te stuiten opmars bezig.
  Verraders zullen bloeden voor hun tirannie aan de volkeren van Europa die daadwerkelijk in vrede willen leven.

  Liked by 2 people

 24. van Dalden // november 18, 2018 om 01:16 //

  @ Fubar
  Je hebt me totaal verkeerd begrepen. Nationalisme in relatie met bijvoorbeeld de imperialistische Turkse droom om weer een Ottomaans rijk te stichten is extreem en wijs ik af.
  Als je dit erkent ben je toch meer een patriot. Een patriot houd van zijn land met alles erop en eraan en zal zich met hand en tand verdedigen tegen alles en iedereen die daar afbraak aan wil doen! Of dit nou op Wilders stemmen is of je tradities verdedigen (zwarte piet) enz. enz.maakt niet uit.

  @ Dick
  Je bent onbekend met situaties die geen keuzes bieden waar geen twijfel of voorkeur bestaat,alleen actie. Dit heeft met trucjes echt niets te maken. Dit kan je gewoon het leven kosten.

  Like

 25. @Dick
  Ik ben het geheel met je eens. Goed gesproken!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s