Nieuw

Massamigratie: Meerderheid van de Duitsers voelt zich als ‘vreemdeling in eigen land’

Een meerderheid van de Duitsers zegt dat het niveau van de massamigratie hen met het gevoel “als een vreemdeling in hun eigen land” heeft achtergelaten, aldus een nieuwe studie.

Het cijfer, dat dit jaar werd gepresenteerd in het kader van het onderzoek van de Universiteit van Leipzig naar “autoritaire” opvattingen in het land, liet een stijging van 12 procentpunten zien, sinds het ‘Competentiecentrum voor Rechts-Extremisme en Democratieonderzoek’ in 2014 op dezelfde vragen testte, waarbij 56 procent van de Duitsers in 2018 dit sentiment uitte.

Andere bevindingen uit de 328 pagina’s tellende studie, waarvoor tussen mei en juli van dit jaar 2.416 Duitsers werden geïnterviewd, waren dat 44 procent voorstander zou zijn van een verbod op moslimimmigratie – een stijging van 7,5 procentpunten vanaf 2014 – met een hoger draagvlak in het oosten van het land (51 procent) dan in het westen (42 procent).

Onder verwijzing naar cijfers waaruit blijkt dat 36 procent van de respondenten van mening is dat Duitsland “gevaarlijk is aangelengd” door massamigratie, waarschuwen onderzoekers in Leipzig in een persbericht: “We zien een hoge mate van goedkeuring voor de houding die wordt beschouwd als een instap level voor rechts-extremisme”.

De internationale publieke omroep van Duitsland, Deutsche Welle, rapporteerde met enige bezorgdheid over het onderzoek en beweerde dat 60 procent van de respondenten het ermee eens was dat Romazigeuners meer geneigd waren om criminaliteit te plegen – 5 procentpunten meer dan in 2014 – en dat dit een teken was van toenemende “haat” onder de Duitse bevolking.

Terwijl meer dan 90 procent van de Duitsers zei dat ze een voorstander van de democratie waren, vormt de toename van de ‘xenofobe’ houding een bedreiging voor het democratische systeem, aldus de hoofdauteur van de studie, Oliver Decker.

Hij beweert dat de meerderheid van de bevolking het concept van democratie helemaal verkeerd heeft en zegt dat “slechts ongeveer de helft van de respondenten tevreden is met democratie in de praktijk”, waarbij hij wees op het cijfer dat 47 procent van de Duitsers de principes van de “open samenleving” afkeurde als bewijs dat, zoals de omroeporganisatie het uitdrukte, “de democratie zelf bedreigd zou kunnen worden door democratisch gekozen politici”.

“Deze discrepantie tussen waarden is een probleem in de representatieve democratie”, aldus het persbericht van Leipzig, waarin staat dat het publiek zich machteloos voelt als het gaat om het vermogen om invloed uit te oefenen op de Duitse politiek.

Uit een studie van de Bertelsmann Foundation van vorige maand bleek dat het zogenaamde politieke centrum in het land dreigde uit te hollen, met minder kiezers die zich als centristisch identificeren, terwijl populistische opvattingen zoals het verlangen naar meer “soevereiniteit” zowel aan de linker- als aan de rechterkant toenemen.

Bron:

Mass Migration: Majority of Germans Feel Like ‘Stranger in Their Own Country’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Massamigratie: Meerderheid van de Duitsers voelt zich als ‘vreemdeling in eigen land’

 1. Jaja, het zal wel. Waarom stemt het merendeel dan niet AFD? Of wachten ze af of er zich een wonder volstrekt? No way dus.

  Like

 2. templars2017 // november 16, 2018 om 21:51 //

  Eerst was het ,hoera wir schaffen das ,nu zal het zijn wir haben es nicht gewûst,,,,,dat is voor hen die het veroorzaakten, de rest moest en moet nog altijd zwijgen , wanneer zal het daar uitbreken? terug naar het vorige leven zal niet meer mogelijk zijn ,de kleine vrede die er nog is verdwijnt met de dag ,een nieuwe vrede zoals in de politieke visie is niet realistisch , dus si vis pacem ,para bellum, al de jaren vrede dreigen op te gaan in rook ,letterlijk en figuurlijk ……

  Like

 3. scherpschutter1943 // november 17, 2018 om 13:06 //

  Het wordt tijd dat de gezagsgetrouwe duitsers eens ophouden met blindelings achter hun volksverlakkers aan te lopen. Het wordt tijd voor daden en tegenorganisatie maar dat durven de duitsers niet. Ze hebben meer belang bij bier en braadworst en de “National Manchaft”. Deze Duitse troep lemmingen staat al aan de rand van de afgrond. Ze wachten alleen nog op de fatale duw vanuit de achterhoede waardoor ze allemaal in de afgrond storten. De AFD, de goed bedoelende anti islam partij is, net zoals in nederland de PVV “Kaltgestellt”, waaruit blijkt dat verandering niet meer langs democratische weg kan worden verkregen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s