Nieuw

India verwijdert de namen van oude moslimkolonisators uit het straatbeeld

Ik gebruik ‘straatbeeld’, opdat u dan hopelijk het vergelijk met Nederland te binnen schiet waar identiteitsextremisten eisen dat we straatnamen, namen van tunnels en musea aanpassen, maar in India gaat het om de namen van complete steden.

En er is nog een belangrijk verschil. Bij ons gaat het om buitenlanders die eisen dat we Nederlandse namen verwijderen, Nederlanders die beschaving brachten naar de meer achterlijke delen van deze wereld. In India gaat het om inheemsen die namen van buitenlanders verwijderen. Precies andersom dus. Een beetje alsof wij de Churchilllaan, Mandelaplein, of Kennedylaan zouden verwijderen.

Deutsche Welle:

Waarom Hindoeïseert India moslimnamen van steden ?

Ondanks kritiek van het maatschappelijk middenveld heeft de regerende Bharatiya Janata Partij een aantal Indiase steden hernoemd. Deskundigen zeggen dat de drang het seculiere imago van India ernstig zou kunnen aantasten. Murali Krishnan rapporteert uit New Delhi.

Deutsche Welle schijnt te denken dat moslimnamen voor steden in tegenstelling tot Hindoenamen wel seculier zijn ?

Vorige week heeft de hoofdminister van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh de stad Allahabad omgedoopt tot Praygraj en Faizabad tot Ayodhya.

Yogi Adityanath en de regerende Bharatiya Janata Party (BJP), geleid door premier Narendra Modi in de federale hoofdstad New Delhi, rechtvaardigden de stap door te zeggen dat ze slechts terugkeerden naar de historische namen van de steden, die, volgens hen, werden veranderd door moslimveroveraars die het Indiase subcontinent regeerden vóór de Britse overheersing, die technisch begon na 1857.

“Ayodhya is een symbool van onze eer, trots en prestige,” zei Adityanath na de aankondiging van de nieuwe naam voor Faizabad.

De naamswijziging beperkt zich niet alleen tot Uttar Pradesh; de hoofdministers van andere door BJP geleide staten nemen soortgelijke maatregelen – het hernoemen van steden, luchthavens en straten.

De regering van BJP in de westelijke staat Gujarat overweegt om Ahmedabad te hernoemen naar Karnavati. Raja Singh, een BJP staatswetgever in de zuidelijke staat Telengana, stelde onlangs de naam van Bhagyanagar voor het staatshoofdstad Hyderabad voor.

In de noordelijke staat Bihar, eiste de wetgever Giriraj Kishore van BJP dat Bakhtiyarpur wordt hernoemd. Er zijn ook pogingen geweest om de naam van Agra, waar de beroemde Taj Mahal zich bevindt, te veranderen in Agravan, of Agrawal. Op dezelfde manier wil Sangeet Som, een BJP-wetgever, dat de naam van Muzaffarnagar wordt veranderd in Laxmi Nagar.

Interessant is dat bijna alle steden en andere bezienswaardigheden die een andere naam hebben gekregen, of waarvan de naam is voorgesteld om te worden veranderd, moslim-namen hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9556 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on India verwijdert de namen van oude moslimkolonisators uit het straatbeeld

 1. Twee jaar geleden was ik in india en las daar in een engelstalige krant dat moslims in het parlement weigeren ‘heil moeder india’ te roepen zoals ze dat daar in het parlement doen op bepaalde momenten. Waar je moslims hebt heb je gezeik en ze willen ook altijd leven in niet-islamitische samenlevingen omdat ze zelf niets kunnen. Goed besluit van india.

  Like

 2. Von Puffelen // november 17, 2018 om 12:36 //

  Goede zaak, we kunnen hier beginnen met straatnamen te hernoemen die refereren naar een parasitaire vluchtgevaarlijke familie die zichzelf “van oranje” noemt en deze te hernoemen naar echte Hollandse helden zoals Michiel de Ruyter, gebroeders de Witt etc..

  Like

 3. In een moslim land als pakistaan mogen ook geen aziatische goden of namen van andere religies goden dan onstaan er massaprotesent en doodstraffen worden dan geeist door moslims.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s