Nieuw

Denemarken bevriest bijstand aan Tanzania na oproep homoseksuelen aan te geven

In de meeste Afrikaanse landen is homoseksualiteit illegaal en kan het leiden tot de doodstraf. Een van deze landen is Tanzania, waar Paul Makonda, gouverneur van Dar es Salaam, onlangs de mensen opriep om homoseksuelen aan te geven. De heksenjacht heeft tot sterke reacties geleid. De Zweedse bijstand gaat echter door.

– Deze laatste homofobe uitlating is volstrekt onaanvaardbaar, aldus Ulla Tornaes, Deense minister van Ontwikkelingssamenwerking.

De hulp van 65 miljoen DKK (8,7 miljoen euro) wordt nu in mindering gebracht. Tornaes had ook een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur van Tanzania in Denemarken. Tanzania is het land dat Denemarken de afgelopen jaren het meeste geld heeft geschonken.

In Zweden gaat men door met het uitbetalen van hulpgeld – vorig jaar was dat 1,1 miljard kronen (100 miljoen euro). Van Zweedse zijde is ook aangegeven dat de beste manier om verandering teweeg te brengen is om de dialoog voort te zetten en dat een deel van de hulp zal worden omgeleid naar zogeheten niet-gouvernementele organisaties of NGO’s. Daarnaast is een milde veroordeling door minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström (Sociaal-Democraten) op Facebook de enige maatregel geweest.

Bron:

Danmark fryser biståndet till Tanzania efter uppmaning om att ange homosexuella

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Denemarken bevriest bijstand aan Tanzania na oproep homoseksuelen aan te geven

  1. De Zweedse regering maar ook degenen die er op gestemd hebben zijn achterlijk.

    Liked by 1 persoon

  2. Lisa, kijk vooral niet nederland over het hoofd, die betalen de neuk premie gewoon door

    Like

  3. De reden zal me roesten, maar goed dat er minder geld naar dat shithole gaat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s