Nieuw

Migranten weigeren in Libië van boord te gaan na redding op zee

foto ter illustratie

De 94 passagiers werden vorige week gered door een passerend containerschip terwijl ze onderweg waren naar Italië. Na terugkomst in Libië hebben ze geweigerd om van het schip af te stappen.

De Libische kustwacht meldde woensdag dat invasiejihadisten aan boord van een containerschip in de haven van Misrata weigeren om van boord te gaan.

De migranten uit Eritrea, Somalië, Bangladesh en Soedan werden vorige week gered toen hun schip op weg naar Italië begon te zinken. Het schip was te ver van Libië verwijderd om door de kustwacht te kunnen worden gered, dus vroegen de autoriteiten een containerschip dat in de tegenovergestelde richting voer om ze op te halen.

Dat schip heeft nu aangemeerd op de plaats van bestemming, maar ambtenaren zeggen: “Toen we de migranten vroegen om van het schip te stappen, weigerden ze en eisten ze dat het hen naar Italië zou brengen”.

Het is een gevangenis

Een 19-jarige Soedanese migrant uit Darfur zei: “Ik werd door dit schip opgepikt en dacht dat ik naar Malta of Italië zou worden gestuurd. Ik geef er de voorkeur aan om te sterven, maar niet terug te keren naar Libië …. het is een gevangenis”.

Sommigen van de opvarenden waren bereid om van het schip te stappen, maar werden door anderen verhinderd. De ambtenaren van de kustwacht zeggen dat zij momenteel bezig zijn om degenen die van het schip willen vertrekken te krijgen.

Passagiers worden momenteel begeleid door mensenrechten- en medische deskundigen. Julien Raikman van Artsen zonder Grenzen (MSF), een NGO, zegt dat de Libische autoriteiten de groep hebben toegestaan om mensen die dringende medische zorg nodig hebben te behandelen en voedsel te leveren.

Hij drong aan op een vreedzame oplossing voor de situatie en stelde alternatieven voor aan de migranten: “We spraken met mensen die op de migratieroute gemarteld zijn en het lijkt abnormaal dat de Verenigde Naties geen alternatief voor hen kunnen voorstellen”.

Bron:

Migrants refuse to disembark in Libya after being rescued at sea

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9558 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Migranten weigeren in Libië van boord te gaan na redding op zee

 1. scherpschutter1943 // november 15, 2018 om 21:56 //

  Niks te willen. Zo niet vrijwillig, dan met geweld. weg ermee.

  Like

 2. Frans Wouterse // november 15, 2018 om 22:11 //

  Beter laten verzuipen. Een goede les voor anderen.

  Like

 3. Dus de volgende keer gewoon door varen. Laat ze maar zinken. Hopelijk een les voor anderen. Dit kost de rederij dus weer handen vol geld en weg lopende klanten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s