Nieuw

Nieuwe fenomeen in Zweden – In het hele land worden katten de staart gevild

De kat Alibaba kwam zoals gewoonlijk thuis naar een een avond buitenhuis. Toen de katteneigenaar Marie-Louise Davidsson het dier ontdekte, zag ze dat de vacht en de huid op de staart waren weggesneden. Het werd de laatste wandeling van de kat, Marie-Louise moest de kat vanwege de zeer pijnlijke verwonding laten inslapen. Nu komen er steeds meer berichten over katten die naar verluidt in het hele land aan soortgelijke dierenmishandeling zijn blootgesteld.

Het was tijdens de vrijdagochtend dat Marie-Louise haar huisdier ontdekte zonder vacht en huid op de staart. Wat er ’s nachts zich heeft afgespeeld is onduidelijk, maar Marie-Louise denkt dat het een mens is geweest die haar huisdier de verwondingen heeft toegebracht

Iemand heeft een snede in de staart gemaakt en daarna zijn vacht en de huid eraf getrokken. De verwonding was voor de kat zo pijnlijk dat Marie-Louise hem moest laten inslapen. Samen met drie andere katten in huis gebruikten de kat Alibaba een kattenluik om naar buiten te rennen. Nu is ze bang om haar dieren buiten te laten lopen bij het appartementencomplex van Drottningholm Castle.

– Er is iemand hier die dieren op deze manier martelt. Ik weet niet hoe ik mijn dieren veilig kan houden, zegt Marie-Louise tegen Expressen.

– Ik kan niet begrijpen dat er iemand is die op deze manier een arm, onschuldig dier mishandeld, vervolgt Davidsson.

Meer katten zijn getroffen

In het reactieveld op Marie-Louise Facebook legt een persoon uit hoe hun katten een tijdje geleden waren blootgesteld aan een soortgelijke mishandeling van de staart. Tegelijkertijd zijn katten in Skåne en Dalarna naar verluidt ook aan dit soort aanvallen onderworpen geweest.

De krant Dalarna [18-11-12] meldt ook dat een kat in Dalarna gisteren moest worden gedood. Dit nadat de kat zowel de staart als de tenen waren afgesneden.

Aanvallen op dieren

In de afgelopen jaren zijn in verschillende delen van Zweden berichten verschenen over dierenmishandeling. Katten worden hun staart gevild of afgesneden, blijkt uit nieuwsberichten van het noorden tot het zuiden in het land.

Er wordt ook melding gemaakt van dierenmishandeling in omheinde gebieden. Fredriksdal musea en tuinen in Helsingborg hebben onbevoegde mensen in hun gebied gehad die, onder folterachtige vormen, hun dieren mishandelden. De schapen werden met steekwonden aangetroffen en één van de dieren moest worden gedood nadat de schedel door een steen was verbrijzeld.

– Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die dieren mishandelen. Het vereist een groot gebrek aan empathie om dit te doen, zegt Therese Kruse, directrice van Fredriksdal musea en tuinen aan SVT.

Bron:

Katter får svansen avskuren runt om i landet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Nieuwe fenomeen in Zweden – In het hele land worden katten de staart gevild

 1. antiislamnu // november 14, 2018 om 10:05 //

  Like

 2. ‘Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die dieren mishandelen. Het vereist een groot gebrek aan empathie om dit te doen, zegt Therese Kruse, directrice van Fredriksdal musea en tuinen aan SVT.’

  Is dat alles? Is dit het hele commentaar? Ik heb me in deze kolommen nooit agressief of bedreigend uitgelaten tegenover andere mensen maar als ex-bezitter van 5 hele lieve katten die, op 1 na, allen een natuurlijke dood zijn gestorven, moet ik dit toch niet zien gebeuren want op dat moment sta ik niet voor me zelf in naar de pleger van deze gruwelijke misdaad toe. Ik kan op dat moment dan ook slechts hopen dat ik niet toevallig een schroevendraaier in mijn handen heb of zo want dan loopt het echt verkeerd af.

  Like

 3. Dat zijn geen mensen, die dat doen. Het zijn beesten.

  Like

 4. Ze zijn er nog trots op ook. Walgelijk!!

  Like

 5. Fransdo 11.51 uur….2e alinea…..ben het GEHEEL met U eens !!!
  En ja, heb wel eens zeer agressief hier gereageerd en bijna geband, maar mijn interesse op dit laatste punt, is TOTAAL 0. Een agressieve reactie HIER die geheel in overeenstemming is met de inhoud van het artikel, is mijnsinziens geoorloofd ! WAT voor reacties verwachten ze eigenlijk ??? Op dit artikel ???…..Eigenlijk moet ik zo`n artikel beter niet lezen, maar NET DOEN alsof deze zaken niet gebeuren, en de site vermijden is hetzelfde als je kop in het zand steken….en dat is ook LAF, en van die eigenschap bezit ik ook TOTAAL 0.
  We zullen eens zien hoelang het nog duurt voordat Nederland van de bank afkomt en zich gaan groeperen om zich te gaan verdedigen tegen dit soort T U I G. Er is geen land ter wereld waar ze zoveel huisdieren hebben als in ons land, en volgens mij gaat dit huisdieren-
  onderwerp op een bepaald moment een breekpunt zijn in de ACTIE. Heb zelf 6 huisdieren, 5 katten en 1 hond, en er hoeft maar 1 verkeerd persoon / wie dan ook, naar te wijzen en ik verdwijn voor minimaal 10 jaar de bak in. Overigens geldt dit ook voor, als ik iets dergelijks zou zien, BUITEN, met een dier wat niet van mij is……ik haal gelijk Hart van Nederland EN de NOS samen ! ……he bah, vreselijk dit soort mishandelingen, hoe kan een mens dit verzinnen ??? De verhalen worden met de dag erger !

  Liked by 1 persoon

 6. Claudia M. // november 14, 2018 om 20:50 //

  Sorry, @jantjeuitnl, de enige diersoort die dit soort misselijkheden uithaalt, is alleen de mens. De beestachtige mens welteverstaan, maar alleen mensen halen dit soort gruwelijkheden uit. Ook op elkaar overigens. Er dwaalt een filmpje op Internet waarin een mens levend gevild wordt. Ik heb deze link niet bewaard en hoop het filmpje ook nooit meer te zien.

  De mens is slecht! Al het goede is hem aangeleerd.
  Xunzi (312 – 230 v. Chr.)

  Like

 7. Fransdo : “ ….5 lieve katten, die op 1 dag na, een natuurlijke dood zijn gestorven “
  HOE zit dat Fransdo ??? Vertel …..je maakt me nieuwsgierig naar de omstandigheden ?

  Like

 8. Beter lezen @marijke 5 kayyen die op 1 na een natuurlijke dood zijn gestorven niet allemaal op 1 dag op 1 na!
  Ik heb nu 2 honden en 3 katten, altijd al honden en katten gehad en wat mij betreft mogen ze voor mij degenen die dit flikken ophangen aan de hoogste boom nadat er bij hun ook wat is afgesneden!
  Je blijft met je gore poten van dieren, kinderen en bejaarden af!
  Zo niet dan ben je vullis en vullis moet je opruimen

  Like

 9. De dierenarts kan de staart ook amputeren denk ik, dan hoeft het dier niet dood.
  Een kat van mij vroeger was op geschoten, hij overleefde dit en is 16 jaar geworden.
  Ook onder autochtonen is de kattenhaat enorm, daarom heb ik er geen meer
  Alleen nog een hondje

  Like

 10. @Marijke

  Citaat: ‘Fransdo : “ ….5 lieve katten, die op 1 dag na, een natuurlijke dood zijn gestorven “
  HOE zit dat Fransdo ??? Vertel …..je maakt me nieuwsgierig naar de omstandigheden ?’

  En ik maak me zorgen over je leesvaardigheid!!

  Like

 11. De voordelen die de multiculturaliteit met zich meebrengen kennen geen grenzen.

  Like

 12. Typetjes die verschrikkelijk stoer zijn in groep verband.
  Typetjes die verschrikkelijk piepen bij alleen al de gedachte dat ze vernederd zouden kunnen worden.
  Typetjes waar niet mee gesproken moet worden maar in mekaar geramd moeten worden!

  Like

 13. Ik hoop dat ze diegenen vinden en bij hem ook de staart villen. Laat hem maar flink krijsen, misschien komt dan het besef wat ze gedaan hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s