Nieuw

Vaticaanse functionaris: Migrantenmoeders kunnen westerse vrouwen leren hoe ze ‘vrouwelijke moeders’ kunnen zijn

luxe woning

De migrantenmoeders kunnen Westerse vrouwen leren “om zowel een feminiene vrouw als moeder te zijn”, wegens hun unieke ervaring van moederschap, heeft een Vaticaanse functionaris dit weekend verklaard.

Gabriella Gambino, een van de hoogst geplaatste vrouwen in de Vaticaanse Curie, zei dat moeders in de westerse landen vaak moeite hebben om zowel “vrouw als moeder” te zijn, terwijl migrantenmoeders deze verschillende dimensies gemakkelijker integreren.

– Migrantenvrouwen zijn een beetje van een prototype van een volledig andere moederschap, een moederschap tot zijn essentie geleefd, in de vrouwelijke dimensie, zei Gambino op 9 november tijdens haar boekpresentatie in Rome.

Het boek, getiteld “Antikka” bevat verhalen van aankomst en vertrek, moederschap gezocht of onbewust, van geleden geweld, ware verhalen van Afrikaanse vrouwen die naar Europa migreerde, vaak onderworpen aan verkrachting, gedwongen prostitutie, geweld, oorlog en armoede.

– Vrouwelijke migranten zijn degenen, vooral uit Afrikaanse landen, die met geweld leven, maar die de wereld hun moederschap kunnen bieden, het zijn vrouwen die echt weten hoe ze het moederschap moeten beleven, en niet moeten doen, zei mevrouw Gambino, een moeder van vijf kinderen en ondersecretaris voor de afdeling ‘Leven’ van het departement De Leken, Gezin en Leven.

– Dit essentiële begrip van het moederschap is moeilijker in het Westen, vanwege een postmoderne feministische nadruk op onafhankelijkheid en productiviteit, verklaarde Gambino

– De verhalen van Afrikaanse migrantenvrouwen, van wie velen zwanger raakten als gevolg van verkrachting, stellen ons in staat om een wereld binnen te gaan die we in onze westerse landen niet kennen, aldus Gambino.

– Dit zijn vrouwen die uit ongehoord lijden komen, wiens moederschap het resultaat is van geweld, drama, lijden , en toch zijn ze in staat om dit lijden te herwerken en zichzelf moeders te maken in de meest authentieke zin van het woord, zei ze

– Hun ervaring van lijden en opoffering stelt deze vrouwen in staat om het moederschap op een unieke manier te omarmen, die een diepe spirituele en morele dimensie heeft, aldus Gambino,

– Deze vrouwen zijn in staat om in hun kinderen de aanwezigheid van God te herkennen, wat het idee van abortus voor hen ondenkbaar maakt, terwijl vrouwen in het Westen vaak het moederschap op de omgekeerde manier beleven: moederschap als een vermoeidheid, moederschap als een keuze, als een productieve beslissing,  voegde ze eraan toe.

– In het Westen werken vrouwen vaak rond het moederschap omdat ze zoveel andere dingen te doen hebben, terwijl migrantenvrouwen zich diep bewust zijn van de realiteit die ze in hun schoot dragen.

Ze verwelkomen het leven, zorgen ervoor en brengen het naar de wereld, bieden het aan de wereld aan, zei ze.

Antonella Ferraiolo, een gynaecologe in Genua, heeft de getuigenissen verzameld van de migranten die het boek vormen, in de hoop dat ze anderen zouden inspireren zoals ze haar hadden geïnspireerd.

In een gesprek met Crux, een online katholiek persbureau, zei mevrouw Ferraiolo dat ondanks de hardere houding van de Italiaanse regering ten aanzien van illegale immigratie, vooral met Matteo Salvini als minister van Binnenlandse Zaken, ze hen niet beschouwt als anti-migrant.

– Terwijl Salvini heeft geprobeerd om het ongebreidelde immigratieprobleem van Italië in bedwang te houden, heeft hij een zachtere benadering van vrouwen en kinderen, aldus Ferraiolo.

– Hij heeft altijd in hun verdediging gesproken, zo dit is dus iets wat wij moeten proberen, zij zei.

Bron:

Vatican Official: Migrants Can Teach Western Women How to ‘Be Feminine Mothers’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Vaticaanse functionaris: Migrantenmoeders kunnen westerse vrouwen leren hoe ze ‘vrouwelijke moeders’ kunnen zijn

 1. Republikein // november 13, 2018 om 11:03 //

  Zou deze schone maagd er verstand van hebben, onbevlekte doerak.
  Bitte andere tiete, eine ist leer und andere funktioneert nicht mehr.

  Like

 2. Om de wereld in te gaan die we niet kennen?
  Waar is een boom? een hele hoge…
  Die mevr Gambino is niet goed snik .

  Liked by 2 people

 3. Manmanman, dit is treurigheid ten top. Luisteren hier mensen serieus naar? Manmanman.

  Liked by 1 persoon

 4. Een schande!
  In het westen wordt erop gehamerd dat we overbevolkt zijn, dat het slecht is voor de wereld en het milieu, terwijl aan de andere kant willekeurig vele kinderen uitgepoept worden waar ze niet fatsoenlijk voor kunnen zorgen. Wie is hier de beste moeder?

  Liked by 4 people

 5. Raymond Kalle // november 13, 2018 om 13:24 //

  Ik ben het er eigenlijk wel mee eens. Vele moslimvrouwen zijn heel goed in het opvoeden van kinderen. Het westerse feminisme heeft vrouwen deze natuurlijke gave ontnomen. Wat wel op te merken valt is dat vele moslimmannen echte smerige viezerikken zijn die zo’n vrouw helemaal niet verdienen. Meeste vrouwen in midden oosten walgen van de moslimman, maar wegens dwang en uithuwelijking en zeer strenge straffen moeten ze maar.

  Like

 6. Raymond Kalle is dat een fantasietje van u?

  De werkelijkheid is helaas even anders al die moslim mannen/viezerikken hebben een moslim moeder oma zuster en bovenal een islam opvoeding.

  Liked by 1 persoon

 7. Raymond, die vrouwen hebben over het algemeen niet veel te vertellen omdat de mannen en zonen de baas zijn, dus waar heb je het over?
  Aan het wangedrag van bepaalde groepen jongeren kan je zien dat er niet bepaald veel of goed opgevoed wordt…..?

  Liked by 1 persoon

 8. Raymond Al die monsters die het westen overnemen en overal slachtpartijen en verkrachtingen op conto hebben staan hebben/hadden ook een moeder. Opvoeding zonder op !!!

  Liked by 1 persoon

 9. Te jong en ieder jaar een baby. En die kinderen hebben allemaal aandacht nodig. Lijkt mij niet echt gezond.

  Liked by 1 persoon

 10. Zoiets ?

  “I was too fertile to stop’: This woman has given birth to a whopping 44 children!
  https://fenixx.org/2018/10/28/i-was-too-fertile-to-stop-this-woman-has-given-birth-to-a-whopping-44-children/

  Like

 11. Waarom zijn jullie hier op tegen en krijgt Raymond Kalle de volle laag? De schrijfster draait het feminisme de nek om door te zeggen dat landen waar het feminisme nog geen wortel heeft geschoten vrouwen simpelweg hun rol als vrouw (en dus als moeder) accepteren en dat westerse vrouwen dat nou ook eens moeten doen. Inspiratie opdoen over de grenzen is prima zolang je de mensen van wie je de inspiratie opdoet maar lekker laat zitten waar zij zitten.

  Liked by 1 persoon

 12. Ja, zoiets wordt het dan.

  Liked by 1 persoon

 13. trebor2110 // november 13, 2018 om 19:51 //

  Vrouwelijke migranten zijn degenen, vooral uit Afrikaanse landen, die met geweld leven, maar die de wereld hun moederschap kunnen bieden

  Ze hebben het hier denk ik niet over noord Afrika

  Like

 14. Eigen volk eerst // november 13, 2018 om 20:51 //

  Wat een achterlijk verhaal! Moeders die zij bedoelt zijn onderdrukt, worden verkracht, mishandeld, geminacht en krijgen kinderen als ze zelf nog kind zijn van een vieze oude man.
  En die vrouwen zouden meer en betere moeders zijn dan intelligente, goed opgeleide, werkende en vooral verantwoordelijke en voor zichzelf kunnen zorgende vrouwen.
  Wie houdt dat domme mens voor de gek? Zichzelf???

  Liked by 1 persoon

 15. Wees gegroet Maria , vol van ganade
  En de Here zij met U
  Gezegend zijt Gij het meest van aller vrouwen
  En gezegend zij de Vrucht uwer schoot

  Like

 16. Help zeg. Kill it with fire.

  Like

 17. Wurm jezelf maar op de meest onmogelijke manieren in de kont van de islam!

  Like

 18. ‘Vrouwelijke moeders’.

  Dat zal wel voor #ophef zorgen bij de sjw’ers.

  Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten uitkramen en zullen denke hoe gekker hoe beter.

  Like

 19. Evilette de Hooligan-Heks // november 16, 2018 om 11:49 //

  Gezellig, een kind van een verkrachter. Zou het in de genen zitten ?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s