Nieuw

Schokkend: Britse oorlogsheld veroordeeld tot zware celstraf wegens lidmaatschap nationalistische organisatie

Mikko Vehvilainen © WEST MIDLANDS POLICE

In het Verenigd Koninkrijk is de voormalige korporaal Mikko Vehvilainen veroordeeld tot een uitzonderlijk lange straf. De 34-jarige veteraan – omschreven door het Britse leger als een ‘uitmuntende soldaat’ – verdwijnt voor acht jaar achter de tralies vanwege zijn banden met de nationalistische organisatie National Action.

Door: N. Arcist

Vehvilainen, oorspronkelijk van Finse komaf, diende onder andere in Afghanistan. De veteraan werd al in maart veroordeeld, maar de officiële bekendmaking is maandenlang verborgen gehouden. Zijn collega-militair Mark Barrett kwam er beter vanaf: een vermeend lidmaatschap van National Action werd niet bewezen. Wel kreeg hij ontslag vanwege nationalistische sympathieën.

Vehvilainen stond bekend als een criticus van de multiculturele samenleving. Net als vele andere Europeanen zag hij de toekomst van zijn land somber in en vreesde hij voor een etnisch conflict. Om die reden probeerde hij een etnische enclave te stichten in een dorp in Wales, en was hij actief als recruiter voor National Action.

De detentie van Vehvilainen maakt tevens een hele familie kapt. Zo kreeg de schoonvader van de oud-militair een hartaanval na het horen van de veroordeling en stierf niet lang daarna. Ook zullen de vrouw en drie jonge kinderen van de veteraan de komende acht jaar alleen staan.

‘Ik word gearresteerd omdat ik een patriot ben’, riep de Vehvilainen nog tegen zijn vrouw toen de verraderlijke Britse politie hem in de boeien sloeg.

Onlangs werd in een parallelle zaak de 24-jarige Alexander Deakin veroordeeld tot twaalf maanden celstraf. Deakin had zich schuldig gemaakt aan het plakken van ‘racistische stickers’, evenals het fantaseren over een etnisch conflict. Ook zes anderen werden veroordeeld in het kader van National Action.

National Action werd in 2016 aangemerkt als een terroristische organisatie. De groep pleegde nooit een aanslag en de aanmerking valt dan ook hoofdzakelijk te wijten aan ‘gedachtecriminaliteit’. Ook Scottish Dawn, een identitaire groep uit Schotland, werd verboden, ondanks dat de groep net was opgericht en nauwelijks impact had gemaakt.  

Het zijn kenmerkende ontwikkelingen voor het Verenigd Koninkrijk, waar de ‘conservatieve’ regering van Theresa May jacht maakt op nationalisten. In de afgelopen jaren zijn talloze nationalistische individuen gearresteerd, geïntimideerd en het slachtoffer geworden van lastercampagnes.

Eerder dit jaar werd de rechtse activist en veteraan Jeremy Bedford-Turner veroordeeld tot een jaar celstraf voor ‘antisemitisme’. Turner stelde terecht dat Shomrimeen etnisch Joodse burgermilitie – niets te zoeken had in het Verenigd Koninkrijk, en riep op tot de bevrijding van zijn land. Het proces werd aangespannen door (((Gideon Falter))) van Campaign Against Antisemitism (CAA), een Joodse lobbygroep die alle kritiek op Joden afdoet als antisemitisme. CAA krijgt steun van premier May.

Het Britse gevangenissysteem is een zware beproeving voor nationalisten. Zwarten en moslims zijn er oververtegenwoordigd. De gevangenissen staan ook wel bekend als een broedplaats voor moslimextremisme.

Ook alt-lite-figuur Tommy Robinson verdween achter de tralies, nadat hij aandacht vroeg voor het islamitische netwerk van kinderverkrachters in Engeland. Eenmaal gedetineerd zetten zijn medegevangen een prijs op zijn hoofd en werd hij voortdurend bedreigd. Robinson verliet de gevangenis getraumatiseerd en zwaar vermagerd.

Bovendien streeft het Verenigd Koninkrijk actief beleid na waarbij rechtse dissidenten worden geweerd. Zo zijn in de afgelopen jaren onder andere de Amerikaanse alt-right-figuren Richard Spencer en Matthew Heimbach verbannen uit het land. Het zelfde geldt voor de Oostenrijkse identitair Martin Sellner, de neomasculine activist Roosh V en de alt-lite-vloggers Brittany Pettybone en Lauren Southern. Let wel: extreemlinkse activisten en radicale moslims wordt geen strobreed in de weg gelegd.

Wanneer het de rangschikking van staten in verval betreft, hoort het Verenigd Koninkrijk absoluut in de top drie thuis. Daar concurreert de eilandnatie met Zweden en Duitsland om de titel ‘het meest gecastreerde land van Europa’.

N. Arcist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Schokkend: Britse oorlogsheld veroordeeld tot zware celstraf wegens lidmaatschap nationalistische organisatie

 1. tim pietersen // november 13, 2018 om 17:16 //

  traitors clamping down on population

  Like

 2. Deze jongen heeft gediend in Afghanistan en weet als geen ander wat voor een volk ze hebben binnengehaald in het steeds gekker wordende Engeland.

  Liked by 3 people

 3. Hier hebben we ook hopen militairen en agenten die weten wat voor soort volk de moslim is, maar ze dienen en versterken met hun “werk” de immigratie politiek van de regering. Zonder bescherming en potentieele steun van deze beroeps groepen tegennde burger die protesteerd zou de regering zich niet kunnen veroorloven om een deel van de bevolking rechtenloos te maken.
  Dan zou de regering gedwongen zijn de democratische regels qua wederzijds respect en fatsoen te volgen en zouden referenda en wetten maatgevend zijn.
  Je kunt stellen dat de politie helpt wet en recht van delen van de bevolking te onderdrukken cq te ontzeggen. Het gaat over zeker 2 miljoen burgers plus gezin en zeer waarschijnlijk, als er niet zo gedemoniserd en geindoctrineerd werd in eigen rangen om enkele miljoenen meer.

  Dat er in het leger en bij de politie mensen zitten die in stilte in verzet zijn gegaan geeft mij hoop voor de toekomst, en ik denk iedereen die een normale toekomst wil voor zijn of haar kinderen.
  Hou er rekening mee, iedereen moet mee gaan helpen want alleen is alleen en dat trekt niemand.

  Liked by 4 people

 4. “Politically correct” is the other word for treason.

  Liked by 1 persoon

 5. Eigen bevolking discrimineren en opsluiten omdat ze er voor eigen land willen zijn. Het is niet te geloven!!

  Liked by 2 people

 6. Raveltje
  Ik heb me al diverse keren hardop afgevraagd of iets soortgelijks ooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis. Volgens mij niet en daarom is het zo verbazingwekkend dat zoveel eigen volk er niet alleen achteraan hobbelen maar er ook actief aan meedoen, dat is schrikbarend want anders was het nooit mogelijk geweest. Het gaat fout, daar kan je vergif op innemen en ik vrees dat degenen die er voor waarschuwden de schuld gaan krijgen. Net zoals dat de nazi’s rechts zouden zijn terwijl het nota bene socialisten zijn, veel linkser kan niet.

  Liked by 1 persoon

 7. Dick
  Het is niet te geloven. En degenen die hier tegen zijn is dat echt maar een handje vol?
  Zijn denk ik mensen die bang zijn hun baan te verliezen, Dat was in de oorlog ook zo en meedoen aan het
  plunderen en mensen opsluiten die op een vreedzame manier voor eigen land opkomen.

  Like

 8. trebor2110 // november 13, 2018 om 23:02 //

  is het leger ook niet een soort van nationalistische club ???

  Like

 9. Over etnische enclaves gesproken…..GB is toch vol met bepaalde etnische enclaves, waar geen Engelsman meer kan wonen?

  Like

 10. scherpschutter1943 // november 14, 2018 om 16:57 //

  In WOII was het de nederlandse politie die meer joden arresteerden dan de Duitsers zelf. Per jood werd er ook kopgeld betaald aan nederlandse agenten. Ik vrees dat het weer zo gaat. Nu niet met joden als slachtoffers maar de anders denkenden die tegenwoordig hun mening geven via internet, Ook dat is niet geoorloofd, dus volgt arrestatie, rechtzaak en straf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s