Nieuw

Merkel sluit zich aan bij Macron’s roep om een Europees leger – Trump maakt Macron belachelijk

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft opgeroepen tot de oprichting van een “echt Europees leger”, slechts enkele dagen nadat de Franse president Emmanuel Macron hetzelfde had gedaan – en hij kreeg daar tegenwerking van Donald Trump voor.

“We moeten werken aan een visie om op een dag een echt Europees leger op te richten”, aldus Merkel tijdens een toespraak voor leden van het Europees Parlement in het Europees Parlement in Straatsburg op maandag.

Die verklaring was een duidelijke steunbetuiging aan Macron, die vorige week zei dat Europa “zichzelf moet beschermen ten opzichte van China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten van Amerika”. Europa kan dat niet doen, zei hij, “tenzij we besluiten een echt Europees leger te hebben”.

De verklaring van Macron’s verklaring viel niet goed bij de V.S. President Donald Trump, die dinsdag uithaalde naar zijn Franse tegenhanger en opmerkte dat het probleem van Frankrijk tijdens Wereldoorlog II niet de V.S., Rusland, of China was – maar Duitsland.

“Ze begonnen Duits te leren in Parijs voordat de VS kwam,” tweette hij.

Lees verder >>

Het Duits valt natuurlijk veruit te prefereren boven het barbaars dat ze tegenwoordig in Parijs spreken, en dat was ook precies de bedoeling van diegenen die Duitsland tot de oorlog dwongen.

Het lijkt er op dat de handschoenen uitgaan nu Trump zich geen zorgen meer hoeft te maken om de Midterms. Hopelijk kan Whitaker, die Sessions vervangt, een einde maken aan dat langdradige onderzoek van Mueller naar de Russia Collusion dat niks oplevert, en kan er dan vrede gesloten worden met Poetin en kan Trump zich toe gaan leggen op de sloop van de EU.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Merkel sluit zich aan bij Macron’s roep om een Europees leger – Trump maakt Macron belachelijk

 1. Het Duits valt natuurlijk veruit te prefereren boven het barbaars dat ze tegenwoordig in Parijs spreken,

  Het Duits is nu helemaal niet meer te prefereren boven het barbaars wat ze tegenwoordig in Parijs spreken , in Berlijn spreken ze tegenwoordig ook barbaars

  Like

 2. Eerst probeerde napoleon het, daarna hitler, en nu slaan ze de handen ineen.

  Like

 3. Heeft hij Trump nodig dan om zichzelf belachelijk te maken. De achterlijke Fransoos.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s