Nieuw

Macron en technologiereuzen lanceren ‘Paris calls’ om het internet te controleren

De regering van Frankrijk en de Amerikaanse technologiereuzen, waaronder Microsoft, hebben maandag een oproep gedaan aan alle wereldregeringen en bedrijven om zich aan te sluiten bij een nieuw initiatief gericht op het reguleren van het internet en het bestrijden van bedreigingen zoals cyberaanvallen, haatspraak en online-censuur.

Met de lancering van de verklaring ‘Parijs oproep voor vertrouwen en veiligheid in cyberspace’ hoopt de Franse president Emmanuel Macron de inspanningen voor het reguleren van internet nieuw leven in te blazen na het mislukken van de laatste onderhandelingsronde van de VN in 2017.

Het document, dat door verschillende Europese landen wordt gesteund, maar niet door China en Rusland, roept de regeringen van de wereld op om de bescherming tegen cybermanipulatie van politieke verkiezingen te versterken en om diefstal van bedrijfsgeheimen te voorkomen.

De oproep in Parijs was oorspronkelijk ingegeven door technologiebedrijven, maar werd geschreven door de Franse autoriteiten om ook het werk van VN-deskundigen van de afgelopen jaren op te nemen.

“Het internet is een plaats die momenteel wordt beheerd door een technische vereniging van particuliere actoren. Maar het is niet gereguleerd. Dus nu de helft van de mensheid online is, moeten we nieuwe manieren vinden om het internet te organiseren”, verklaarde een woordvoerder van het regeringsbureau van Macron.

“Anders zal het internet zoals we het vandaag kennen – vrij, open en veilig – ondermijnt worden door nieuwe bedreigingen”.

Door het initiatief te lanceren de dag na het weekend van herdenkingsmanifestaties ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog, hoopt Macron zijn inspanningen voor een sterkere globalistische samenwerking, uitgedaagd door groeiend nationalisme, te versnellen.

In de Verenigde Staten beziet de Trump-regering het initiatief met enige scepsis, aangezien men het als een schending van de Amerikaanse soevereiniteit beschouwt. Het is nog steeds onduidelijk of Washington het initiatief zal ondertekenen.

Aan de andere kant is het duidelijk dat grote Amerikaanse technologiebedrijven als Facebook en Google zich zullen aansluiten.

“Het Amerikaanse ecosysteem is zeer complex. Dit betekent echter niet dat de Amerikaanse overheid niet zal toetreden. Het gesprek gaat verder, de Verenigde Staten zal zich in andere vormen aansluiten”, zei een andere Franse regeringsfunctionaris.

Bron:

Macron and tech giants launch ‘Paris call’ to fix Internet ills

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Macron en technologiereuzen lanceren ‘Paris calls’ om het internet te controleren

 1. Het Internet reguleren is een soort eufemisme voor ‘het de mond snoeren van onwelgevallige sites en daarop gegeven meningen’. Zwarte Piet is van ons en het Internet ook. Ja maar, die cyberaanvallen dan? Ja, dat is een probleem maar dat kun je ad hoc oplossen. Als er een koe in een put valt dan demp je de put, je roeit niet de hele kudde koeien uit.

  Het Internet is van ons en het is niet aan jou of aan welke regering dan ook om het Internet te reguleren of organiseren.

  Liked by 2 people

 2. @Fransdo

  Als een regering het niet doet, dan doen SJW bedrijven zoals Google en Facebook het. Liever een regering die solidair met blanken is en de vrijheid van meningsuiting uitdraagt dan deze bedrijven. Vrijheid van meningsuiting staat zeer zwaar onder druk omdat deze bedrijven willekeurig mensen de mond kunnen snoeren.

  Maar Macron is een leugenachtige slang, de belofte om de vrijheid van meningsuiting te beschermen is natuurlijk een wassen neus … Daarbij lijkt het er op dat Google ook een vinger in de pap heeft als ik dat artikel lees dus veel zal er niet veranderen.

  Liked by 2 people

 3. Macaron, vieze kleine bejaarde en neger neuker rat….

  Liked by 1 persoon

 4. Het zal wel weer bedoelt zijn om in te breken in een ander zijn privacy. Dus niks geen veiligheid.

  Liked by 1 persoon

 5. antiislamnu // november 14, 2018 om 01:10 //

  Hier kijk dit dan hoe bedoel je mega manipulatie echt fuckt up dit

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s