Nieuw

Links-liberale Joodse journalist erkent: Joden tonen buitenproportioneel steun voor immigratie

Peter Beinart is van mening dat de sterke steun van de Joden voor meer immigratie in combinatie met de harde immigratieretoriek van Trump tot meer antisemitisme leidt.

Volgens de Jood Peter Beinart, de controversiële links-liberale scribent van de New Yorkse publicatie ‘The Atlantic’ en de Israëlische ‘Haaretz’, leidt de grote steun bij Joden voor meer immigratie tot een toename van het antisemitisme. In het bijzonder onder het huidige beleid van president Donald Trump. Dit komt omdat zijn harde retoriek uitdrukking geeft aan zijn verlangen om de immigratie uit de derde wereld te verminderen.

Na de moordpoging op de Jood George Soros op 22 september, toen een man in Florida een bom naar de brievenbus van Soros stuurde, en de aanslag op 26 oktober, toen een man in Pittsburgh het vuur opende in een synagoge omdat hij van mening was dat de Joodse steunvereniging voor hulp aan immigranten ‘Hebrew Immigrant Aid Society’ probeert “indringers te importeren die ons volk doden”, moeten volgens de schrijver de Joodse conservatieven met een onbehagelijke vraag worstelen.

Massale immigratie versus immigratiebeperking

De vraag is niet langer: is er antisemitisme onder de conservatieve Amerikanen? Nu is de vraag: is antisemitisme een onvermijdelijk bijproduct van het nativistische conservatisme dat president Trump verdedigt? Het antwoord op die vraag is “ja”, vindt Beinart.

Nativisme is politiek beleid dat belangen van een inheemse bevolking bevordert boven die van immigranten. Iets dat door veel links-aanhangers wordt beschouwd als een racistisch beleid, althans is het niet expliciet globalistisch. De betekenis van de term nativisme is in 2018 in de Amerikaanse pers echter verschoven, en betekent nu wat bekend staat als immigratiebeperking.

Het is dit soort geherdefinieerd nativisme waar Trump voor staat, aldus Beinart. In Nederland komt het waarschijnlijk overeen met een standpunt dat ergens tussen de PVV en de kleine partij Forum voor Democratie ligt.

Historische steun van de joden voor immigratie

Kevin MacDonald laat in zijn boek ‘Critical Culture’ zien hoe joodse lobbyisten tussen 1924 en 1965 in de Verenigde Staten de belangrijkste tegenstanders waren van immigratiebeperkingen. Deze lobbywerkzaamheid was vooral gericht op het faciliteren van de joodse mobiliteit.

Volgens Beinart heeft de joodse historicus Ellen Eisenberg gezegd dat ondanks de strijd van de joden voor ongereguleerde immigratie, de vroege vormen van xenofobie in de Verenigde Staten niet veel antisemitisme hebben veroorzaakt.

Een voorbeeld hiervan was toen president Franklin Roosevelt tijdens de Tweede Wereldoorlog de Amerikaanse Japanners in Amerikaanse werkkampen dwong, waar de staat een oogje in het zeil kon houden en ze tegelijkertijd als bruikbare gemeenschapsproductie kon worden ingezet.

De reden waarom de concentratiekampen en de xenofobie tegen Japanners niet tot antisemitisme hebben geleid, was volgens Eisenberg dat de Joden in Amerika president Roosevelt steunden. Zij wilden geen enkel deel van de oorlog tegen Duitsland bekritiseren. Ook negeerden zij volledig de rechten van de Amerikaanse Japanners, vooral omdat de Japanners geen joden waren.

De Joden verdedigden ook geen protestanten en katholieken uit Europa die in de 19e eeuw in grote getale aankwamen, toen de joodse bevolking in Amerika klein was, beweert Eisenberg. Het was vooral na de militaire overwinning op Duitsland, toen Joden uit Duitsland en andere Europese landen naar de Verenigde Staten trokken, waar er nu ongeveer evenveel joden zijn als in Israël. Dit komt doordat minder joden dan verwacht naar het uitgeroepen joodse nationale huis Israël wilden verhuizen.

Nativisme verandert in antisemitisme

Tegenwoordig, schrijft Beinart, is de situatie heel anders. Het nativisme van vandaag wordt gemakkelijk getransformeerd in antisemitisme. Dit komt omdat Joden werkelijk buitenproportioneel grote voorstanders van immigratie zijn. De grote Joodse organisaties in de Verenigde Staten zijn sterk gekant tegen de retoriek van Trump over immigratiebeperkingen. Hetzelfde geldt voor veel Joden ‘op straat’, die de neiging hebben om de linkse politiek van het immigratieliberalisme te steunen. Joden zijn ook sterk oververtegenwoordigd in mensenrechtenbewegingen, schrijft Beinart.

Beinart beweert dat het motief van de Joden om immigratie uit alle hoeken van de wereld te steunen is omdat ze bang zijn voor etnische en exclusieve definities van het amerikanisme. Hetzelfde geldt voor de Europese landen en in het bijzonder Duitsland, waarbij zich joodse organisaties tegelijkertijd zorgen maken over hun import van ‘antisemieten’, die daarom met administratieve en sociale prikkels bestreden moeten worden.

Volgens Beinart is het ook waar dat Amerikanen die zich verzetten tegen de toestroom van immigranten uit Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika zien dat de Joden zeer prominent aanwezig zijn onder de voorstanders van meer immigratie. Dit leidt ertoe dat Joden bekritiseerd worden, wat volgens Beinart antisemitisme is, of althans leidt tot antisemitisme.

“Daarom gaan in dit Trump-tijdperk het toegenomen nativisme en het toegenomen antisemitisme hand in hand. Vóór de bombrief tegen Soros en de synagoge-aanval in Pittsburgh hadden conservatieve joden misschien vergeven kunnen worden voor het negeren van deze dodelijke combinatie. Nu is er geen excuus meer.”

Het probleem is oud en langdurig

Tot zover Peter Beinart. Echter, zoals Kevin MacDonald laat zien, is dit slechts een variatie van hetzelfde probleem dat zich heeft voorgedaan sinds de Joodse bevolking van het begin van de 20e eeuw in Amerika de immigratiebeperking begon te bestrijden. Donald Trump speelt een ondergeschikte rol in deze situatie en hem de schuld geven zal weinig bereiken. De situatie wordt alleen maar erger naarmate de Joodse multiculturele projecten langer duren.

De kern van Peter Beinarts observatie zou suggereren dat de toegenomen immigratie zal leiden tot meer antisemitisme, niet alleen in de VS, maar ook in andere landen.

Bron:

How Trumpian Nativism Leads to Anti-Semitism
Kevin MacDonald (2006): The culture of critique (PDF)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7200 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

26 Comments on Links-liberale Joodse journalist erkent: Joden tonen buitenproportioneel steun voor immigratie

 1. Like

 2. tim pietersen // november 13, 2018 om 20:31 //

  #openbordersforisrael this message is approved by Peter Beinart

  (hij geeft tussen neus en lippen door dat 1965 immigration act onder joodse lobbydruk tot stand is gekomen, welke voor de multiculti samenleving heeft gezorgd, niet alleen in amerika maar het westen, #eindetouwtjeindevoordeur )

  Like

 3. Ze hebben ook wel gezegd dat Hitler een Jood was. (dan wel een idiJood) ook hij liet veel migranten toe maar
  wel om in de infrastructuur te werken. En later te vermoorden. Hij deed ook veel kennis op bij Joden, die eerst
  een mooi baantje kregen. En dat lijkt nu weer zo te zijn. En waarom niet alle Joden teruggaan naar Israël?
  Er zijn ook Christelijke Joden bij. Velen zijn ergens anders geboren. Ook is het in Israël altijd oorlog.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 01:29 //

  Veel van de joden in de USA stammen direct af van mensen die moesten vluchten voor de Nazi’s. Die waren ondanks alles lang niet overal welkom maar een aantal kon uiteindelijk vluchten naar de USA. Veel van deze vluchtelingen verloren een (vaak aanzienlijk) deel van hun familie die wel in handen van de Nazi’s vielen.
  Zou het dan gek zijn dat de nakomelingen van deze mensen die voor hun leven op de vlucht moesten dat ze opkomen voor anderen die moeten vluchten ?
  Amerika valt op vele vlakken niet te vergelijken met Europa, allereerst is het sociale vangnet aanzienlijk soberder dan bij ons, wil je overleven dan zul je je in moeten spannen, achterover leunen is er niet bij, er wordt van je verwacht dat je je eigen broek ophoud.
  Tijdens het ontstaan van Amerika zoals we het nu kennen was het voor meerdere Europese groeperingen een veilige bestemming waaronder menige christelijk geïnspireerde sekte die in Europa niet getolereerd werden. Zij vormden vaak hun eigen gemeenschappen waarvan sommige zelfs vandaag de dag nog bestaan.
  En ja in een later stadium en dankzij de vervolgingen in Europa zullen flink wat joden naar Amerika zijn gegaan en maakten ze dankbaar gebruik van de geboden kansen, Amerika is niet overbevolkt zullen deze joden redeneren dus waarom dan niet even gastvrij zijn voor anderen ?

  Like

 5. @Tijl,

  Laatst verdedigde je al de commies, en nu immigratie.

  En en passant, ga je er eindelijk in mee (al vergoelijk je het (nog?), dat (het logisch is) dat Joden immigratie bepleiten:

  “Zou het dan gek zijn dat de nakomelingen van deze mensen die voor hun leven op de vlucht moesten dat ze opkomen voor anderen die moeten vluchten ?”

  Het lijkt er op dat je weer een stapje hebt gemaakt 😉

  Deze uitspraak van je verdient nuancering:

  “Tijdens het ontstaan van Amerika zoals we het nu kennen was het voor meerdere Europese groeperingen een veilige bestemming waaronder menige christelijk geïnspireerde sekte die in Europa niet getolereerd werden.”

  Noordwest-Europeanen. Niet voor niks stonden Amerikanen tot 1965, totdat joden de immigratiewetten aangepast hadden, bekend als WHASPS, White Anglo-Saxon Protestants.

  En ja daar liep ook anderhalve katholieke Ier tussendoor omdat die door de Anglicaanse kerk vervolgd werden en een groot deel als blanke slaaf naar de Nieuwe Wereld gebracht was.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 01:29
  Veel van de joden in de USA stammen direct af van mensen die moesten vluchten voor de Nazi’s.
  —————

  Dat was helemaal niet nodig, want dankzij de Haavara overeenkomst konden ze met behoud van bezit ook naar Israël.

  Like

 7. Ik denk: Een Jood in de USA is niet hetzelfde als een Jood in Israel. Een Jood in de USA heeft meer weg van Europese Linkse Idioten (ILO). Dit komt door (T.V.) indoctrinatie. In Israel ziet men de werkelijkheid onder ogen en zijn Joden realistischer. Clou: Joden zijn net als andere mensen + de werking van lange tijd (T.V.) indoctrinatie.

  Liked by 1 persoon

 8. Behalve in eigen land. Nou ja, ‘eigen’, noem het ‘weggegeven’. En Bibi lult ook, want Jeruzalem was NOOIT de hoofdstad van Israël (10-stammenrijk). Dat was Shomron of Samaria. Jeruzalem was de hoofdstad van Judea (2-stammenrijk, samen met Benjamin). Israël was een natie waarbinnen afgoderij astronomische vormen aannam.

  Like

 9. @Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 01:29

  “Zou het dan gek zijn dat de nakomelingen van deze mensen die voor hun leven op de vlucht moesten dat ze opkomen voor anderen die moeten vluchten ?”

  Het is algemeen bekend dat het nationale thuis van de Joden en zijn nakomelingen, Israël, zijn krachten verenigd om vluchtelingen buiten zijn grenzen te houden en op alle mogelijke manieren probeert om van ze af te komen. En dan kom jij met deze bizarre argumentatie.
  Soms is het beter niets te zeggen dan lulkoek te verkopen.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 14:00 //

  Die argumentatie is minder bizar dan een mens wellicht zou kunnen denken, Israël heeft een oppervlakte van zo ongeveer de helft van Nederland, ze wil een thuisland bieden aan joden, dan hou je maar weinig of eigenlijk geen ruimte over voor anderen.
  Roeien met de riemen die je hebt zegt het spreekwoord.
  Ook in dit geval helpt het dus ook niet om er één zinnetje uit te lichten.
  Fub probeert op zijn beurt mijn opmerking over de religies in Amerika te nuanceren.
  Inderdaad de protestantse kerk is het sterkst vertegenwoordigd maar wat te denken van Baptisten, Mormonen, Amish, Congregationalisten, Quakers, Episcopalen, Lutheranen, Methodisten, Mennonieten, Pilgrim Fathers. Ook de Pinkstergemeenschappen met hun vele tv dominees (de in Den Haag gevestigde Johan Maasbach zit ook in die traditie)
  Velen daarvan waren in Europa niet bepaald geliefd om het voorzichtig uit te drukken, in het beste geval werden ze getolereerd maar dan wel met frisse tegenzin en zeker niet van harte.
  Geloof mij niet, lees het zelf maar na;
  https://gereformeerden.wordpress.com/geloven-in-amerika/

  Like

 11. @Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 14:00

  Er zijn wel meer landen die, vooral economisch gezien, aan hun limiet zitten; waar ze kennelijk geen probleem mee hebben om met hun Joodse lobbygroepen behulpzaam te zijn bij het vol dumpen met derderwereldlanders. Jouw nakomelingen van deze mensen voelen zich inderdaad geroepen om op te komen voor “vluchtelingen”, maar dan wel ten koste van anderen en ver van Israël vandaan.

  Like

 12. @Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018

  Punt is dat De Verenigde Staten een (Noordwest) Europees land waren qua bevolking. Een Europees land gebouwd door Europeanen voor Europeanen, en die lieverdjes van jouw hebben er een gore Melting Pot van gemaakt. Een Derde Wereld Shithole waar binnenkort geen blanke meer veilig is.

  Ik vind het onbegrijpelijk dat je je eigen volk onder de bus gooit om maar een andere, nota bene kwaadwillige, partij te verdedigen. Hoe noem je in de oorlog ook weer iemand die zich tegen het eigen volk keert ?

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2018 om 23:17 //

  Allereerst heb ik geen ‘lieverdjes’ zoals jij het smalend noemt en vervolgens bestrijd ik dat joden verantwoordelijk zijn voor het omvormen van de USA tot een melting pot noch dat de USA een derde wereld shithole is of binnenkort zou worden.
  Je tweede alinea verdient geen antwoord. Zeker jij zou moeten weten dat ik me niet/nooit tegen mijn eigen volk zou keren.

  Like

 14. Het hele woord, of titel, Melting Pot, is nota bene bedacht door een jood, Tijl. Israel Zangwill.

  En het valt simpelweg niet te ontkennen dat het een Joodse lobby was die verantwoordelijk was voor de immigrationwet van ’65 , de Hart -Celler Act: https://fenixx.org/2018/08/21/een-kwaadaardig-duo-twee-wetten-die-de-cultuur-van-amerika-vernietigden/

  En hoe kun je ontkennen dat de USA een shithole geworden is ? In wat ooit een blank Europees land was, zijn complete steden in de as gelegd omdat er zwarten binnentrokken, omdat de immigratiewetten door Joden aangepast zijn, Chicago, Baltimore, Philadelphia, Detroit, en ga maar door. Hetzelfde proces wat Zuid-Afrika doorgemaakt heeft nadat de communisten (kuch) daar hun gang gingen: https://fenixx.org/2018/09/19/the-rivonia-trial-het-proces-dat-zuid-afrika-heeft-veranderd/

  We hebben er genoeg voorbeelden van staan hier op de site.

  Zonder de door de joden aangemoedigde immigratie van zwarten en Hispanics zouden de crime-stats er echt heel anders uit hebben gezien:

  FBI publiceert rapport ‘Misdaad in de Verenigde Staten 2017‘ – zwarten weer zwaar oververtegenwoordigd in alle misdaadstatistieken
  https://fenixx.org/2018/10/11/fbi-publiceert-rapport-misdaad-in-de-verenigde-staten-2017-zwarten-weer-zwaar-oververtegenwoordigd-in-alle-misdaadstatistieken/

  Nieuwe FBI misdaad-statistieken laten zien dat ‘White Privilege’ geen probleem is maar Negers wel https://fenixx.org/2017/10/12/nieuwe-fbi-misdaad-statistieken-laten-zien-dat-white-privilege-geen-probleem-is-maar-negers-wel/

  Als je bestrijdt dat bestrijd joden verantwoordelijk zijn voor het omvormen van de USA tot een melting pot, Tijl. Dan heb je gewoon je feiten niet op een rij.

  Ik dacht dat alleen marxisten feitenresistent waren, maar heb me kennelijk vergist.

  (geen zorgen, we zijn onvermoeibaar, en keilen er gerust nog 300 of meer feiten bovenop de komende tijd.)

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2018 om 01:16 //

  Wanneer dringt nou eens tot je door Fub dat ik niet ontken dat er joden zijn die rotdingen flikken, wat ik betwist is dat er één groot joods complot zou bestaan waar alle joden aan meewerken.
  Je kunt met 1000 voorbeelden komen van wat er is misdaan door joden maar dat toont geen wereldwijd joods complot aan zo simpel is het.
  Joden zijn net mensen, er zijn goede en er zijn slechte, het bestaan van een aantal slechte wil niet zeggen dat ze met elkaar geheime afspraken maken om blanken uit te roeien.
  Tegenover 1000 voorbeelden wat joden misdaan hebben zou een mens net zo makkelijk 1000 voorbeelden kunnen zetten van bijdragen van joden in de wetenschap (waar niet alleen joden maar de hele mensheid beter van werd).
  Nee wees gerust ik ben niet zo obsessief dat ik die 1000 voorbeelden zelf op ga zitten zoeken.

  Like

 16. Misschien maken we de hele discussie veel te moeilijk.

  Laten we hem simpeler maken:

  Kies je voor Jezus, of schaar je je aan de zijde van hen die hem gekruisigd hebben, Tijl ?

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2018 om 02:32 //

  Moeilijk te beantwoorden vraag voor een atheïst 😀
  De christelijke cultuur of zo je wilt beschaving zoals wij hem kennen heeft veel goeds gebracht
  Maar in grote lijnen denk ik dat de joodse en christelijke cultuur niet zo ver uit elkaar lopen.
  Zie bijvoorbeeld onze joods-christelijke pastor Ben.
  En dan heb ik het hoofdzakelijk over het christendom van na de verlichting want in vroeger eeuwen zijn er ook uit naam van het christendom aardig wat misdaden begaan, vooral de katholieken hadden daar een handje van.
  Katholieke priesters die niet alleen aanwezig waren bij de meest afgrijselijke martelingen maar er ook opdracht toe gaven om maar eens iets te noemen. Heksenverbrandingen waren ook zoiets.

  Like

 18. Nog simpeler:

  -kies je voor de blanke beschaving

  -of voor hen die shitholepeople importeren om ons uit te roeien

  Liked by 1 persoon

 19. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2018 om 02:34 //

  Ja als je nou tussentijds je reacties zit te veranderen maak je het niet makkelijker te beantwoorden Fub !

  Like

 20. Ah, de katholieken.

  Nou heb ik er als NoordWest-Europeaan niet zoveel mee, en als heidens oost-Fries wil ik me ook nog wel verzetten. Heil Wodan !

  Je benoemt het niet, maar ik neem aan dat je verwijst naar die verderfelijke inquisitie ?

  Weet je wel wat die inquisitie inhield ?

  Dat betekende dat de muzelmaniakken Europa uitgezet werden, maar dat was de mindere waarheid. Het belangrijkste punt was om zeker te stellen dat de joden die de islamitische legers op den Spanjool losgelaten hadden nooit meer zouden weerkeren. (weer waren het de Joden die anderen inzetten tegen christelijke blanken, als er een rode draad is in de geschiedenis van de mensheid dan is het wel de joodse blankenhaat gedurende de laatste millennia)

  Geschied-dinges:

  Europeanen, Joden, moslims en de erfenis van het islamitische Spanje – Deel 1: De Joodse rol bij de Moorse invasie en bezetting
  https://fenixx.org/2018/07/25/europeanen-joden-moslims-en-de-erfenis-van-het-islamitische-spanje-deel-1-de-joodse-rol-in-de-moorse-invasie-en-bezetting/

  Like

 21. Er bestaat niet zoiets als een joods-christelijke cultuur.

  Het hele idee is lachwekkend na tweeduizend jaar oorlogvoering van de joden tegen de christenen.

  Wat wel bestaat is het judeo-marxisme, en het judeo-islamisme.

  Like

 22. Republikein // november 15, 2018 om 02:51 //

  Geloof er helemaal niks van.

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2018 om 02:32

  want in vroeger eeuwen zijn er ook uit naam van het christendom aardig wat misdaden begaan, vooral de katholieken hadden daar een handje van.

  ——————-

  Heb je een handje van, om een soort van algemene dooddoeners in je stukjes (of reacties in dit geval) te verwerken. Als het maar tegen christenen is.

  Wikipedia-kennis.

  Katholieken, Spanjaarden heb je het over hier neem ik aan, hebben helemaal geen misdaden begaan. Spanje was hun land. En ze hebben door Joden uitgenodigde moslims teruggemept, en dat hebben ze nog veel te zachtzinnig gedaan, want als ze het goed gedaan zouden hebben zouden wij nu geen Marokkanen hebben. Als de katholieken het goed gedaan zouden hebben dan zouden Marokkanen niet eens meer voorkomen in geschiedenisboekjes.

  Like

 24. En beste Tijl,

  Het is mooi geweest.

  Ik ben wel klaar met het gekinnesinne. Links is mijn vijand. En ik wil geen tijd verspillen. Ik mag jou heel graag. De huidige discussies helpen niet.

  Persoonlijke issues zijn ondergeschikt aan de grotere zaak van het redden van Ons Vaderland.

  Wij zijn het enige blog dat dát openlijk zegt.

  Like

 25. Republikein // november 15, 2018 om 03:26 //

  Toen ik brillenjood werd verdween zo’n beetje ook de migraine.

  Like

 26. Waar ze vanaf willen dumpen ze bij ons, dat denk ik

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s