Nieuw

De miljarden van de Turkijedeal van Mark Rutte zijn foetsie

De EU is niet in staat om met zekerheid na te gaan hoe meer dan 1 miljard euro aan Europees belastinggeld is besteed aan Syrische vluchtelingen in Turkije als gevolg van de gegevensbeschermingswetten van Ankara.

“Ik kan zeggen dat dit een ernstige situatie is”, aldus hoofd van de Europese Rekenkamer Bettina Jakobsen op maandag (12 november) in Brussel.

“Normaal gesproken zou je als auditor zeggen dat je de geldstroom van de wieg naar het graf wilt volgen. En dat kunnen we hier niet doen,” zei ze.

Hoewel het geld nog steeds de Syrische vluchtelingen helpt, zeggen de controleurs dat er twijfels zijn gerezen over de weigering van Turkije om toegang te verlenen tot documenten.

De opmerkingen van Jakobsen volgen op een verslag van de Europese Rekenkamer, een in Luxemburg gevestigde uitgavenwaakhond, over de manier waarop EU-middelen in Turkije zijn besteed aan de hulp aan Syrische vluchtelingen.

De EU stemde er in 2015 mee in om 3 miljard euro aan middelen ter beschikking te stellen om vluchtelingen in Turkije te helpen als onderdeel van een overeenkomst om te voorkomen dat zij op boten vertrekken om de Griekse eilanden te bereiken.

Maar noch de Europese Commissie, noch de Europese Rekenkamer is in staat om volledig na te gaan hoe meer dan 1 miljard euro werd besteed aan twee humanitaire programma’s die bedoeld waren om Syrische vluchtelingen financiële steun te verlenen.

De controleurs wilden de Turkse registratielijst van vluchtelingen vergelijken met de lijst van vluchtelingen die geld van de EU kregen, maar kregen van het Turkse ministerie van gezins- en sociaal beleid geen toegang, onder verwijzing naar de Turkse wetgeving inzake gegevensbescherming.

Bron:

EU unable to fully trace €1bn spent on refugees in Turkey

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

11 Comments on De miljarden van de Turkijedeal van Mark Rutte zijn foetsie

 1. Dat wisten wij toch al van te voren dat het geld gewoon weggesluisd wordt.

  Like

 2. Jack vanderVeen // november 14, 2018 om 07:40 //

  Mensen die de Turken kennen dienen te weten dat Turken geboren zijn om te flessen. Soms denk ik dat dit niets met nationaliteit van doen heeft, maar met geloof. Geboren zondaars!

  Like

 3. Een turk of Marokkanen zijn geboren om te stelen bedriegen dat zit al in de genen
  En rutte heeft het gen van liegen en bedriegen.

  Like

 4. Tja daarom is er ook niets te doen tegen een uitkering hier trekken en huizen met zwembad daar bezitten.
  Opvragen persoonsgegevens vergeet het maar bevolkingsregister meld nooit dat die of die is overleden en zolang er ‘niets’ aan te doen is blijft het geld uit de Europese potten die kant op stromen.
  Dat wisten ze ook toen ze deze deal sloten.

  Like

 5. Was het niet Willem Vermeend die daar ook op stuk liep?toen hij gegevens opvroeg vanwege het absurde aantal drie en vierlingen die er werden geboren in een bepaalde regio.

  Like

 6. ieznogoedh // november 15, 2018 om 13:13 //

  “Normaal gesproken zou je als auditor zeggen dat je de geldstroom van de wieg naar het graf wilt volgen. En dat kunnen we hier niet doen,” zei ze.
  Dat is erg. Immers, belastinggeld van Europese belastingbetalers.
  Maar wat nog veel erger is, dat dit als een verrassing komt en/of niet van tevoren bedacht kon worden zodat voor het storten van de poet eerst waarorgen werden geregeld.
  Daarbij blijft natuurlijk dat je je moet afvragen hoeveel waarborgen van tukse zijde waard zullen blijken te zijn.

  Like

 7. Wie is nu slimmer, die domme Turk of die slimme Europeaan?

  Like

 8. Moestafa vertaalt afpersing, chantage, diefstal en verduistering als ‘slim’.

  En geeft ons daarmee weer een mooi inkijkje in de moslimitische geest en hoe die werkt.

  Like

 9. Er is meer geld uitgegeven aan die Turkenlul Erdogan(7.2 miljard) als aan geen inflatie correctie(0 Euro)in vier jaar aan AOW-ers die maar DOOD moeten gaan die overbodige Lastposten ook al hebben zij 50 jaar gewerkt en dit Nederland gebracht daar waar het nu is.👿👿👿

  Like

 10. Simon Borgers // januari 14, 2019 om 08:09 //

  Dat kan de E U zogenaamd niet maar wel hun zakken overvolt vullen en dom lullen WEG MET DE HORROR E U NU.

  Like

 11. Natuurlijk geeft Erdogan geen enkele info in een docu gezien waar en hoe hij leefde voor hij president was, gewoon in een bovenhuisje in een achterbuurt en nu een paleis met 140 kamers ja dat heeft hij allemaal verdient met hard werken, zeur toch niet zo, je moet dienen werken en afdragen aan despoten en dictators en bek houden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s