Nieuw

8-jarig Jemenitisch meisje sterft in de handen van 40-jarige echtgenoot tijdens de huwelijksnacht

Een achtjarige kindbruid stierf op haar huwelijksnacht in Jemen na het oplopen van interne verwondingen als gevolg van een seksueel trauma.

Mensenrechtenorganisaties eisen de arrestatie van de echtgenoot, die vijf keer ouder is. Al Nahar, Libanon, meldt dat de dood plaatsvond in het stamgebied van Hardh in het noordwesten van Jemen, dat grenst aan Saoedi-Arabië. Dit vestigt nog meer aandacht op de reeds bestaande probleem van gedwongen huwelijken in het Midden-Oosten.

Volgens het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) zullen tussen 2011 en 2020 meer dan 140 miljoen meisjes kindbruiden worden. Daarnaast zullen van de 140 miljoen meisjes die voor hun 18e trouwen, 50 miljoen jonger zijn dan 15 jaar. Naar verluidt verliest meer dan een kwart van de jonge meisjes in Jemen die voor hun 15e getrouwd zijn de toegang tot gezondheidszorg en onderwijs, deze kinderen worden in hun gedwongen huwelijk vaak blootgesteld aan fysiek, emotioneel en seksueel geweld.

Een van de grootste problemen is dat er momenteel geen eensluidend definitie van een “kind” bestaat die wereldwijd is overeengekomen. Dit zorgt voor verschillende interpretaties binnen landen en weinig bescherming voor de betrokkenen. Het vaststellen van deze leeftijdsgrens is een van de topprioriteiten van groepen zoals HRC, dat verantwoordelijk is voor de publicatie van het 54 pagina’s tellende rapport “Hoe is het mogelijk dat kleine meisjes trouwen?”, en documenteert de levenslange schade aan meisjes die gedwongen worden om op jonge leeftijd te trouwen. De meeste professionele organisaties zijn het erover eens dat 18 jaar de wettelijke minimumleeftijd voor het huwelijk moet zijn.

In februari 2009 werd in Jemen een wet aangenomen die de minimumleeftijd voor het huwelijk op 17 jaar vaststelde. Helaas werd het ingetrokken nadat meer conservatieve wetgevers het als onislamitisch beschreven.

Bron:

8-year-old Yemeni child dies at hands of 40-year-old husband on wedding night

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on 8-jarig Jemenitisch meisje sterft in de handen van 40-jarige echtgenoot tijdens de huwelijksnacht

 1. Beesten zijn het , zelfs in staat een volle vuilniszak te naaien !!!

  Like

 2. ieznogoedh // november 13, 2018 om 13:22 //

  Is dit een probleem?

  Al zolang de islam bestaat wordt zo met kleine meisjes omgegaan en zie toch eens welk een geweldig volk daaruit voortgesproten is. Een volk, wat zeg ik, een verrijking die vele malen beter is dan westerse mensen en wat die kunnen voortbrengen.
  Het moet wel goed zijn zo want de enige echte profeet van de enige echte a…h zegt dat die enige echte a…h zelf heeft gezegd dat het goed is.
  Dus dan kan het niet anders dan dat het goed is.

  Like

 3. Allemaal de schuld van Wilders want islam is vrede, liefde en respect.

  Like

 4. Pim en Geert hebben en hadden gelijk. Het is een achterlijke cultuur die toataal niet bij ons thuis hoort.

  Like

 5. En dit soort volk wordt hier met open armen ontvangen. de westerse wereld is zwaar gestoord. Excuus, de LINKSE westerse wereld is zwaar gestoord!

  Like

 6. De levenslange schade die deze meisjes oplopen………zet er dan wel bij,”als ze dit al OVERLEVEN”

  Like

 7. Frans Gerards // november 13, 2018 om 17:34 //

  Ik geloof dat het enige niet gestoorde land in Europa Slowakije is. Daar zijn ze zo slim om die zogenaamde religie niet te erkennen. Kijk eens naar landen als Pakistan, Jemen, Afghanistan, etc., etc. We worden gewoon verkocht voor economische belangen van het grootkapitaal.

  Like

 8. Het Vaticaan zal het hier wel mee zijn. Volgens een ander artikel op deze side. Ging over moederschap.

  Like

 9. trebor2110 // november 13, 2018 om 23:07 //

  En toen er op de deur geklopt werd riep de goorlap . wacht even ze is nog warm .

  Like

 10. Hele goeie reacties van slimme mensen niet extremistisch zoals altijd wordt gedacht door links bobo.

  Like

 11. Meneer dick moet opgenomen worden met zijn uitspraken de islam.is respect ziek in zijn hoofd !!!!

  Like

 12. @Dick, haha, je cynisme werd niet begrepen.., maar de reactie vind ik leuk. 😉

  Like

 13. Dit soort dingen moeten we buiten onze grenzen houden, anders vallen straks ook onze meisjes ten prooi aan die roofdieren

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s