Nieuw

“Registreer mensen met het Downsyndroom als met uitsterven bedreigde soort”

De Downsyndroom federatie in Canada eist dat mensen met het syndroom van Down als een van de bedreigde soorten in de wereld worden vermeld.

De Downsyndroom federatie in Canada heeft een verzoek ingediend om een subcategorie aan te maken voor mensen op de Rode Lijst (statusbeoordelingen met betrekking tot de instandhouding van planten-, diersoorten en schimmels) van de internationale natuurbond International Union for the Conservation of Nature, de IUCN.

De federatie is van mening dat mensen met dit type chromosoomstoornis voldoen aan de criteria die gewoonlijk worden vastgesteld om te worden opgenomen in de lijst van bedreigde soorten van de IUCN. Het doel van de lijst is ook om de maatregelen te markeren die nodig zijn om de situatie te verbeteren.

Als argument voor plaatsing op de Rode Lijst wijst de Downsyndroom federatie op de significante afname van de populatie van deze groep. In IJsland worden jaarlijks slechts 1-3 kinderen geboren met ontwikkelingsstoornissen. Andere landen met een sterke afname van het aantal pasgeborenen met het syndroom van Down zijn Nederland, de Verenigde Staten, Engeland, Australië, Taiwan en China.

De federatie benadrukt ook het argument dat het afnemende aantal personen leidt tot meer problemen op het gebied van onderwijs, huisvesting, arbeidsmogelijkheden en levenskwaliteit voor degenen bij wie de het Downsyndroom wordt vastgesteld.

Bon:

Vill få personer med Downs syndrom listade som utrotningshotad art

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “Registreer mensen met het Downsyndroom als met uitsterven bedreigde soort”

 1. trebor2110 // november 12, 2018 om 18:27 //

  Als ik hier in het land rond kijk zie ik nog helemaal geen rede om Down als uitstervend te registeren .

  Liked by 1 persoon

 2. alwine kerkhof // november 12, 2018 om 18:37 //

  Excuus voor de mensen met het Down syndroom, maar het binnenhof zit er vol mee.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // november 12, 2018 om 19:47 //

  Pffff hier woord je toch Down van .

  Like

 4. Von Puffelen // november 12, 2018 om 20:37 //

  Ik zou male white chauvinist pigs willen nomineren, voor je het weet zijn ze verdwenen.

  Like

 5. Er is hier helemaal geen sprake van uitsterven, want als men stopt met prescan en abortus dan zijn ze er gewoon weer

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s