Nieuw

Macron veroordeelt nationalisme: “verraad”

De Franse president Emmanuel Macron gebruikte zijn toespraak tijdens de herdenking van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog om het nationalisme te veroordelen. De toespraak wordt geïnterpreteerd als kritiek op Trump.

Tijdens de herdenkingsplechtigheden van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog gisteren in Parijs, zag de Franse president Emmanuel Macron zijn kans schoon om het nationalisme te verdoemen.

Velen interpreteren de verklaring als een directe kritiek op Donald Trump, die zichzelf onlangs een nationalist noemde.

– Deze visie van Frankrijk als een genereuze natie, als drager van universele waarden in deze sombere tijden. Dat is precies het tegenovergestelde van het egoïsme van een volk dat alleen aan zijn eigen belangen denkt.

– Patriottisme is het tegendeel van nationalisme. Nationalisme is een verraad van patriottisme. Door onze belangen op de eerste plaats te stellen en wie geeft er om anderen, elimineert men wat naties liefhebben, wat het groots maakt en wat essentieel is: zijn morele waarden, zwamde Macron.

Donald Trump, die de ceremonie plichtsgetrouw bijwoonde, zou na de ceremonie Frankrijk meteen hebben verlaten.

Waarschijnlijk realiseerde Emmanuel Macron zich dat hij noch het krediet, noch de kwaliteiten bezit om een redevoering zoals Trump af te leveren, en besloot in plaats daarvan maar dus de Amerikaanse president uit te dagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Macron veroordeelt nationalisme: “verraad”

 1. …ik vraag me af hoe vaak Macron “vive la France” heeft geroepen tijdens zijn leven…..over nationalisme gesproken…net zulke kolder als moslims en katholieken, alles qua schepping toeschrijven aan een god figuur en vervolgens beginnen met cencureren van die schepping door homo’s van flats te gooien, kindjes te verkrachten en eigenlijk alles wat gewoon is zoals het is tot zondig en vies te verklaren. En dan ook nog roepen dat men de enige echte waarheid in bezit heeft…

  Odin, waar zit je met je hamer en strijdwagen, Noorse goden waren ten minste eerlijk en ondubbelzinnig, en verraders werden gewoon afgetopt.

  Macron is het enige stuk stront dat bleef hangen aan de plee toen de bankiers een marionet zochten, maar om dat nou tot president van Frankrijk te maken, het is een beledigjng voor alle voorgaande presidenten, zelfs de klootzakken daartussen.
  Mij verbaasd het niet dat er Fransen zijn die hem willen omleggen, mij verbaasd het alleen dathij nog leeft. Maar goed, Rutte en Volkert zouden ook worden terechtgesteld, maar beiden bouwen voort aan en carriere….

  Slotsom: iedereen in deze wereld heeft een grote bek.

  Liked by 5 people

 2. Arthur Schop // november 12, 2018 om 12:43 //

  “Nationalisme is verraad van patriottisme”:
  Deze stelling begrijp ik niet en is helemaal absurd.
  Cfr. “Islam is verraad van de koran” “Het licht is verraad van de zon”.
  Hoe kan iemand van dergelijk niveau een topfunctie bekleden?
  Denkt dat hij de erfgenaam is van Louis XIV.
  Hij verdient het schavot voor het verraad van Frankrijk en Europa
  Wat staat ons nog te wachten?
  De toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit.

  Like

 3. Jeanette K // november 12, 2018 om 13:40 //

  Macron misleidt de boel. Dat nationalisme in zijn beleving(hij kan het ook ingefluisterd
  gekregen hebben door zijn adviseurs) verraad van patriottisme zou zijn, is nonsens.
  Wat Macron dwars zit is de opkomst van b.v. Front National.

  Like

 4. De grootste verraders zijn de eu leiders deze man is een regelrechte afstammelingen van Hitler .
  Hij heeft maar een doel een verenigd eu.
  Mensen die hier niet aan mee willen werken zijn volgens deze zeilepoot.verraders .
  Er staat een burger oorlog voor de deur !

  Liked by 1 persoon

 5. Mooi voorbeeld van dubbeldenk en dubbelspraak.

  De Franse revolutionairen hadden zich nooit kunnen inbeelden dat hun landgenoten vervangen zouden worden door negers en hadden hier nooit mee ingestemd. Macron maakt misbruik van hun nalatenschap door net alsof te doen alsof dit altijd al het doel geweest zou zijn maar je kan je niet wapenen tegen iets wat je niet kan bedenken.

  Like

 6. De Verenigde Staten van Europa met een Europees volk, een Europees volkslied, een Europese grondwet, een Europese vlag, een Europees leger en een Europese munt. Dat is fatsoenlijk, tolerant, inclusief, empathisch en divers. Dat moet gevierd en met hand en tand verdedigd worden. Dat heeft uiteraard helemaal niets met onfatsoenlijk nationalisme te maken met hun misselijkmakende volkeren, volksliederen, grondwetten, vlaggen, legers en munten.

  Like

 7. Rechts leeft realistisch, links leeft als in een sprookje. Het probleem is dat links hoofdzakelijk met geweld en slinkse manieren hun gelijk wil halen. Hierdoor zal een levensgevaarlijk situatie ontstaan doordat rechts het straks gewoon helemaal zat is en flink door pakt! Het huidige links lijkt erg veel op het vroegere Fascisme van Mussolini met dezelfde propagandatechnieken en censuur.

  Liked by 2 people

 8. De grootste verrader zegt wat. Volgens mij staat er nog ergens een quillotine in een museum. Handig voor straks tijdens de nieuwe Franse revolutie. De presidenten van nu zijn de koningen van toen in Frankrijk.

  Like

 9. Von Puffelen // november 12, 2018 om 15:42 //

  Als domme blanke tokkie zonder academiese oplijding vraag ik mij af wat het verschil is tussen patriottisch en nationalistisch waar Maricón het over had.
  Hier zijn ze er nog niet helemaal uit.
  “`Door de Europese eenwording is men in Europa wat anders aan gaan kijken tegen patriottische argumenten.”
  https://www.encyclo.nl/begrip/patriottisch

  Like

 10. marhammed // november 12, 2018 om 17:31 //

  Het groooote gevaar nationalisme : Hitler was een nationaal SOCIALIST ( leider van de nationaal socialistische duitse arbeiders partij )
  Natuurlijk is het in het Frankrijk van macron zooooveeeel beter , 1000 aanvallen per dag van immigranten op autochtone fransen , 200 verkrachtingen per dag , 14 agenten murw geslagen per dag , om de 2 dagen pleegt een landbouwer zelfmoord, meer moskeen dan kerken, ganse straten geblokkeerd door biddende moslims……..

  Liked by 1 persoon

 11. ‘Nationalisme is verraad’. Dat zullen de sovjets toentertijd ook geroepen hebben toen allerlei landen ingelijfd werden.

  Like

 12. Cristobal Varesa // november 12, 2018 om 21:44 //

  Een vlammende speech afsteken tegen nationalisme en patriotisme.
  Diezelfde speech vervolgens afsluiten met “Vive la France”.
  Emmanuel Macron kan dat.

  Liked by 2 people

 13. Foolish French President Macron tests Trump’s patience

  Like

 14. antiislamnu // november 14, 2018 om 23:14 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s