Nieuw

Gedenkmunt voor Roald Dahl werd teruggetrokken – was te kritisch op Joden

Roald Dahl signeert boeken in de Kinderboekenwinkel in Amsterdam; lange rij wachtenden buiten (12 oktober 1988). Bron: Wikimedia. Auteur: Rob Bogaerts / Anefo

Plannen voor een jubileummunt voor de beroemde schrijver Roald Dahl werden op de plank gelegd omdat hij zich kritisch uitsprak over de joodse macht.

Het plan in 2014 van de muntproducent Royal Mint om hulde te brengen aan de Britse schrijver Roald Dahl, bekend om zijn populaire kinderboeken, werd geannuleerd nadat men ontdekte dat de auteur antisemitische opvattingen had.

Volgens documenten die de Britse krant The Guardian heeft geraadpleegd, werd het voorstel om een jubileummunt te produceren ter gelegenheid van de honderdjarige verjaardag van Dahl verworpen omdat hij “niet als schrijver van een zeer goede naam wordt beschouwd”. De reden hiervoor moet een reeks politiek incorrecte uitspraken zijn geweest die de auteur in de jaren ’80 en ’90 aan de Britse pers had gedaan, waarbij hij de joodse staat Israël en de joodse macht in het algemeen bekritiseerde.

In 1983, toen Dahl de invasie van Israël in Libanon het jaar daarvoor bekritiseerde, zou hij tegen de krant New Statesmen hebben gezegd:

– Er zit een eigenschap in het Joodse karakter die vijandigheid uitlok, misschien is het een soort gebrek aan generositeit tegenover niet-joodse mensen. Ik bedoel, er is altijd een reden waarom er ergens iets anti-iets opduikt: zelfs een schoft zoals Adolf Hitler had niet zonder reden de pik op hen.

In een ander interview, slechts een maand voor zijn dood in 1990, beschreef hij zichzelf als “antisemitistisch” en wees hij op de joodse dominantie van de media,

– Het begon in 1982 toen de Israëliërs Libanon binnenvielen. Ze doodden 22.000 burgers toen ze Beiroet bombardeerden. Het werd in de kranten het zwijgen opgelegd, omdat deze voornamelijk in handen zijn van Joden. Ik ben absoluut anti-Israël en ik ben antisemitisch geworden, net zoals een joods persoon in een land als Engeland een groot voorstander van zionisme wordt. Ik denk dat ze beide kanten moeten zien. Het is het ouwe liedje: We weten het allemaal over Joden en al het andere. Er is nergens een niet-joodse krantenuitgever, ze controleren de media – iets wat heel slim van hen is – daarom moet de Amerikaanse president al het mogelijke aan Israël verkopen.

Bron:

Royal Mint rejected Roald Dahl coin over antisemitic views

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s