Nieuw

Bulgarije is het zesde EU-land dat het VN-migratiepact niet tekent

Bulgarije is het zesde EU-land geworden, na Hongarije, Oostenrijk, Polen, de Tsjechische Republiek en Kroatië, om aan te geven dat het het wereldwijde migratiepact niet zal ondertekenen tijdens een ceremonie in Marokko in december.

Het Global Compact voor veilige, ordelijke en regelmatige migratie werd in juli goedgekeurd door alle 193 VN-lidstaten, met uitzondering van de Verenigde Staten, die zich vorig jaar hadden teruggetrokken.

De rechtse regering van Hongarije, onder leiding van premier Viktor Orbán, een hardnekkig immigratiebeleid, zei dat zij het slotdocument in Marrakech niet zal ondertekenen.

Polen, dat ook in botsing is gekomen met Brussel door zich te verzetten tegen nationale quota’s voor asielzoekers, overweegt dezelfde stap.

De Tsjechische Republiek was de volgende om aan te kondigen dat het zich uit de overeenkomst terugtrekt.

In de tussentijd werd gemeld dat de Kroatische president Kolinda Grabar-Kitarović had aangekondigd dat zij “het Marrakech-akkoord” niet zou ondertekenen, terwijl de regering nog steeds bereidwillig lijkt.

Bulgarije werd de volgende in de rij, omdat het duidelijk maakte dat het het pact niet zou ondertekenen, in een poging om de protesten in eigen land tot bedaren te brengen. Tsvetan Tsvetanov, de leider van de regerende GERB-partij in het parlement van het land, bracht het nieuws op maandag (12 november).

Bron:

Six EU countries – and counting – back out from the global migration pact

Ook in België is inmiddels twijfel gerezen, en in Duitsland komt de discussie op gang.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Bulgarije is het zesde EU-land dat het VN-migratiepact niet tekent

 1. Dat gaat goed blij mee het is de buffer die we hard nodig hebben.
  Nu het zuiden nog dicht timmeren .

  Like

 2. de Nederlandse regering zal w.s. als enige land overblijven om het VN-migratiepact te tekenen. Zij zijn al sinds jaren het lievelingetje van de machtselite in Brussel, die dezelfde doelen nastreeft als die van de VN: de algehele ondergang van de westerse beschaving.

  De VN bestaat vnl. uit islamitische landen . . .

  Like

 3. Arnold Schipper // november 14, 2018 om 08:40 //

  Wij moeten ons orgarniseren als volk en opstaan tegen DEZE regering.

  Like

 4. ‘Het kan niet genoeg benadrukt worden dat deze overeenkomst niet gaat over vluchtelingen die vervolging ontvluchten, of hun recht op bescherming onder internationaal recht. In plaats daarvan propageert de overeenkomst het radicale idee dat migratie – om welke reden dan ook – iets is dat gepromoot, vergemakkelijkt en beschermd moet worden. Bijna alle VN-lidstaten, met uitzondering van de Verenigde Staten, Oostenrijk, Australië, Kroatië, Hongarije en mogelijk ook Tsjechië en Polen, zullen naar verwachting tekenen.

  De overeenkomst is verdeeld in 23 doelstellingen waaraan de ondertekenende partijen blijkbaar willen werken. Doelstelling nummer drie, bijvoorbeeld, voorziet in de promotie en het mogelijk maken van migratie door middel van een aantal middelen. Ondertekenende staten verbinden zich ertoe om:

  “Een gecentraliseerde en openbaar toegankelijke nationale website op te zetten met informatie over reguliere migratieopties specifiek voor een land, zoals immigratiewetten en -beleid, visumvereisten, aanvraagformaliteiten, vergoedingen en conversiecriteria, vereisten voor arbeidsvergunningen en professionele kwalificaties, beoordeling van referenties en equivalenties, opleidings- en studiemogelijkheden, en kosten voor levensonderhoud, om migranten zodoende geïnformeerd tot een beslissing te kunnen laten komen.”

  Staten moeten dus niet alleen hun grenzen openstellen voor de migranten van de wereld, maar moeten hen ook helpen hun toekomstige land te kiezen door uitgebreide informatie te verstrekken over elk land waarin zij zich willen vestigen.

  Zodra migranten zijn aangekomen op de door hen gekozen bestemming, verbinden de ondertekenende landen zich ertoe:

  “Geef nieuw aangekomen migranten gerichte, kind- en genderspecifieke, toegankelijke en uitgebreide informatie, juridische richtlijnen over hun rechten en plichten, inclusief over de naleving van nationale en lokale wetgeving, het verkrijgen van werk- en verblijfsvergunningen, statusaanpassingen, registratie bij autoriteiten, toegang tot de rechter om klachten in te dienen over schendingen van rechten, evenals toegang tot basisdiensten.”

  Migranten zijn, klaarblijkelijk, burgers van een nieuwe wereld, waarin alle landen bijstand moeten bieden aan iedereen die er om welke reden dan ook voor heeft gekozen om te reizen en er te verhuizen. Grenzen kunnen in theorie bestaan, maar de VN – die bijna alle regeringen van de wereld omvat – werkt er hard aan om ze in de praktijk te laten verdwijnen.

  Migranten moeten volgens de overeenkomst ook “bevoegd zijn om volledige inclusie en sociale samenhang te realiseren” in hun nieuwe landen (doelstelling 16). Dit betekent onder andere dat landen:

  “Wederzijds respect dienen te bevorderen voor de culturen, tradities en gewoonten van gemeenschappen van bestemming en van migranten door het uitwisselen en implementeren van optimale methodes over integratiebeleid, programma’s en activiteiten, inclusief manieren om acceptatie van diversiteit, sociale cohesie en inclusie te bevorderen.”

  Alle culturen zijn gelijk en moeten aldus gerespecteerd worden. Vermoedelijk betekent dit dat bijvoorbeeld de traditie van vrouwelijke genitale verminking, die bijna alle Somalische vrouwen in Somalië ondergaan, in Londen en Parijs moet worden erkend met “wederzijds respect” op dezelfde manier als in Mogadishu.

  De overeenkomst gaat verder met een opsomming van de taken die staten moeten initiëren om migranten te huisvesten. “Nationale beleidsdoelstellingen met betrekking tot het opnemen van migranten in samenlevingen, waaronder integratie op de arbeidsmarkt, gezinshereniging, onderwijs, non-discriminatie en gezondheid” moeten worden ontwikkeld. Bovendien moet het gastland “de toegang tot waardig werk en loondienst waarvoor zij het meest gekwalificeerd zijn vergemakkelijken, in overeenstemming met de lokale en nationale eisen van de arbeidsmarkt en het aanbod van vaardigheden.”

  Om dit doel te realiseren, verbinden de ondertekenende staten zich er allereerst toe om:

  “Onafhankelijke, objectieve en kwaliteitsvolle verslaggeving door mediakanalen te bevorderen, inclusief informatie op het internet, onder meer door mediaprofessionals te sensibiliseren en op te leiden in kwesties en terminologie gerelateerd aan migratie, te investeren in ethische normen m.b.t. verslaggeving en reclame, en de toewijzing van publieke financiering of materiële ondersteuning te stoppen naar media die systematisch intolerantie, xenofobie, racisme en andere vormen van discriminatie van migranten versterken, met volledige eerbiediging van de vrijheid van de media.” (Doelstelling 17)

  Dit is Orwell in het kwadraat. Vrijwel alle VN-lidstaten zullen een overeenkomst ondertekenen die stelt dat media die het niet eens zijn met overheidsbeleid niet in aanmerking komen voor publieke financiering? Bovendien beweert de overeenkomst, bizar genoeg, dat dit in overeenkomst is “met volledige eerbiediging van de vrijheid van de media”, alsof iemand dát zal geloven.

  Ten tweede verbinden de ondertekenende staten zich ertoe om:

  “… alle vormen van discriminatie te elimineren, en de uitingen, daden en manifestaties van racisme, rassendiscriminatie, geweld, xenofobie en daarmee samenhangende onverdraagzaamheid tegen alle migranten in overeenstemming met de internationale mensenrechtenwetgeving te veroordelen en bestrijden.” (Doelstelling 17)

  De overeenkomst biedt gemakshalve geen definities van wat in deze context “racisme” of “xenofobie” is. Wat is bijvoorbeeld ‘daarmee samenhangende onverdraagzaamheid’? Is kritiek op het migratiebeleid van de VN bijvoorbeeld ‘intolerantie’? ..’

  Judith Bergman, een columnist, jurist en politiek analist, is een Onderscheiden Senior Onderzoeker bij Gatestone Institute.

  Een uitgebreide greep uit het artikel, doch niet compleet.
  Direct naar het volledige artikel: https://nl.gatestoneinstitute.org/13298/vn-migratie-mensenrecht

  Like

 5. ‘Vanaf 2011 zijn er 193 Lidstaten van de Verenigde Naties. In principe kunnen er alleen SOEVEREINE STATEN (!!!) lid worden en dit is tegenwoordig het geval. Vier van de oorspronkelijke lidstaten waren echter niet onafhankelijk bij de oprichting van de VN (te weten India, de Filipijnen, Wit-Rusland en Oekraïne). Aan de andere kant kunnen staten alleen toegelaten worden bij goedkeuring door de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering, hierdoor zijn sommige gebieden die volgens de Montevideo-conventie soeverein zijn geen lidstaat door het missen van erkenning of oppositie van bepaalde leden.

  Huidige leden (met ingangsdata):
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lidstaten_van_de_Verenigde_Naties

  Like

 6. How Powerful Is The Organization Of Islamic Cooperation?

  Full text of the Cairo Declaration of Human Rights in Islam
  https://www.fmreview.org/sites/fmr/files/FMRdownloads/en/FMRpdfs/Human-Rights/cairo.pdf

  Dat PDF is, ook hier, het beste achterstevoren te lezen..

  Like

 7. Minder dan twee minuutjes luisteren is voldoende. ‘Jewish crime’ volgens Amin al-Hoesseini, 1669, mufti van Jeruzalem, was de onmiddellijke reden om ‘The Organization Of Islamic Cooperation’ op te richten..

  Organisation of Islamic Cooperation | Wikipedia audio article

  Like

 8. Die 6 moet natuurlijk een 9 zijn.
  1969.

  Like

 9. ‘Forced Migration Review (FMR) is the most widely read publication on forced migration – available in English, French, Spanish and Arabic, and free of charge in print and online. It is published by the Refugee Studies Centre in the Oxford Department of International Development, University of Oxford. Through FMR, authors from around the world analyse the causes and impacts of displacement; debate policies and programmes; share research findings; reflect the lived experience of displacement; and present examples of good practice and recommendations for policy and action.’

  https://www.fmreview.org/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s