Nieuw

Franse overheid onderneemt buitengewone stappen om Counter-Semitische website te sluiten

De website democratieparticipative.biz is een Franstalige website die de stijl van de Daily Stormer imiteert, zowel wat betreft onderwerp, humor, visuele presentatie en overvloedig gebruik van “transgressieve” taal.

Gedreven door joodse organisaties zoals de CRIF, heeft de regering van Macron (door zijn critici Micron genaamd) buitengewone stappen gezet om de toegang tot de website te beëindigen. Omdat de site in de VS is geregistreerd en de Franse autoriteiten niet kunnen achterhalen wie erachter zit (om hen te vervolgen wegens foute toespraak), proberen ze nu internetproviders te dwingen om de toegang van hun gebruikers tot de site af te sluiten.

Op donderdag kwamen negen internetproviders, waaronder de belangrijkste (Orange, SFR, Free en Bouygues Telecom), en in het bijzonder een vijftiental advocaten die antiracistische organisaties vertegenwoordigen, bijeen bij het Hof van Justitie in Parijs voor deze noodprocedures.

Centraal in de discussies: de extreem-rechtse site “Démocratie participative” (Participatieve Democratie), die het onderwerp is van verschillende onderzoeken, met name in Parijs en Grenoble. “Op deze site hebben ze het over niets dan kikes, yids, negers of faggots”, aldus een van de aanklagers tijdens de hoorzitting.

Onder verwijzing naar het “nieuwe karakter” van zijn aanpak, vroeg de officier van justitie aan de rechters om de ” duidelijk onwettige problemen” die volgens hem door de site worden veroorzaakt, te erkennen en de internetproviders te gelasten om de toegang tot de site op hun kosten binnen twee weken te blokkeren.

“Dit is geen actie tegen internetproviders en we hadden liever voor een strafrechtbank gestaan”, benadrukte de magistraat.

“Maar we hebben geen andere keuze dan in kort geding te handelen,” voegde ze eraan toe, waarbij ze uitlegt dat de onderzoeken naar de site die zijn uitgevoerd nog niet in staat zijn geweest om de auteurs of hosts te identificeren.

Deze laatsten lieten weten dat ze zich aan de beslissing van de rechters zouden houden als ze de site zouden laten blokkeren. “Al meer dan 20 jaar lang voldoen telecommunicatie-exploitanten aan rechterlijke uitspraken”, aldus de advocaat van Free.

Démocratie participatief”, dat in 2016 verscheen, bevat geen wettelijke mededeling. De domeinnaam is geregistreerd in de VS, waardoor het zich kan verschuilen achter de First Amendment van de Amerikaanse grondwet – en de eigenaar heeft zijn identiteit verborgen gehouden door middel van een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort diensten.

“Het is zeer waarschijnlijk dat deze site het werk is van Boris Le Lay”,zei (((Mr. Patrick Klugman))), de advocaat van SOS Racisme, tijdens de hoorzitting.

Boris Le Lay is een ultranationalistische Bretonse blogger die meerdere malen tot harde gevangenisstraf is veroordeeld, met name voor zijn racistische standpunten, maar die in het buitenland woont, waarschijnlijk in Japan, een land waarmee Frankrijk geen uitleveringsverdrag heeft.

“Deze hoorzitting is een eerste en we zijn ons er allemaal van bewust dat het een stap in dit proces van regulering voor dit lastige internet zal zijn”, benadrukte ((((Richard Malka)), advocaat voor ((((Aurélien Enthoven))), de zoon van (((Raphaël Enthoven))) en (((Carla Bruni))), die beledigd werd door de site toen hij 16 jaar oud was [nadat hij een video tegen “racisme” had gepubliceerd].

Een andere persoon aangevallen door de site, (((Marc Knobel))), opleidingsdirecteur bij de Conseil représentatif des institutions juives de France (Crif) [Representatieve Raad van de Joodse instellingen van Frankrijk]. “Ik zou nooit hebben geloofd dat iemand een gele ster op mijn portret zou durven zetten”, getuigde hij met een bevende stem, zwaaiend met de gele ster die zijn eigen vader tijdens de Tweede Wereldoorlog had moeten dragen.

Bron:

Le parquet de Paris réclame aux opérateurs télécoms de bloquer l’accès d’un site extrémiste

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (526 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

2 Comments on Franse overheid onderneemt buitengewone stappen om Counter-Semitische website te sluiten

  1. Ze zijn weer eens gekwetst.

    Like

  2. tim pietersen // november 12, 2018 om 13:36 //

    #charliehebdo???

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s