Nieuw

Europa zal blank zijn”: Poolse leiders sanctioneren massale extreem-rechtse mars in Warschau (Video)

Regeringsfunctionarissen hebben afgesproken om samen met extreemrechtse organisaties een gezamenlijke mars te houden om de onafhankelijkheidsdag in Polen te herdenken, waarbij bezorgdheid wordt geuit dat de regerende partij Wet en Rechtvaardigheid fascistische standpunten legitimeert.

Sinds 2009 is de viering van de Poolse Onafhankelijkheidsdag een verzamelpunt geworden voor extreem-rechtse organisaties uit heel Europa, waarvan sommige zichzelf openlijk als fascisten of nazi’s beschrijven. Dit jaar is het honderdjarig bestaan van de onafhankelijkheid van het land gevierd, een gebeurtenis die naar verwachting een enorme menigte zal trekken.

Vorig jaar trok de mars 60.000 mensen aan, waarmee het de grootste extreemrechtse bijeenkomst ter wereld was. Het evenement omvatte expliciet blanke suprematiesymbolen en spandoeken met slogans als “Europa Blank” en “Vluchtelingen er uit!” De manifestatie werd aangehaald in een resolutie van het Europees Parlement die de lidstaten aanmoedigde om extreem-rechtse groepen aan te pakken, maar de leiders van Polen lijken andere plannen te hebben.

De burgemeester van Warschau heeft op het laatste moment een poging gedaan om de mars te verbieden, maar een rechtbank heeft zijn besluit ongedaan gemaakt en het evenement doorgang laten vinden – ondanks het feit dat maandenlange onderhandelingen niet hadden geleid tot overeenstemming over de belangrijkste argumenten tussen de staat en de vertegenwoordigers van de rally.

De laatste onderhandelingen vonden laat op vrijdagavond plaats. De demonstranten werden vertegenwoordigd door Robert Bakiewicz van het Nationaal Radicaal Kamp, een antisemitische groepering die zijn wortels vindt in een organisatie uit de jaren dertig van de vorige eeuw, gebaseerd op de principes van het Italiaanse fascisme.

De Poolse leiding keerde niet alleen terug op haar eerdere standpunt dat de mars alleen kon plaatsvinden als er geen spandoeken werden getoond, maar nu stemden zowel de president als de premier ermee in om daadwerkelijk deel te nemen aan de mars.

Bron:

‘Europe will be white’: Polish leaders sanction massive far-right march in Warsaw (WATCH LIVE)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9565 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Europa zal blank zijn”: Poolse leiders sanctioneren massale extreem-rechtse mars in Warschau (Video)

  1. antiislamnu // november 11, 2018 om 21:57 //

    En waarom niet niks mis met blanken ik ben voor

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s