Nieuw

Erkenbrand gedenkt: de Wereldoorlog, deel 28/07/1914-11/11/1918

100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog

Dolkstootlegende, handelsboycot, internationaal bolshewisme, Amerikaanse inmenging: Wat waren de ware redenen voor het einde van deze gruwelijke broederstrijd?

Vrijwel iedereen weet dat de Eerste Wereldoorlog tot een einde kwam toen Duitsland capituleerde op 11 november 1918, nu precies honderd jaar geleden. Weinigen weten echter, dat het Rijk aan het begin van hetzelfde jaar heel dicht bij de overwinning in deze ‘Grote Oorlog’ was gekomen. Uiteindelijk lieten ze de overwinning enkele maanden later uit hun vingers glippen. De beslissende factoren hierbij waren de inmenging van de VS in weerwil van de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking, en de handelsblokkade door Groot-Brittannië. Hieronder wordt dieper ingegaan op diverse ontwikkelingen die van invloed zijn geweest op het einde van de oorlog: De offensieven van 1918, de politieke besluitvorming rond de inmenging in de VS, de Duitse binnenlandse politieke ontwikkelingen en de handelsblokkade.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9565 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Erkenbrand gedenkt: de Wereldoorlog, deel 28/07/1914-11/11/1918

  1. Er waren weer 70 hypocriete wereldleiders aanwezig. Schijnheilig een krans leggen. Wie zijn er in eerste instantie met de eerste wereldoorlog begonnen en latere oorlogen. Juist regeringsleiders. Dus pleur op met dat hypocriete zooitje. Alles voor het groot kapitaal en ego’s.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s