Nieuw

De Zweedse vrouwen op de nieuwe feministische staatsinstelling voelen zich slecht en pesten elkaar

Het Gendergelijkheidsbureau neemt deel aan de Prideparade © JäMy

Het nieuwe Zweedse statelijke Gendergelijkheidsbureau heeft een leiderschap dat voor honderd procent uit vrouwen bestaat. Tien maanden na de start waarschuwt een intern rapport nu dat de werkomgeving zo slecht is dat 70 procent van de werkneemsters zich al zo beroerd voelt dat ze het risico lopen op een slechte gezondheid, meldt Ekot.

Een intern onderzoeksrapport, dat Ekot in handen heeft gekregen, toont ook aan dat een meerderheid van de medewerkster van het Gendergelijkheidsbureau lijdt aan slaapproblemen en “risicomoeheid”.

De door vrouwen gedomineerde werkplek wordt onder andere gekenmerkt door pesten en intimidatie, zo blijkt uit het onderzoek.

– Het is duidelijk dat dit iets is dat ik zeer serieus neem. Samen moeten we nu kijken hoe we verder gaan, en dat hebben we samen met de vakbond en de beschermingsombudsman gedaan, zegt Lena Ag, directrice van de overheidsinstelling, aan Ekot.

De instelling, die de jongste in Zweden is, werd pas in januari van dit jaar ingewijd en is toegewijd aan het toekennen van bijdragen aan feministische projecten. Zo heeft bijvoorbeeld de organisatie “MENS – Forum voor menstruatie” 50.000 euro belastinggeld gekregen voor “menstruatie- certificering voor werkplaatsen” en “het breken van het menstruatie-taboe in het beroepsleven”.

Het managementteam van de gendergelijkheidsautoriteit bestaat uit zes personen – allemaal vrouwen.

Bron:

Kvinnorna på nya feministmyndigheten mår dåligt och mobbar varandra

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De Zweedse vrouwen op de nieuwe feministische staatsinstelling voelen zich slecht en pesten elkaar

 1. Er is een tijd geweest dat ik daadwerkelijk dacht dat wanneer vrouwen het voor het zeggen zouden hebben de wereld een betere plaats zou zijn maar dat idee is verdwenen als sneeuw voor de zon, helaas.

  Liked by 1 persoon

 2. Ja zo zitten de meesten van hen psychisch in elkaar, niets is zó erg als een stel boze wieven samengeschoold.

  Liked by 1 persoon

 3. Ben erg benieuwd welke beroepen dat wel niet mogen zijn anno 2019 met alle moderne middelen dat zelfs de beroepshoeren doorwerken en de circus acrobate ook gewoon doorgaat net als de turnsters.
  En taboe nog wel….dat ligt al zo ver achter ons , heb dus het vermoeden dat het om religie gebonden taboe’s (onrein) gaat vandaar dat belastingsgeld voor menstruatie gecertificeerde werkplekken .
  nou dat zijn er zover ik weet twee die het zo bont maken dat een vrouw de helft van haar leven onrein is niet mag werken bidden eten bereiden geen sex : Islam en Jodendom.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s