Nieuw

Onderzoek: 8% van de Duitsers zou de dictatuur goedkeuren, terwijl nog meer een ‘straffe hand’ leider zou verwelkomen

Onder bepaalde “omstandigheden” gaat 8 procent van de Duitsers akkoord met een dictatuur als regeringsvorm, terwijl nog meer een leider verwelkomt die Duitsland met een ‘straffe hand’ gaat regeren, zo blijkt uit een onderzoek.

Hoewel de meerderheid van het land zeker geen nostalgische gevoelens heeft over dergelijke vormen van bestuur, suggereert een nieuwe studie dat sommigen niet tegen het idee zijn. In een rapport dat in samenwerking met twee grote denktanks werd opgesteld, werd vastgesteld dat maar liefst 7,9 procent van de Duitsers gelooft dat dictatuur “onder bepaalde omstandigheden” de nationale belangen beter dan iets anders zou dienen. Ongeveer 18,6 procent werd beschreven als latente voorstanders van het idee.

Dictatorschap komt in principe met een van persoonlijkheidscultus, en dit is waar elf procent van de respondenten zei dat er een leider zou moeten zijn “die Duitsland voor het welzijn van allen met een straffe hand regeert”.

De enquête laat een lichtelijk vergelijkbare verhouding zien in vragen die gericht zijn op andere gevoeligheden uit het verleden van het land. Zo’n acht procent zei: “Het nazisme had zijn eigen positieve kanten”, terwijl iets meer mensen het erover eens waren dat Hitler “een groot staatsman” had kunnen worden als hij de Holocaust niet had ontketend.

Antisemitisme, een belangrijk onderdeel van het nazi-raciale beleid, bestaat nog steeds in Duitsland, waarbij één op de tien mensen zegt dat ze het gevoel hebben dat Joden nog steeds “te veel invloed hebben, zelfs vandaag de dag”.

– Ons huidige onderzoek toont heel duidelijk aan dat vreemdelingenhaat in het hele land steeds vaker voorkomt, Bovendien is er een toenemend aantal mensen bereid om politieke tegenstanders aan te pakken, waarschuwde de wetenschapper.

Toch wijst een aanzienlijk deel van de Duitse bevolking het autoritaire regime af en staat voor democratie.

– We kunnen zeggen dat 30 procent van de bevolking een uitgesproken democratische houding heeft, aldus Decker.

RT’s Peter Oliver probeerde ook inzicht te krijgen in de Duitse harten en geesten door de mensen in Berlijn te vragen hun mening te geven.

– Dit is ons verleden, het mag niet onze toekomst worden, zegt een dame.

– Het verbaast het me niet, omdat ik mensen zie die deze meningen steunen, zegt een man tegen RT.

De reden zou kunnen zijn verborgen in de de vluchtelingscrisis van 2015, zoals sommigen beweren.

In die tijd kwamen meer dan een miljoen migranten Duitsland binnen, met ongerustheid over de kwestie vloeide de steun voor bondskanselier Angela Merkel weg. Het stuwde ook de populariteit voor de rechtse Alternative für Deutschland (AfD) omhoog. Ondanks het feit dat het een zeer jonge politieke kracht is, heeft deze laatste nu zitting in alle 16 Duitse deelstaten en in het federale parlement (Bundestag).

Bron:

8% of Germans would approve dictatorship, while even more welcome ‘strong-arm’ leader – study

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Onderzoek: 8% van de Duitsers zou de dictatuur goedkeuren, terwijl nog meer een ‘straffe hand’ leider zou verwelkomen

 1. Von Puffelen // november 10, 2018 om 13:47 //

  Ze/we zitten al ongeveer 2000 jaar in een dictatuur alleen heeft geen hond het door.

  Like

 2. verplichte apk keuring, verplichte zorgverzekering en dat stomme eigen verplichte risico, we zijn mensen en geen auto s, je hele uitgaven wordt gecontroleerd in bepaalde gevallen, verplichte ID kaart hebben enz
  ik word doodziek van al die regels, ook wegenbelasting ik betaalde per jaar en later hebben ze in Den Haag hier een stokje voor gestoken dat je nog maar 1 keer in het kwartaal kan betalen, waarom wat was er mis met 1 x per jaar betalen?

  Like

 3. UN Migration Pact Starts Collapsing | Countries Pull Out | USA & Hungary Lead

  Like

 4. Yvonne, had het pas nog aan de stok met een ouwe hippie mongool die vond dat nederland helemaal top was qua vrijheid( hij had daar schijnbaar gewoond). Hij vond het niet leuk toen ik min of meer dezelfde argumenten aanhaalde.

  Like

 5. Bedankt skeeter, ik moet december APK ik rij amper 2000 km per jaar,januari moet ik mijn rijbewijs verlengen mijn ID kaart is al lang verlopen
  Ik vind dat je geleefd wordt
  Woon je niet in Nederland dat je schrijft hij had daar schijnbaar gewoond?
  Nog kleinigheid hoe we met elkaar omgaan, ik stopte gisteren voor een Hollands koppel eind 60 ik stond netjes stil voor het zebrapad gaat die vrouw tekeer tegen me ??? Ze stonden nog op de stoep toen ik stopte
  Wat mankeren mensen tegenwoordig?

  Like

 6. Maak je land zo onherkenbaar en crimineel mogelijk en dan vragen de burgers vanzelf om een straffere hand…
  Zo legaliseer je dictatuur.
  Onder een schijnbaar democratische paraplu.
  Wat u vraagt dat komt u toe.
  Vervolgens treed de straffere hand op tegen klagers en vragers .

  Like

 7. De meeste mensen kiezen liever voor een zekere mate van Orde en Veiligheid dan voor een totale chaos en het recht van de sterkste. In de huidige situatie dus liever een verlichte dictator aan het bewind dan een z.g. goedmens die verantwoordelijk is voor de open grenzen-politiek die op de langere termijn onvermijdelijk afstevent op een bloedige burgeroorlog.

  Adolf Hitler was een gewiekste politicus met een groot redenaarstalent en wist precies met welke doeltreffende argumenten hij het Duitse volk achter zich moest krijgen. Maar hij had nooit de macht kunnen grijpen zonder de financiële steun van bepaalde bankiers (tegenwoordig filantropen genoemd) en diverse grootindustriëlen.

  Maar het meest heeft meegespeeld bij de machtsovername in 1933 de massale werkeloosheid volgend op de financiële crisis van 1929 met wereldwijde gevolgen. Alleen als de z.g. zwijgende meerderheid van de bevolking wordt getroffen in zijn portemonnee (dus een nieuwe crisis) en er dagelijks demonstraties en grootschalige rellen plaatsvinden als uiting van een breed gedragen maatschappelijke onrust vindt er pas een definitieve omslag plaats.

  De heersende politieke elite kan dan in één klap worden weggevaagd als gevolg van een revolutie, een militaire staatsgreep of een verpletterende nederlaag via de stembus. De laatste optie heeft nog steeds onze voorkeur, maar de tijd dringt.
  Een leider of een staatsman met voldoende charisma en met het juiste gevoel voor de realiteit zou dan de opvolger moeten zijn voor Angela Merkel die haar volk in het ongeluk heeft gestort en voor onoverbrugbare tegenstellingen heeft gezorgd binnen de huidige EU.

  Een type dus zoals Viktor Orbán, Donald Trump en Salvini met als leuze: ‘De Nationale Identiteit is de Ziel van Europa.’

  Het Duitse volk heeft de periodes van de Wiedergutmachung en het Wirtschafstwunder voorgoed afgesloten en het is nu hoog tijd om het ”Wir Schaffen Das” fenomeen ook te beëindigen en over te gaan tot het repatriëren van uitgeprocedeerde asielzoekers en migranten met een strafblad na het intrekken van het voorlopige verblijfsdocument.

  Hierdoor aangemoedigd volgen de andere EU-lidstaten vanzelf en is Europa gered van de totale ondergang.

  Het alternatief is een multiculturele lappendeken met tegenovergestelde belangen op het gebied van religie, exotische extremiteiten, criminaliteit en andere agenda’s zoals het humaan opvangen van iedere economische vluchteling vanwaar ook in deze zwaar overbevolkte wereld.

  Beslissende keerpunten in de wereldgeschiedenis vinden meestal plaats na onvoorziene incidenten, dus nog enig geduld s.v.p.

  Like

 8. Nooit weer een holocaust! Maar Europa kan niet de hele wereld op zijn nek nemen,waar het wel mee bezig is.
  Je moet er eerst voor de huidige bevolking zijn.

  Like

 9. @Horatius, een zeer interessante beschouwing. Van een ‘verlichte dictator’ had ikzelf nog niet gehoord of gelezen, dus ben daar even op gaan speuren om erachter te komen dat het item ‘We hebben een dictator nodig’ ook in België ‘hot’ is.

  Een ‘verlichte dictator’ die met strenge hand ervoor zorgt dat onze wetten worden nageleefd in plaats van dat ze onderhevig is aan allerlei vormen van corruptie; verstrengelde belangen etc., en vanwege allerhande soevereiniteit ondermijnende ‘akkoordjes’ wordt verkracht en vervormd tot wanstaltige proporties; losgerukt van inheemse humanitaire grondwettelijke, controleerbare en gecontroleerde kaders en die dictatuur waarmee we heden ten dage te maken hebben, is een overweging.

  Voor wie er zin in heeft
  België praat:

  https://radio1.be/de-roep-om-een-sterke-leider (meerdere sprekers, o.a. Jesse Segers, professor leiderschap; Historicus Bruno De Wever; Theatermaker Mokhallad Rasem; Journalist Peter Verlinden)
  en
  https://radio1.be/weet-je-wat-we-nodig-hebben-een-goeie-dictator (Chams Eddine Zaougoui)

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2018 om 14:57 //

  Horatius u haalt in uw verder prachtige reactie ook de Lega Nord leider Salvini aan die momenteel vice-premier is in Italië.
  Nou heeft de goede man natuurlijk een door ons toegejuichte mening over immigranten maar de andere kant is dat hij een economisch beleid voorstaat dat Italië linea recta naar een faillissement zal leiden.
  Italië is anders dan velen denken één van de economisch zwakke broeders binnen de EU en met Salvini zal dat alleen maar erger worden.

  Like

 11. @Greengo,

  Een verlichte dictator hoeft dus niet perse een wrede despoot te zijn zoals ‘Vadertje Stalin’ of een Adolf Hitler of een Pol Pot maar een strikte handhaver van de wetgeving die op democratische wijze tot stand is gekomen.

  Nu worden we geconfronteerd met een politiemacht die het consigne heeft gekregen tot iedere prijs een escalatie te voorkomen met Marokkanen en aanverwante etnische minderheden.
  Met als gevolg moslimenclaves waar de politie niet meer de wet kan handhaven uit vrees voor grootschalige rellen. In Nederland moet het ambulancepersoneel nu kogelwerende vesten gaan dragen om hun werk te kunnen doen in bepaalde wijken, en dat worden er steeds meer.

  Bij een functionerende rechtsstaat zou dit onmogelijk zijn via het streng toepassen van de wetgeving en mocht dit niet voldoende zijn dan moet vervolgens die wetgeving worden aangepast i.v.m. veranderde omstandigheden. B.v. de komst van duizenden economische vluchtelingen waarvan velen zijn uitgeprocedeerd maar weigeren ons land te verlaten.

  Waarom lopen er talloze radicale moslims vrij rond die op de radar staan van de diverse veiligheidsdiensten? Omdat de huidige wetgeving blijkbaar onvoldoende ruimte geeft om deze individuen preventief in hechtenis te nemen in interneringskampen.
  Ze daarna hun verblijfsdocumenten te ontnemen of hun paspoort en ze vervolgens als ongewenste vreemdeling uit te zetten naar het land van herkomst. De dubbele nationaliteit geeft hier uitstekend de gelegenheid voor.

  Dit gebeurt dus niet omdat wij worden geregeerd door een stelletje slapjanussen die het voortdurend hebben over de Mensenrechten en de Vluchtelingenverdragen.

  Een soort verlichte dictator zou die zeer gedateerde verdragen eenzijdig opzeggen en tot actie over gaan om zijn eigen bevolking in bescherming te nemen en zodoende de algehele veiligheid te waarborgen. Het Donald Trump-scenario dus.
  Liever een milde vorm van een politiestaat tot de grootste vluchtelingenproblematiek tot beheersbare proporties is teruggebracht dan een verweekte samenleving waar iedere terrorist wordt gekwalificeerd als een ‘verwarde man’ die z.g. getraumatiseerd tot zijn daden kwam.

  Een goeie dictator die orde op zaken stelt is nu hard nodig in tal van landen in West-Europa.
  Te beginnen in Duitsland, dan volgt zoals gezegd de rest vanzelf.

  Het alternatief is een Europees Islamitisch Kalifaat.
  Voor mij persoonlijk zou die keuze niet zo heel moeilijk zijn in deze uiterst cruciale periode in de geschiedenis van Europa.

  Like

 12. @Tijl Uylenspiegel,

  Wat betreft het economische beleid van Italië deel ik je zorgen, hoewel met name Frankrijk ook een stevige reputatie heeft over het niet nakomen van bindende afspraken over het begrotingstekort.

  Ik ben geen econoom, maar ik weet wel dat als Italië in een financiële crisis zou belanden die te vergelijken is met de crisis die Griekenland in het nabije verleden heeft getroffen die niet op te lossen zal zijn door wederom de geldpersen te laten draaien.
  Een faillissement van Italië zal een veel grotere impact hebben voor de gehele EU dan het Griekse drama, dat is zelfs voor een leek op dit gebied zoals ik overduidelijk.

  Een nieuwe bankencrisis zou dan het logische gevolg zijn met als grote vraag of de bestaande buffers daar tegen bestand zouden zijn. Een vraag waar alleen een doorgewinterde econoom een antwoord op zou kunnen geven.
  Maar die zullen (althans, dat is mijn inschatting) daar nooit in het openbaar een antwoord op geven. Een goed lopende economie is een kwestie van eigenlijk blind vertrouwen en is er maar de geringste twijfel dan volgt er een lichte paniek gevolgd door een totale paniek en vervolgens een run op de banken om contant geld op te nemen.
  Maar het zal zo’n vaart wel niet lopen: Brussel (Merkel dus) past wel bij in ruil voor een ruimhartig toelaten van wat nieuwe vluchtelingen en die herverdeling komt dan ook weer ter sprake, dus…

  Maar als Salvini zijn poot stijf houdt dan zijn de rapen gaar en volgt Italië noodgedwongen de weg van Engeland en dat zou het einde betekenen van de EU in zijn huidige vorm.

  Of dat een goede zaak zou zijn voor onze pensioenen en ons spaargeld is een vraag waar ik geen antwoord op weet, misschien maar goed ook.

  Er zijn dingen in het leven die je maar beter niet zou willen weten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s