Nieuw

Eerste bank van Zuid-Afrika volledig in handen van zwarten ingestort na interne plunderingen

© Sowetan (CC BY-SA 4.0)

VBS Mutual Bank, gehuldigd als de eerste Zuid-Afrikaanse bank die volledig in handen is van en beheerd wordt door zwarte Afrikanen, is na interne plundering volledig ingestort.

VBS Mutual Bank is de bank die als eerste Zuid-Afrikaanse bank volledig in handen is van en beheerd wordt door zwarte Afrikanen.

Nu is de bank ingestort nadat de eigenaars het geld hadden gestolen en de regering en lokale overheidsfunctionarissen hadden omgekocht om geld te storten in hun onderneming.

De misdaad is ontdekt door de Zuid-Afrikaanse reservebank (SARB).

Volgens een officieel rapport van de SARB hebben de Afrikaanse eigenaars van VBS “bijna twee miljard rand” (meer dan een 100 miljoen euro) verduisterd in wat de reservebank “één enkel crimineel project” noemt.

VBS werd in 2017 beursgenoteerd. Begin 2018 kreeg de bank te maken met wat door de mainstream media zogenaamde liquiditeitsproblemen werd genoemd. Daarom werd de bank in maart onder toezicht geplaatst.

Volgens het rapport is er tussen 15 maart 2015 en 17 juni 2018 1. 894.923.674 rand van de bank overgeheveld naar 53 personen, allemaal zwarten. Bankchef Tshifhiwa Matodzi heeft van het totale bedrag het equivalent van bijna 20 miljoen euro gestolen. Hij was het die, samen met zijn handlanger Robert Madzonga, de plundering  uitvoerde.

Brian Shivambu, de jongere broer van de anti-blanke politieke economische vrijheidsstrijder Floyd Shivambu, die om “rechtvaardigheidsredenen” strijd voor de inbeslagname van land en eigendommen van blanken zonder compensatie, ontving bijna een miljoen euro van het gestolen bankgeld.

SARB heeft aanbevolen dat de 53 zwarten die gestolen geld van de bank hebben ontvangen dit jaar worden vervolgd en aansprakelijk worden gesteld voor de economische toestand van de bank. Het gaat om de bankmanagers en hun medewerkers, managers, politici en hun familieleden en accountants die de frauduleuze financiële daden van de bank hebben goedgekeurd.

Naast de feitelijke plunderingen hebben VBS-medewerkers hun banksystemen gemanipuleerd om fictieve deposito’s te creëren ten gunste voor de grootste aandeelhouders van de bank, Vele Investments, hun talrijke gelieerde en aanverwante bedrijven, alsmede het tenietdoen van de schulden van Vele en haar vennoten voor in totaal honderden miljoenen rand.

“De overtreders en hun werknemers begonnen ‘massaal geld te spenderen ten koste van de VBS spaarders'”, aldus het rapport.

Het internationale accountantskantoor KPMG is partner van VBS-accountant Sipho Malaba en heeft ook geleden onder de georganiseerde misdaad van VBS. Malaba heeft de jaarrekening van de bank goedgekeurd en gerapporteerd aan de reservebank.

Volgens SARB zijn er geen vooruitzichten om de bank te redden.

“Er is nauwelijks iemand onder de verantwoordelijke medewerkers van de bank die op geen enkele manier niet medeplichtig is”, schrijft SARB in zijn rapport.

Bron:

South Africa: “First Black Bank” Collapses after Being Looted by Owners

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8187 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Eerste bank van Zuid-Afrika volledig in handen van zwarten ingestort na interne plunderingen

 1. zijn allemaal vakmensen, die wij zo brood nodig hebben.

  Liked by 2 people

 2. Zimbabwe 2.0.
  Ik zei het jaren geleden al.

  Liked by 2 people

 3. Verbaast iemand dit?

  Like

 4. @Feniks, nee hoor

  Like

 5. Henk der Niederlander // november 10, 2018 om 23:10 //

  Godverdomme wie had dit nou op voorhand kunnen bedenken.
  Whahahahaha.

  Like

 6. De Afrikaanse negers zullen daar uiteindelijk alles naar de kloten helpen, en dan massaal richting de (nog) gevulde vleeschpotten van europa komen.

  Liked by 2 people

 7. hahah hahah Wieroe en ik moesten hier hard om miaauawen zeg mauw mauw hahha fun zeg.

  Logisch joh een zwarte mensapen soort die 60.000 jaar evolutionaire achterstand heeft vanuit zuiver hard wetenschappelijk oogpunt kan je niet opeens lekker marcxistisch laten evolueren ok. Dit geldt ook voor de te kleingeschapen, vieszwarte hindoe aapjes uit India.

  bananen tellen kunnen ze goed maar euro’s beheren v nationaal belang is iets te moeilijk voor hun kleine hersenen. En die Rand was oorspronkelijk toch een sterke, blanke muntsoort met ruggengraat en stabiliteit. Die Rand zal binnen tien jaar waardelozer worden dan toilet papier in Haiti.

  en rara die credit balans pot van 100 miljoen euro komt zeker uit Brussel of VN.

  Like

 8. jochemjaarsma // november 11, 2018 om 01:48 //

  Negers zullen altijd een blanke leidende hand nodig blijven hebben, willen zij ergens succesvol in zijn. Is de realiteit.

  Liked by 1 persoon

 9. plunderen en stelen zit bij de kaffer in de genen. daar is maar 1 oplossing voor.

  Like

 10. Als je een pistool hebt kun je een bank beroven.
  Als je een bank hebt kun je iedereen beroven.
  😉

  Liked by 3 people

 11. Heel triest. Hoop dat ze enorm gestraft worden.

  Like

 12. tim pietersen // november 11, 2018 om 11:44 //

  whahahahahaha

  Like

 13. Negers zijn dol op plunderen ze zullen hunnen eigen handen en voeten verminken of zich volledig gek laten verklaren om te stelen het zit in hun genen. Blanke man doet ook mee lekker mixen.

  Like

 14. Gelukkig zijn het allemaal “zwarten”, stel je voor moesten het “blanken” geweest zijn !!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s