Nieuw

Duitse inlichtingenchef gewieberd – onthulde nepnieuws over “extreem-rechts” geweld

Bron: Wikimedia. Auteur: © Bundesministerium des Innern/Sandy Thieme

De Duitse inlichtingenchef Hans-Georg Maassen is nu gedwongen voortijdig met pensioen te gaan na het aanvechten van berichten in de media over zogenaamd rechts geweld en zijn veroordeling van de “radicale linkse” macht in de regeringscoalitie van Angela Merkel, schrijft onder andere Breitbart.

Tussen 1 augustus 2012 en 8 november 2018 stond Hans-Georg Maassen aan het hoofd van de Duitse nationale veiligheidsdienst.

Nu is hij echter vanwege een conflict met de regering gedwongen af te treden.

Het begon allemaal in verband met de grote protesten in Chemnitz in Oost-Duitsland eerder dit jaar, waar Duitsers tegen het doodsteken van een 35-jarige man door immigranten demonstreerden.

Duitse media beweerden toen dat er “rechtse heksenjachten” op immigranten in Chemnitz plaatsvonden. Maar volgens Maassen was dit niet waar. Het was nepnieuws, en hij is daar nog steeds stellig van overtuigd.

Er waren al berichten dat Angela Merkel vanwege de verklaring het hoofd van de inlichtingendienst zou laten afzetten.

Begin november werd een toespraak ontdekt waarin Hans-Georg Maassen verklaarde dat er “radicale linkse” krachten binnen de regering van Angela Merkel waren die hem probeerden te verdrijven.

Op 5 november zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dat hij geen vertrouwen had in Maassen en drong er bij president Frank-Walter Steinmeier op aan om hem vervroegd met pensioen te sturen.

In een afscheidsrede gaat Maassen tegen zijn belagers in. Hij wijst er onder meer op dat de strijd tegen “extreem rechts” geen valse berichten rechtvaardigt.

“Ik heb al veel Duitse mediamanipulatie en Russische desinformatie meegemaakt. Maar het feit dat politici en de media ‘heksenjachten’ uitvinden of in ieder geval ongecontroleerd deze desinformatie verspreiden, was voor mij een nieuwe dimensie van valse berichtgeving in Duitsland”, schrijft hij in de toespraak.

“In de week daarop heb ik de relevante parlementaire commissies duidelijk gemaakt dat een strijd tegen extreem-rechts het verzinnen van extreemrechtse misdrijven niet rechtvaardigt. De media en de groene en linkse politici, die zich nog steeds door mij betrapt voelen in hun valse berichtgeving, riepen toen op tot mijn aftreden”, gaat hij verder.

Bron:

Outgoing German Spy Chief Fired for Calling Social Democrats ‘Radical Left’, Security Policy ‘Naive’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Duitse inlichtingenchef gewieberd – onthulde nepnieuws over “extreem-rechts” geweld

 1. Seehofer kun je ook rekenen tot landverraders.

  Like

 2. Geen rechtse heksenjachten, maar wel gezond verstand, er is hoop voor Duitsland: YES !!! https://www.rt.com/news/443662-german-army-secret-extermist-network/

  Lijsten met verraders, nu wij nog ! Dit is de enige manier om democratien en grondwet te beschermen, een machtmet een reeel gewelds potentieel op de achtergrond om de bestaande terroriserende politici in het gareel te houden. De balans is weg uit de democratie, het is een meerpartijen dictatuur geworden.

  Day X, please….

  Like

 3. p.s. zou er nu eens ergens bij de politici geen lichtje moeten gaan branden datze heel erg verkeerd bezig zijn…die plank voor de kop hebben is een heel bos blijkbaar….

  Ons recht op leven en vrijheid word compleet overlopen en verkocht, oppositie en daarmee een groot deel van de bevolking uitgesloten van deelname aan besluitvorming en gemeenschappelijk geld gestolen door een deel van de politiek om hun eigen hobbiedieren mee te onderhouden en hun fok en omvolkings programma ten uitvoer te brengen.

  Mag ik me zwaar verraden voelen?

  Liked by 1 persoon

 4. tim pietersen // november 11, 2018 om 11:46 //

  #doxxlandverraders

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s