Nieuw

Tusk valt Orban aan: “Jij bent geen Christen-democraat” – Europese Volks Partij (EVP) zwaar verdeeld over Orban

archieffoto

De Hongaarse regeringspartij Fidesz en de premier Viktor Orban roepen nog steeds vragen op in de centrumrechtse politieke familie, de Europese Volkspartij (waar ook het CDA bij aangesloten is). Na het verslag van het Europees Parlement gesteund te hebben waarin werd aanbevolen artikel 7 van het EU-verdrag in werking te stellen en Hongarije te bestraffen met betrekking tot de rechtsstaat, staat de EVP nu onder druk om de partij uit te zetten.

De grootste EP-fractie heeft een noodresolutie aangenomen waarin wordt aangedrongen op respect voor de kernwaarden en vrijheden van de Europese Unie die momenteel worden bedreigd. Deze resolutie noemde Hongarije niet, maar veel ambtenaren hier in Helsinki zeiden dat dit een directe boodschap was aan de Hongaarse premier Viktor Orban, die hier ook aanwezig was.

“Laten we de eenheid van de Europese Volkspartij herstellen. Laten we nooit vertrouwen hebben in degenen die persoonlijke ambities bouwen op het verdelen van de EVP-familie met socialistische en liberale beschuldigingen. Laten we in het belang van de overwinning terugkeren naar onze spirituele wortels en laten we de renaissance van de christelijke democratie afkondigen”, aldus Orban op het congres.

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zei in zijn toespraak dat de waarden van de EU heilig zijn, ongeacht de partij waarvan de regeringsleider deel uitmaakt, terwijl de Europese Volkspartij Orban beschreef als het enfant terrible dat alle gezinnen hebben en het beter is om hem dichtbij te houden.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, lanceerde een veel vernietigender aanval op Orban, zonder hem te noemen.

“Als je tegen de rechtsstaat en een onafhankelijke rechterlijke macht bent, ben je geen christen-democraat. Als je niet van de vrije pers en de NGO’s houdt als je xenofobie, homofobie, nationalisme en antisemitisme tolereert, ben je geen christen-democraat”.

Volgens de regels van de EVP kan het fractievoorzitterschap overwegen om een partij uit te zetten op voorwaarde dat zeven leden uit vijf verschillende landen een stemming aanvragen.

Bron:

https://www.euronews.com/2018/11/08/you-are-not-a-christian-democrat-tusk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Tusk valt Orban aan: “Jij bent geen Christen-democraat” – Europese Volks Partij (EVP) zwaar verdeeld over Orban

 1. Hoelang zal deze Hongaarse volksheld zijn rug recht kunnen houden tegen de enorme druk van de Europese Unie??
  Lees hier de achtergrond van het gemene, politieke spel:
  https://www.levensreis.nl/index.php/2017/01/19/19-januari-2017/

  Like

 2. antiislamnu // november 9, 2018 om 23:46 //

  Het is precies anders om tusk en zijn smerige e.u honden horen niet thuis in Europa met hun vernietigd beleid wat in principe een genocide op de Europese bevolking is.
  Ik kom ieder jaar in Polen en hij wordt daar echt door iedereen uit gekotst velen zeggen daar dat hij niet veilig zal kunnen wonen in Polen hij wordt beschouwd als een landverrader.

  Like

 3. Poland Independence Day March BANNED

  Liked by 1 persoon

 4. Wanneer het ‘Gristen’-democraat zijn behelst dat het je streven dient te zijn om met behulp van een anti-democratisch lees; dictatoriaal gedrocht genaamd eu, Europa te vernietigen, mag het wellicht in het wereldje van de ‘Tuskjes’ raar zijn dat men dit soort ‘Gristen-democratisch’ volk aan alle kanten de oorlog verklaart en zal bestrijden,………… in de echte wereld echter niet meer dan gewoon !

  Hoe bedoel je “wereldvreemd”.

  Liked by 1 persoon

 5. Respect voor deze man ik hoop dat hij zijn rug recht houd .
  Tegen de maffia brussel

  Like

 6. I.M.Halasz // november 11, 2018 om 07:47 //

  Veel erder moest Orban op matje roepen,telang wordt maar geduld al die uitspraken in het land praat heel anders angst inspreken ,zelfde propaganda gaan de als in het komonistige tijd .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s