Nieuw

The Secret Society That Rules The World

“The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen machanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of.”[1] -Edward Bernays, nephew of Sigmund Freud and founding father of modern propaganda, 1928

Since the dawn of civilisation, kings, emperors and other men and women of wealth have wanted to rule the world, but none has succeeded. Every empire that arose on the blood of the people it subjected and enslaved – the ancient kingdoms of Egypt and Assyria, the successive Persian and Chinese empires, the Roman empire, the Islamic caliphates, the Ottoman empire, the various European colonial empires and even the communist regime of the Soviet Union – all eventually fell. Even the United States’ global primacy, a logic result of the end of the Cold War, is now being tested by re-emerging superpowers and increasing calls for a more multilateral world order. But these are all well-known attempts at establishing world supremacy. Since the rise of democracy, people – not tyrants – were suddenly said to be in charge. Therefore, if one wanted to obtain or maintain hegemony, one had to find a way to shape world order through hidden means while simultaneously convincing the people the gradual change was of their own making.

Freedom Outpost >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1135 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on The Secret Society That Rules The World

  1. Tja, daar word ik toch wel even stil van. What a mess. Ondanks dat dank voor dit artikel met (uitgeschreven) video. Zeker de moeite waard.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s