Nieuw

6 van de 10 Duitsers willen dat Merkel voortijdig vertrekt

Een meerderheid van de Duitsers is van mening dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel al begin volgend jaar, twee jaar voor het verstrijken van haar mandaat, ontslag moet nemen. Dit toont een nieuwe enquête, schrijft Newsweek.

Het is een onderzoek van het Insa instituut in opdracht van het Duitse dagblad Bild, waaruit blijkt dat een duidelijke meerderheid van de Duitsers van mening is dat kanselier Angela Merkel voortijdig moet aftreden.

62,2 procent wil dat ze begin volgend jaar aftreedt en haar werk overdraagt aan de persoon die de nieuwe leider van de christen-democratische CDU zal worden.

37,8 procent vindt dat ze moet blijven.

Vorige week kondigde Merkel aan dat ze in december zich niet zal opstellen als partijleider voor de CDU, die ze 18 jaar bestuurd heeft. Ze zei ook dat ze na 2021, wanneer haar mandaat officieel afloopt, niet meer opstelt als kanselier.

“Ik ben niet geboren als kanselier en ik ben dat nooit vergeten”, zei ze.

Volgens Newsweek, heeft de vroegere populaire leidster haar invloed verloren omdat zij tijdens de asieltsunami de deuren van Duitsland opende voor meer dan 1 miljoen derde wereld immigranten.

Bron:

MAJORITY OF GERMANS WANT CHANCELLOR MERKEL TO RESIGN BEFORE THE NEXT ELECTION

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on 6 van de 10 Duitsers willen dat Merkel voortijdig vertrekt

 1. Like en beoordelen verschijnen niet ?

  Like

 2. @zwartschakel // november 9, 2018 om 12:54

  “Like en beoordelen verschijnen niet ?”

  Hebben we verwijderd. We vinden like een typisch Facebook-achtig dingetje dat meer bij pubermeisjes hoort die met selfies naar likes vissen. Hetzelfde hebben we gedaan met dat kinderachtige sterretjes uitdelen, we zijn geen kleuters en past ook totaal niet bij de image van onze site. Het lezen van onze artikelen, en misschien soms een klein complimentje in het reactieveld, is voor de redactie meer dan genoeg waardering.

  Like

 3. het betekent wel, dat bijna de helft van het volk vindt dat Merkel best wel kan aanblijven. Best wel veel, dus.
  Ik vraag me af hoeveel Nederlanders vinden dat Rutte beter kan vertrekken?? Dat percentage zal vermoedelijk veeel lager zijn . . . .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s