Nieuw

NGO-smokkelorganisaties bereiden zich voor op nieuwe missies

Het vorige schip van Artsen zonder Grenzen, de Aquarius, Screenshot YouTube.

Verschillende vluchtelingenorganisaties bereiden zich voor op nieuwe missies in het Middellandse Zeegebied. Het vluchtelingenschip “Mare Jonio“, dat in dienst is van de Duitse vluchtelingenorganisatie Sea Watch en Italiaanse groepen, bereikte dinsdag de regio voor de Libische kust.

De boot vaart onder Italiaanse vlag. Het werd in september in gebruik genomen nadat de Maltese en Italiaanse autoriteiten enkele schepen van NGO’s hadden geblokkeerd.

“Seefuchs” vaart onder Duitse vlag

De in Dresden gevestigde organisatie SOS Méditerannée wil ook haar in Marseille gevestigde schip “Aquarius” terug naar zee sturen, aldus een woordvoerster van de Britse krant The Guardian. Momenteel vaart het onder de vlag van Liberia, maar dit is geen permanente oplossing. De grootste zorg is, zonder permanente registratie te komen en de verzekeringsdekking te verliezen en zo een piratenschip te worden.

Het schip “Seefuchs” van het Sea-Eye initiatief vaart sinds vrijdag onder Duitse vlag. Om aan de strenge registratie-eisen te voldoen, zamelt de organisatie extra donaties in.

Bron:

Flüchtlingsorganisationen bereiten sich auf neue Einsätze vor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on NGO-smokkelorganisaties bereiden zich voor op nieuwe missies

 1. Malta blijft ook stiekem illegalen smokkelen:

  Like

 2. Dat er nog mensen doneren voor deze zaak. Zo bizar, zo wereldvreemd.

  Vandaag werd door de Persgroep verzopen stoottroepen (“vluchtelingen”) aangeduid als ‘milieuvervuiling’ en alhoewel waarschijnlijk onbedoeld hebben zij wel een punt: deze mensen vervuilen onze stranden met oude bootjes, kunststofafval waar dieren in kunnen stikken (waaronder reddingsvesten), lekken olie in de zee met onwaardige bootjes en het verstoken van de diesel van deze ‘reddings’-boten is ook een milieu-delict an sich. Deze mensenlevens zijn de ecologische schade niet waard. Het lijkt mij dat zelfs de meest humanistische sociaal links-liberaal zich dat onderhand wel moet realiseren.

  Liked by 1 persoon

 3. Raveltje // november 8, 2018 om 20:33 //

  Het is handel in mensen, die worden wijs gemaakt dat het hier een lustoord is in Europa, Ondanks ze risico
  lopen te moeten verzuipen, blijven ze maar komen. Het zijn geen vluchtelingen. Echte vluchtelingen zijn arm en
  kunnen zoiets niet betalen. Overigens zijn er in ons zo weelderig landje zelf al heel veel armoede.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s