Nieuw

20.000 tot 70.000 migranten op weg naar Europa: “willen naar het Noorden”

Bron: Kronen Zeitung

Aan de buitengrens van de EU tussen Bosnië en Kroatië groeit de verzameling migranten die Europa willen binnenkomen en verder naar de noordelijke landen. Het zijn meer dan 20.000 migranten die van plan zijn Kroatië binnen te komen. 95 procent hiervan zijn mannen en verschillende zijn bewapend met messen, zo meldt de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Sinds medio oktober is het aantal migranten gegroeid in de buurt van de Bosnische stad Velika Kladuša, aan de Bosnisch-Kroatische grens. Volgens berichten in de media zijn er nu ongeveer 20.000 migranten die naar Europa verhuizen, terwijl de Hongaarse regering beweert dat het aantal dichter bij de 70.000 ligt.

Het zijn vooral jonge mannen uit Pakistan, Iran, Algerije, Marokko en Bangladesh. Volgens de rapporten is het in de grote menigte zeldzaam dat er enkele vrouwen en kinderen te zien zijn.

De groeiende verzameling mensen aan de grens heeft voor onrust gezorgd bij de omwonenden en de politie. Volgens gegevens zijn verschillende mannen bewapend met messen en tot nu toe zijn er berichten in de media over een mesaanval tegen de grenspolitie, schrijft de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Via een bron in het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Kronen Zeitung kennis genomen van inlichtingen over de grote menigten en stromen naar het Balkanschiereiland. Het rapport beschrijft geen bijzondere bezorgdheid over de grote aantallen migranten die naar Oostenrijk komen.

Het gebrek aan bezorgdheid is omdat deze mensen niet in Oostenrijk willen blijven, maar in plaats daarvan naar landen als Duitsland en Zweden reizen, die meer gunstige bijdragen en mogelijkheden voor migranten hebben. Een migrant aan de Bosnisch-Kroatische grens bevestigt de informatie uit Oostenrijk dat migranten niet in de Balkan of in buurlanden willen verblijven.

Ter plaatse bij de grensovergang heeft Euronews een migrant geïnterviewd, de 24-jarige Muhamed Suliman, die eerder in Dubai woonde. Hij werkte als taxichauffeur voordat hij ervoor koos om naar Europa te reizen. Hoewel de grens met Europa gesloten is, verklaart Suliman dat hij niet zal terugkeren, maar het steeds opnieuw probeert totdat hij slaagt.

– Het was te warm om daar te blijven. Niet voldoende salaris. Te veel bekeuringen ook, zegt Suliman tegen Euronews.

Slovenië bereidt zich voor

De Sloveense regering heeft kennis genomen van berichten dat meer dan 20.000 migranten proberen door te breken op het Balkanschiereiland door middel van rellen en stenen gooien aan de Bosnisch-Kroatische grens. De regering heeft daarom de opdracht gegeven om de veiligheid aan de grens te verhogen om de potentiële druk tegen de grens, vergelijkbaar met die van Kroatië, te weerstaan.

Bron:

Över 20 000 migranter på väg in i Europa: ”vill till Skandinavien”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on 20.000 tot 70.000 migranten op weg naar Europa: “willen naar het Noorden”

 1. Raveltje // november 8, 2018 om 16:55 //

  Besturen die denken dat migranten onze redding zijn, gaan ze zelf maar in huis nemen.
  Onze gewone bevolking heeft meer dan genoeg moeten inleveren.

  Like

 2. Ze willen zich een weg naar binnen vechten met messen en stenen??? Dat is toch geen asiel aanvragen, dat lijkt meer op veroveren. Dus toch een invasie? Wat er tegen te doen?

  Like

 3. Hebben jullie al getekend of laten we die negers gewoon binnen rennen?

  Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s