Nieuw

Zweedse professor: Zij zouden het in plaats daarvan “kritische Joodsheid-studies” moeten noemen

Attack of the crybullies.

Bo Rothstein, hoogleraar politieke wetenschappen, is in conflict geraakt met links nadat hij kritiek had geuit op een netwerk aan de Universiteit van G√∂teborg dat zich wijdt aan “kritische witheid-studies”.

Het conflict begon een paar weken geleden toen Bo Rothstein in het dagblad G√∂teborgs Posten een debatartikel schreef over het nieuwe netwerk van onderzoekers binnen een humanistische faciliteit op de universiteit die zichzelf “WitKritiek” noemt.

Rothstein schreef onder andere dat “kritische witheid-studies” een “uit de Verenigde Staten ge√Įmporteerd idee is”, dat zich handelt om “gekwetst-zijn-studies”.

Hij constateerde ook dat het, althans binnen de academie, niet “witheid” is, maar eerder “het Joods zijn” is, wat het grootste dividend geeft in termen van “macht en privileges”.

“Zoals vele studies hebben aangetoond, zijn Joden, niet in het minst aan de top universiteiten van Amerika, statistisch gezien zeer oververtegenwoordigd. Aangezien ik zelf tot deze minderheid behoor, kan ik instaan voor hoe vaak ik deze mensen van een kleine minderheid in verschillende machtsposities binnen de academie tegenkom”, schreef Bo Rothstein.

Hij vermeldde onder andere dat de joodse bevolking, die iets minder dan 3 procent van de bevolking in de Verenigde Staten uitmaakt, 20 procent van de hoogleraren aan de belangrijkste universiteiten uitmaakt.

“Het WitKritiek-netwerk moet dus van focus veranderen. In plaats van¬†‘WitKritiek’ zou men het netwerk voor “Kritische Joodsheid”, ‘JoodKritiek’, kunnen noemen”, schreef Rothstein.

De professor heeft sterke kritiek gekregen op het debatartikel, zowel van de linkse academici zelf als van Hynek Pallas – een mannelijke feministe van het links-liberale dagblad Dagens Nyheter, die eerder is veroordeeld voor vrouwenmishandeling.

Elf linkse academici die actief zijn in WitKrit schrijven dat Bo Rothstein hen zonder reden “slaat”.

In antwoord op de kritiek stelt Rothstein in de G√∂teborgs Posten van vandaag onder andere dat Hynek Pallas “het klaarblijkelijk moeilijk heeft met begrijpend lezen”.

“Een van de basisidee√ęn van een universiteit is dat het een werkzaamheid moet zijn waar men is wat men doet, niet wie je bent (d.w.z. etnisch, religieus, politiek, seksueel, professioneel, etc.) om geteld te worden. Universiteiten die dit principe schenden, en het lijkt erop dat de universiteit van G√∂teborg met haar steun voor het WitKritiek-netwerk zich hier aan schuldig maakt, zijn aan de grond gelopen. Wetenschapmensen die dergelijke activiteiten ondersteunen, kunnen niet anders worden gezien dan wrakplunderaars van vergane scheepswrakken”, schrijft Bo Rothstein.

Bron:

Bo Rothstein: De borde kalla det f√∂r “kritiska judestudier” ist√§llet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussi√ęren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse professor: Zij zouden het in plaats daarvan “kritische Joodsheid-studies” moeten noemen

 1. piranjaha // november 7, 2018 om 23:46 //

  Dit sluit er mooi bij aan:

  The Jewish Origins of the Open Borders Movement
  https://fenixx.org/2018/11/07/the-jewish-origins-of-the-open-borders-movement/

  Gaat ook over ‘Whiteness-studies’ (het begin dan, daarna over de ‘Open-borders movement):

  In a 2015 essay on ‚ÄėWhiteness studies‚Äô I attempted to lay the groundwork and contextualization for a more developed study of the scale and devastating impact of contemporary Jewish intellectual activism in our colleges, universities, and wider culture.

  Like

 2. MoslimMolen // november 8, 2018 om 04:17 //

  O…. nou hebben de joden ’t gedaan???!
  .
  De PvdA c.s. dan?

  Like

 3. tim pietersen // november 8, 2018 om 11:00 //

  In antwoord op de kritiek stelt Rothstein in de G√∂teborgs Posten van vandaag onder andere dat Hynek Pallas ‚Äúhet klaarblijkelijk moeilijk heeft met begrijpend lezen‚ÄĚ. ūüôā

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s