Nieuw

“Historische dag”: Senaat in Rome stemt met grote meerderheid voor aanscherping van de migratiewetgeving

163 senatoren stemden voor een drastische aanscherping van de migratiewetgeving, 59 stemden tegen. 19 parlementsleden onthielden zich van stemming, waaronder vijf vertegenwoordigers van de vijfsterrenbeweging, die zich tegen de plannen hadden uitgesproken. Het in september door de regering aangenomen decreet moet nog worden bevestigd door lagerhuis van het Italiaanse parlement.

Bovendien had de regering voor de Senaat de vertrouwenskwestie gesteld om het amendement snel door te drukken. Sommige parlementariërs van de vijfsterrenbeweging, die regeert met de Legapartij van Salvini in Rome, hadden tientallen amendementen ingediend uit protest tegen de geplande aanscherping.

De leden van het parlement hebben tot het einde van de maand de tijd om over het decreet te stemmen. De Vijfsterrenbeweging en de Lega hebben een stabiele meerderheid in het Lagerhuis, waardoor het decreet waarschijnlijk de laatste parlementaire hindernis uit de weg zal ruimen.

Salvini sprak na het besluit van de senaat op Twitter van een “historische dag”. De Italiaanse Vluchtelingenraad daarentegen heeft “ernstige bezorgdheid” geuit. De geplande massale beperkingen van de humanitaire bescherming zouden duizenden migranten in de illegaliteit duwen, maar slechts enkele van hen zouden kunnen worden uitgezet.

De regering wil dat het decreet de toekenning van humanitaire verblijfsvergunningen massaal beperkt. De regering wil ook de distributie en huisvesting van asielzoekers reorganiseren. In de toekomst zullen de meeste van hen worden ondergebracht in grote opvangcentra.

Als innovatie op het gebied van veiligheidsbeleid voorziet het decreet onder andere in de uitbreiding van het gebruik van elektrische schokpistolen en het gemakkelijker maken van het ontruimen van bezette gebouwen. Asielzoekers die als gevaarlijk worden beschouwd, moeten in een spoedprocedure kunnen worden uitgezet.

Bron:

“Historischer Tag“: Senat in Rom stimmt mit großer Mehrheit für Verschärfung des Migrationsrechts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on “Historische dag”: Senaat in Rome stemt met grote meerderheid voor aanscherping van de migratiewetgeving

  1. Gewoon onzin dat ze niet uitgezet zouden kunnen worden. Het idee dat de landen van herkomst niet meewerken en dat meteen maar zou betekenen dat ze jier mogen blijven is krankjorum. Gewoon retour zenden en de kosten + een100% “niet-meewerkings boete” in korting brengen op de ontwikkelingshulp aan die landen. Moet je zien hoe snel het geregeld is.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s