Nieuw

Gedeeld congres na verkiezingen in de Verenigde Staten

Capital Hill Dc White House Washington Government.

De Republikeinen behouden de controle over de Senaat, maar de Democraten krijgen een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Het is het resultaat van de tussentijdse verkiezingen van dinsdag in de Verenigde Staten, aldus Fox News.

De tussentijdse verkiezingen, die twee jaar na de presidentsverkiezingen worden gehouden, betekenen traditioneel gezien meestal een grote tegenslag voor de partij die de presidentiële functie bekleedt.

Deze keer verhoogt de Republikeinse Partij echter haar meerderheid in de Senaat. Onder de Republikeinse overwinnaars bij de verkiezing van de Senaat zijn Ted Cruz in Texas en Marsha Blackburn in Tennessee.

Tegelijkertijd zijn de Democraten erin geslaagd hun eigen belangrijke meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te behouden.

De media in de Verenigde Staten hebben ijverig bericht over een vermeende “blauwe golf” van democratische kandidaten die naar verluidt met behulp van de stijgende linkse sympathieën onder de kiezers op het punt stonden het congres over te nemen. Men kan echter niet spreken van een dergelijke golf.

Nochtans, met zijn controle over het Huis van Afgevaardigden, krijgt de Democratische partij meer kansen om Donald Trump te saboteren en verschillende soorten onderzoeken tegen hem in werking te stellen. Toonaangevende Democraten hebben eerder gezegd dat ze zo’n meerderheid willen gebruiken om te proberen de president af te zetten.

Tegelijkertijd wordt het republikeinse deel van het nieuwe congres Trump-vriendelijker dan voorheen, aangezien veel interne tegenstanders van de president zijn weggestemd of vrijwillig zijn vervangen door leden die zich duidelijk aan de nationalistische agenda van Trump houden.

Bron:

Democrats retake control of House, Republicans hold Senate majority as midterms leave power split in Washington

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Gedeeld congres na verkiezingen in de Verenigde Staten

 1. antiislamnu // november 7, 2018 om 10:54 //

  Trump afzetten = burgeroorlog

  Like

 2. Republikein // november 7, 2018 om 12:24 //

  I dont want no sugar in my coffee, it makes me mean oh Lord it makes me mean.
  Beurzen hoger in VS, smaakt beetje bitter.

  Like

 3. Jihad en regenboog hebben hun plaats gevonden in het Huis.

  Like

 4. John Peters // november 7, 2018 om 17:36 //

  Wat antiislamnu zegt klopt als een bus. Het word dan lock and load. (en terecht).
  Verder maak ik mij hier niet druk om, want letterlijk elke democrat is corrupt of heeft iets op zijn kerfstok, Killary inclusief. Trump zal harder terugslaan, en hij zal ze hoogstwaarschijnlijk in de gevangenis smijten, en decimeert daarmee die kan van het spectrum.
  Dan heeft hij enkel de media nog als vijand.

  Like

 5. De senaat legt meer gewicht in de schaal dan het huis, het enige wat de dems kunnen doen om Trump dwars te zitten is alles saboteren en onderzoeken instellen. Trump heeft al aangegeven dat hij ook onderzoeken gaat starten als de dems dat gaan doen, ik vind dat Trump dat sowieso moet doen want ik voel aan m’n water dat de dems niet zuiver op de graat zijn.

  Denk ook niet dat enkel saboteren en onderzoeken instellen erg gewaardeerd zal worden door het volk en daardoor de kansen van Trump vergroten voor 2020 en misschien dat het volk zelfs geen avontuur meer met de dems aandurft in 2022. Eventjes door het zuur en daarna homefree.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s