Nieuw

De Verenigde Staten zijn naar de verkiezingen gegaan

Gisteren 6 november zijn de Verenigde Staten naar de congresverkiezingen gegaan. Bij de verkiezingen worden de leden van de twee kamers van het congres gekozen. Maar de verkiezing is ook een spannende opiniepeiling van de eerste twee jaar dat president Trump aan de macht is.

De stemlokalen zijn nu in de meeste staten van de Verenigde Staten geopend, waar de kiezers naar toe gaan om hun zegje te doen bij de zogenaamde midterm-verkiezingen voor het Congres. In de Verenigde Staten zijn er afzonderlijke verkiezingen voor presidents- en congresverkiezingen, waarvan de laatste midden in de vierjarige ambtstermijn van de president valt – vandaar de naam van de midterm-verkiezingen.

De verkiezingen vinden plaats voor de twee kamers van het Congres: In de Senaat staan 35 van de 100 zetels op het spel (senatoren worden gekozen voor een periode van zes jaar), in het Huis van Afgevaardigden worden alle 435 zetels toegevoegd. Tegelijkertijd worden in 36 van de 50 staten van de Verenigde Staten gouverneursverkiezingen gehouden.

Momenteel hebben de Republikeinen de meerderheid in beide kamers, met 235 leden in het Huis van Afgevaardigden en 51 in de Senaat, wat een groot voordeel is geweest voor de eveneens Republikeinse president Donald Trump, omdat het hem in staat heeft gesteld om beslissingen en wetten te nemen in het Congres.

Daarom is de tussentijdse verkiezing van vandaag van cruciaal belang en een echte thriller voor de president – als de Democraten erin zouden slagen om in een of beide congressen een meerderheid te behalen, zou dat betekenen dat de macht van president Trump aanzienlijk beperkt wordt. Het congres zou dan de wetgevingsvoorstellen van de president kunnen tegenhouden. Nog gevaarlijker voor Trump is dat het congres ook onderzoeken tegen hem zou kunnen starten, bijvoorbeeld over zijn particuliere economie en over mogelijke belangenconflicten tussen zijn bedrijf en het presidentschap.

Wat in het voordeel van de Republikein bij de verkiezingen spreekt, is dat de Amerikaanse economie goed gaat, de werkloosheid is gedaald naar een zeer lage 3,7 procent en het beleid van Trump veel nieuwe banen heeft gecreëerd. Bovendien is de migratiekwestie op dit moment actueel voor veel Amerikanen, en er zijn er velen die het hardere beleid van Trump op prijs stellen.

Factoren die de Democraten bevoordelen zijn dat veel Amerikanen een hekel hebben aan het beleid van Trump inzake klimaat, gezondheidszorg en internationale handel. Velen ergeren zich ook aan de retoriek en stijl van de president. Daarnaast zijn er dit jaar recordaantallen vrouwen, minderheidsgroepen en Lhbt’ers die zich inzetten voor de Democraten.

Veel politieke commentatoren en opiniepeilingen hebben gewezen op een verkiezingsuitslag waarin de Democraten het Huis van Afgevaardigden overnemen, maar de Republikeinen de meerderheid in de Senaat behouden.

Update:

Er zijn verschillende rapporten binnengekomen uit Georgië over problemen in stemlokalen, kapotte machines en lange wachtrijen. In Indiana, waar de stemming spoedig gesloten is, heeft Johnson County grote problemen gehad omdat de kiesmachines niet werkten en de wachtrijen groeiden. Maar er zal geen verlenging van de verkiezing zijn, aldus de verkiezingscommissie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on De Verenigde Staten zijn naar de verkiezingen gegaan

 1. Er valt nog niks zinnigs te zeggen, ik volg het …

  Ik vrees dat Trump iets te weinig aandacht geschonken heeft aan het congres en zich teveel gefocused heeft op de Senaat.

  Hij moet beide huizen hebben, dan kan die echt dingen doen.

  Like

 2. Zo spannend wie er gaat winnen

  Like

 3. gaat niet goed.

  Florida, meeste stemmen geteld (75%) van de 6 staten waar er cijfers van zijn op dit moment, kleurt blauw (Dems) 51.1 tegen 48.9

  Fa was 20 jaar in handen GOP.

  Ook Ohio, in 2016 naar mijn idee toen ik ’s nachts keek, wist ik vanaf dat moment dat het gelopen was, kleurt op dit moment blauw met 26% geteld.

  Livemap bij Fox (klein stukje scrollen, update automatisch):

  https://www.foxnews.com/midterms-2018

  Like

 4. Republikein // november 7, 2018 om 03:03 //

  Er is veel fraude gesignaleerd.

  Like

 5. Het domme gedeelte vind healtcare belangrijker dan immigratie invasie. Natuurlijk valt healthcare vanzelf in elkaar na invasie. Snapt ook weer niemand.

  Like

 6. GOP lost the House. Dat is disaster.

  Like

 7. Niet zo somber.
  Trump is nog steeds president en Rommel is er ook nog.

  Like

 8. Laat de democraten de aankomende twee jaar maar lekker hun ware gezicht zien in het huis (voor degenen die het nog niet gezien hebben), ze hebben totaal geen inhoud en dat zal ze opbreken in 2020, dan gaat Trump pas echt spijkers met koppen slaan. The best has yet to come.

  Like

 9. Toch wel grappig de term 2020 vision in dit verband.

  Like

 10. John Peters // november 7, 2018 om 17:22 //

  Georgië zal wel Georgia zijn denk ik.
  Voor de rest zal Trump elke blokkering door de demoRATS aangrijpen richting 2020 onder het motto: “zie je wel, ze blokkeren alles.”
  Met name op het gebied van belastingverlagingen en invasieretoriek zal Trump gaan winnen.
  Hij gaat ze ook uit de tent lokken om hem te onderzoeken, zodat hij zelf meteen een tegenonderzoek gaat starten. En dan dames en heren….dan vallen een berg corrupte demoRATS door de mand, Killary inclusief, en Trump zal ze de gevangenis in moeten smijten. Doet hij dat niet, dan voorspel ik nog een spannende strijd.

  Like

 11. Fub het ergste is dat je met je snuffert naar die rotkop van pelosie moet kijken

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s