Nieuw

Arbeidsbemiddeling in Zuid-Afrika: Alleen voor zwarten

De Zuid-Afrikaanse overheid heeft een netwerkdienst opgezet waar jongeren zich als werkzoekende kunnen inschrijven. De eis? Je moet niet blank zijn

De site van de Youth Employment Service (YES) heeft als doel jonge Zuid-Afrikanen te helpen die al meer dan een half jaar werkloos zijn. Het programma is gekoppeld aan het zogenaamde Nationale Ontwikkelingsplan 2030, dat als doel heeft om armoede uit te bannen en ongelijkheid binnen de komende twaalf jaar te verminderen.

De vereiste om je in te schrijven als werkzoekende op de site is dat je 18 tot 34 jaar oud moet zijn, Zuid-Afrikaans staatsburger – en zwart.

YES werd in maart gelanceerd door de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa, die toentertijd zijn eigen initiatief prees, meldt RT.

De vakbond Solidarity, echter, bekritiseert de site en wijst erop dat jonge blanke Zuid-Afrikanen zijn uitgesloten.

“Het is alsof de president tegen blanke werkzoekenden zegt: ‘Jullie zijn niet welkom en zoeken het zelf maar uit!'”, zegt Paul Maritz, coördinator van Solidarity Youth..

Maritz stelt verder dat uitsluiting op basis van ras op het punt staat “norm te worden” in Zuid-Afrika.

Bron:

White South Africans barred from registering on government jobs website

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Arbeidsbemiddeling in Zuid-Afrika: Alleen voor zwarten

 1. Raveltje // november 7, 2018 om 21:15 //

  Overal wordt druk en onteigening van blanke bevolking gezet.
  Wat discriminerend !!

  Like

 2. Duchesne // november 7, 2018 om 21:30 //

  Het meest opvallende is dat het blanken zijn die het organiseren of steunen, we noemen dat verraders. Je eigen soort verrraden omwille van ideologie is van alle tijden, je ras verraden vanwege de huidskleur is niet eerder vertoond in de geschiedenis, het is eigenlijk je eigen oorsprong totaal in de bek schijten.
  Maar goed, we zitten nu in de aanloop naar wereldwijde chaos en oorlog, ideologie, sektarisch gewled en massa omvolking, hele simpele waanzin en de wens om slaaf te mogen zijn en anderen te staffen omdat ze die droom niet delen, we hebben al veel gekte de revue zien passeren, milieu en klimaat maakt ook al geschifte lieden, wel of niet vlees etrn kan dodelijk zijn als je een vega mafklapper tegenkomt, belastingen die de budgetten vannde laagste groepen overschrijfen, en als straks de honger komt ook nog aan de deur komt kloppen is het circus compleet…
  Ach ja, het word enenprachtige tijd voor de liefhebbers van geschiedenis,,om over 50jaar te mogen vertellen hoe het ooit was, voor wie dan leeft die dan zorgt.

  En wie wil leven, verenigt u en zoek gelijkgestemden. Man of vrouw, God schiep ze maar Samuel Colt maakte de mens gelijk.

  Like

 3. tim pietersen // november 8, 2018 om 11:03 //

  blanke libtard traitors onder leiding van de chosenites.

  boycot die racistische mofos!

  Liked by 1 persoon

 4. Eigen volk eerst // november 8, 2018 om 14:34 //

  Dit is toch pure racisme? Dat mocht toch niet meer? Pas als alle werkende blanken vermoord zijn en de zwarten verhongeren dan mogen blanken weer terugkomen. Want die honger komt….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s