Nieuw

‘Jongeren’ randen vier meisjes aan in zwembad ‘Stappegoor’ tijdens halloweenfeestje in Tilburg

streetview

Zwembad Stappegoor in Tilburg is zaterdag eerder gesloten omdat de situatie bij een groot Halloweenfeest volledig uit de hand liep. Groepen jongeren vielen elkaar en anderen verbaal en fysiek lastig, ook werden jonge meisjes lastiggevallen door oudere jongens.

De situatie was zo onveilig dat verschillende ouders klaagden. De belaagde meisjes zijn door het personeel uit het bad gehaald en naar een veilige plek gebracht, aldus de gemeente. Een deel van de bezoekers zou een zwembadverbod hebben, maar wist toch binnen te komen.

Omroep Brabant >>

Omdat het te druk was, stond het toegangscontrole systeem uit 

Het zwembad kent een lange reeks van incidenten. Vanwege de problemen werd in 2007 al een vingerafdruksysteem ingevoerd om het bad veiliger te maken.

Dat systeem stond tijdens het Halloweenfeest in ieder geval gedeeltelijk uit. Iedereen die online een kaartje had besteld, hoefde zijn vinger niet te laten scannen. Deze beslissing is genomen, omdat het te druk was om iedereen te controleren. “Dit is misschien geen goed besluit geweest. We gaan dit zeker evalueren”, vertelt burgemeester Theo Weterings.

Omroep Brabant >>

Ik kan hier wel met mijn hoofd op mijn bureau gaan zitten meppen, maar die burgemeester zou dat moeten doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on ‘Jongeren’ randen vier meisjes aan in zwembad ‘Stappegoor’ tijdens halloweenfeestje in Tilburg

 1. Jack vanderVeen // november 6, 2018 om 18:35 //

  “ik neuk je de moeder”-typetjes?

  Like

 2. Jack vanderVeen // november 6, 2018 om 19:12 //

  Bevestig is gekomen:

  Manuela was met haar kinderen bij rampfeest in Tilburgs zwembad: ‘Meisje werd in kruis gegrepen’
  TILBURG – Het moest zaterdag tijdens de speciale Halloweenavond een groot feest worden in het Tilburgse zwembad Stappegoor. Maar voor veel ouders met kinderen werd het een nachtmerrie door rellende jongeren. Zo ook voor Manuela (34) die er vanaf het begin bij was met haar kinderen. “Ik dacht dat we een leuke dag zouden hebben.”

  GESCHREVEN DOOR
  Tobias van der Valk
  Ze kwam rond kwart over zes aan bij het zwembad en zag toen al dat er een ‘rebelse’ stemming hing. Een grote groep jongeren stond bij de ingang. “Ze stonden aan de hekken te trekken en sloopten de boel al bij voorbaat.” Vervolgens werd er flink geduwd in de rij waar Manuela ook met haar dochter in stond. “We werden bijna platgedrukt. Mijn dochter viel bijna flauw en begon te huilen.”

  Ze werden uiteindelijk door het personeel door de poortjes geholpen. “Die krijgen een dikke duim. Ze deden dat goed.” Ook in de kleedkamers hing volgens de Tilburgse een ongemakkelijke sfeer. “Ze begonnen met schreeuwen en tegen deuren trappen.”

  ‘Megagroep’
  Dat zette zich door in het zwembad. “Het zwembad was al snel overvol.” De jongeren waren volgens Manuela met een ‘megagroep’ van dertig of veertig. “Ze waren kinderen onder water aan het duwen. Dat deden ze ook bij mijn kinderen. Als je daar wat van zei, kreeg je een grote mond.”

  LEES OOK: Tilburgs zwembad doet deuren dicht tijdens feestje, vier meisjes mogelijk aangerand

  Volgens een aantal aanwezigen in het zwembad werden vier meisjes tijdens het feest ingesloten en aangerand. De gemeente en het zwembad konden nog niet bevestigen of dit ook echt is gebeurd. De politie doet hier onderzoek naar. Manuela zegt dit niet gezien te hebben. “Ik zag wel hoe een meisje van 14 voor mijn neus in haar kruis gegrepen werd.”

  ‘Mooi gedaan’
  Ze verwijt de medewerkers van het zwembad weinig. “Ze hadden heel veel moeite gedaan om het te organiseren en dat hadden ze echt mooi gedaan. En ze zeiden ook aan het eind dat je je geld kon terugvragen. Dan komt er zo’n grote groep jongens die het verpesten. Daar ben ik echt boos over.”

  Wel denkt ze dat het zwembad te druk was, waardoor het vrijwel onmogelijk was om de situatie onder controle te krijgen. “Waarom stoppen ze zoveel mensen in een zwembad? Dat snap ik niet. Ze hadden het ook met de helft minder kunnen doen en dan was het een geslaagde avond geweest.”

  Like

 3. templars2017 // november 7, 2018 om 11:36 //

  Weer een voorbeeld van het “veiligheids gevoel” het is er gewoon niet ,het is een illusie , gelukkig dat er niets dramatisch is gebeurt ,wat niets afdoet aan de trauma’s die sommigen nu gaan moeten verwerken.
  Dit kon vermeden worden , helaas het is niet gebeurd met alle gevolgen vandien…..

  Like

 4. Liesbeth // november 7, 2018 om 19:26 //

  En er staat verder weer NERGENS in de laffe media dat het ook hier weer om kutallochtoontjes gaat!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s